Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه المیادین گزارش داد: رسانه های اسرائیلی واکنش ضعیف محافل سعودی را به تصمیم دولت آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، دلیل دیگری بر نزدیک شدن ریاض و تل آویو دانستند.

منال اسماعیل، گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین، گفت: در حالی که جوانان عرب به ویژه فلسطینی به تظاهرات در مخالفت با تصمیم رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل ادامه می دهند و در حالی که جوانان فلسطینی در راه قدس و مسجد الاقصی به شهادت می رسند، سخنان عبدالحمید حکیم، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه عربستان در جده مانند خنجری به پشت این جوانان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالحمید از مسلمانان خواست میراث تاریخی خود را رها کنند و بپذیرند که قدس برای یهودیان هم مقدس است، سخنانی که بازتاب گسترده ای در رسانه های اسرائیلی داشت. تحلیلگران اسرائیلی از این سخنان ابراز شگفتی کردند و آن را دلیل دیگری بر نزدیک شدن عربستان و اسرائیل دانستند.

گوینده شبکه تلویزیونی «کان» اسرائیل در این باره گفت: «زمانی که چنین سخنانی از یک مسئول بلندپایه سعودی می شنویم، نخستین سوالی که مطرح می شود آن است که آیا پس از نشانه هایی از عادی سازی روابط سیاسی بین اسرائیل و عربستان، باید به دنبال گرفتن روادید برای سفر باشیم؟»

تحلیلگر امور سیاسی اسرائیل هم گفت: «منافع مشترک اسرائیل و عربستان به تازگی به یک مسئله علنی تبدیل شده است. اما در سخنانی غیرمنتظره، یک تحلیلگر سعودی از جهان عرب خواست مقدس بودن قدس را برای یهودیان به رسمیت بشناسد.»

گزارشگر شبکه المیادین خاطر نشان کرد: ناظران اسرائیلی سخنان تحلیلگر سعودی را برای نبض سنجی افکار عمومی عربی در مورد روابط عربها با اسرائیل دانستند به ویژه که عربستان واکنش ضعیفی به اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل داشت.

تحلیلگران اسرائیلی تاکید دارند سعودی‌ها از اعلام تصمیم ترامپ، غافلگیر نشدند. این تحلیلگران همچنین معتقدند سخنان عبدالحمید بدون رضایت خاندان حاکم در عربستان بیان نشده است. تعامل رسانه های عربی نزدیک به عربستان با مسئله قدس، برای رسانه های اسرائیل هم شگفتی آور بود. روزنامه معاریو از تغییر در رویکرد رسانه های سعودی سخن گفت و تاکید کرد این رسانه ها درگیری‌ها در مناطق فلسطینی با ارتش اسرائیل را پوشش نمی دهند و فلسطینی هایی را که در این درگیری‌ها کشته می شوند، شهید توصیف نمی کنند.

 

انتهای پیام/

خوشحالی صهیونیست‌ها از همراهی عربستان با آمریکا در خصوص قدس

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۲۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی

یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد، اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌ها اولین نتایج منفی خود برای اسرائیل به همراه آورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه عبری زبان کالکالیست در گزارشی در این رابطه اعتراف کرد، اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان گرچه تا به امروز باعث تحریم‌های آکادمیک نشده اما زیان‌های آن برای اسرائیل با توقف سرمایه گذاری‌های علمی آغاز شده است.

شاهار ایلان نویسنده این گزارش آورده است، مبارزات آکادمیک در حال انجام در ایالات متحده و اروپا به طور کلی به شکل اعتراض و نیز تحریم‌های سری و مخفی انجام گرفته اما این نگرانی بزرگ وجود دارد که به تدریج شکل رسمی به خود گرفته و دانشگاه‌های بزرگ و معتبر نیز به آن بپیوندند.

این رسانه در ادامه خبر داد، خطر دیگر آن است که بسیاری از متفکران و مغزهای این دانشگاه‌ها که نخبگان حاکم و آتی آمریکا را تشکیل خواهند داد، موضع خود در در قبال اسرائیل در آینده با توجه به مواضع فعلی خود اتخاذ کنند.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است: به رغم تظاهرات خشونت آمیز و ضد سامی به وقوع پیوسته در دانشگاه‌های آمریکا، کابوس بزرگتری که انتظار اساتید برجسته دانشگاه‌ها و بخش علمی اسرائیل را می‌کشد، عدم سرمایه گذاری دانشگاه‌های معتبر و سازمان‌های علمی بزرگ در فعالیت‌های علمی در اسرائیل است، گرچه هنوز این امر عملی نشده است اما شاهد موارد بسیار زیادی از تحریم‌های غیر رسمی در کنفرانس‌ها و نیز نشریات هستیم.

کالکالیست به اقداماتی همچون لغو توافقنامه همکاری دانشگاه اسلو، متروپولیتن نروژ و دانشگاه تورینو اشاره می‌کند و ادعا می‌کند در حال حاضر این اقدامات فردی بوده و جنبه همه گیری را بین دانشگاه‌ها نگرفته است گرچه اگر یکی از دانشگاه‌های معتبر و بزرگ قرار است دست به اقدام مشابهی بزند احتمالا این دانشگاه اروپایی بوده و کار از ایالات متحده آغاز نخواهد شد، ولی به هر شکل اگر یکی از موسسات دست به این کار بزند این سد روانی شکسته شده و سونامی از تحریم گریبان دانشگاه‌ها و مراکز علمی اسرائیل را خواهدگرفت.

رئیس سابق دانشگاه تخینون اسرائیل در این رابطه به این رسانه می‌گوید: خطر بزرگ دیگری هم در پی این اعتراضات، اسرائیل را تهدید می‌کند و آن اینکه بسیاری از تظاهر کنندگان معترض به اسرائیل از دانشجویان نخبه آمریکایی محسوب می‌شوند که به طور حتم در یک یا دو دهه آینده جزو نخبگان حاکم در کشور خواهند بود و این نگرانی وجود دارد که مواضع آنها نسبت به اسرائیل بر مواضع دولت آمریکا در آن زمان هم علیه تل‌آویو تاثیر گذار باشد.

این رسانه همچنین خبر داد وزیر آموزش عالی رژیم صهیونیستی بودجه‌ای را برای مقابله با جریان ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا اختصاص داده و قرار است برنامه‌ای با مشارکت چند وزارت اسرائیلی برای مقابل به آن تدارک دیده شود.

اعزام 5 بالگرد اسرائیلی به غزه برای انتقال نظامیان مجروحاعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شدبایدن: دانشگاه‌ جای یهودی‌ستیزی نیست

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • رسانه‌ عبری: بایدن ارسال سلاح به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • اوج گیری انتقادات از اسرائیل در واکنش به بسته شدن دفتر الجزیره
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • رجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهره
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • رسانه عبری زبان: همه دست آوردهایمان بر باد رفته است