Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:33:27 GMT

نابودی ویروس‌ها با نانوذرات ضد ویروسی پیشرفته

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۴۲۸۷۲

نابودی ویروس‌ها با نانوذرات ضد ویروسی پیشرفته

محققان دانشگاه ایلی‌نوی شیکاگو موفق به تولید نانوذرات ضد ویروسی پیشرفته شدند که قادر به نابود کردن دامنه وسیعی از ویروس‌ها است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پیشرفت در فناوری نانو در دهه گذشته موجب شد تا دانشمندان نانوذرات شگفت‌آوری ایجاد کنند که می‌توانند با حرکت در بدن انسان، در سلول‌های مشخصی خانه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین نوآوری در نانوذرات که براساس تکنولوژی‌های پیشرفته مدل‌سازی کامپیوتری طراحی شده، دامنه وسیعی از ویروس‌های ویرانگر را هدف قرار می‌دهد و نه تنها به آنها متصل می‌شود و آنها را غیرفعال می‌کند، بلکه آنها را کاملا از بین می‌برد.

مرحله اول حمله برای بسیاری از ویروس‌ها شامل اتصال به یک پروتئین بر روی سطح سلول‌هایی موسوم به هپارین سولفات پروتئوگلیکان (HSPG) می‌شود.

برخی از داروهای ضد ویروسی موجود، از طریق تقلید از اتصال HSPG، برای جلوگیری از اتصال ویروس با سلول‌ها، از عفونت جلوگیری می‌کنند. محدودیت عمده این داروهای ضد ویروسی این است که این پیوند ضد ویروسی نه تنها ضعیف است، بلکه ویروس را از بین نمی‌برد.

این مطالعه جدید یک تیم بین‌المللی از محققان برای طراحی یک نانوذره جدید ضد ویروسی انجام شد که بتواند از این فرایند اتصال HSPG استفاده کند تا اینکه نه تنها محکم به ذرات ویروسی بچسبد، بلکه آنها را نابود کند.

این کار توسط محققان مختلف از متخصصان بیوشیمی گرفته تا متخصصان مدل‌سازی کامپیوتری انجام شد، تا این که تیم توانست نانوذرات موثری را تولید کند که از لحاظ تئوری می‌تواند ذرات ویروسی مشخص را دقیقا هدف قرار داده و نابود کند.

"پتر کرال" یکی از محققان پروژه گفت: ما می‌دانستیم که ترکیب کلی دامنه‌های ویروسی مرتبط با HSPG باید به ساختارهای نانوذرات متصل شوند، اما نمی‌فهمیدیم که چرا نانوذرات مختلف رفتارهای متفاوتی دارند.

پس از طراحی یک نمونه اولیه از نانوذرات، تیم تحقیقاتی چند آزمایش انجام داد که در پیوند با طیف وسیعی از ویروس‌ها و نابودی آنها موفق عمل کرد.

این تحقیق هنوز در مراحل اولیه خود و در حال گذراندن آزمایشات حیوانی است و آزمایشات حیوانی بیشتری برای بررسی ایمنی نانوذرات موردنیاز است، اما این یک مسیر جدید امیدوار کننده برای درمان‌های ضد ویروسی موثر است که می‌تواند سالیانه جان میلیون‌ها نفر را از عفونت‌های ویروسی کشنده نجات دهد.

این مطالعه در مجله Nature Materials منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید

یک استارت آپ مستقر در بریتانیا از یک راه حل محاسباتی شامل مجموعه‌ای از الگوریتم‌های الهام گرفته از رفتار حشرات، رونمایی کرده است که می‌تواند به خودکار شدن کمک کند.

به گزارش ایسنا، در حالی که شرکت‌ها بر روی روش‌های یادگیری عمیق برای ایجاد دستگاه‌هایی که قادر به کار مستقل هستند تمرکز می‌کنند، یک استارت‌آپ مستقر در بریتانیا مأموریت دارد دنیای خودمختاری را با «هوش طبیعی» پیشرفته متحول کند.

به نقل از آی‌ای، برای یک دهه، محققان به درک چگونگی عملکرد مغز حشرات پرداختند. آنها بررسی کردند که حشرات چگونه جهان را می‌بینند، راه خود را پیدا می‌کنند، مسیریابی می‌کنند و به جهان واکنش نشان می‌دهند.

پیشرفت هوش طبیعی

سپس، آنها این یافته‌ها را به یک الگوریتم تبدیل کردند و آن را «هوش طبیعی» نامیدند. آنها معتقدند که این هوش طبیعی می‌تواند نحوه عملکرد خودمختاری را کاملا تغییر دهد و آن را کاربردی‌تر و کارآمدتر کند.

دیوید راجان(David Rajan)، مدیر عامل شرکت اپتران Opteran می‌گوید: حشراتی مانند زنبورهای عسل در مقایسه با حدود ۸۶ میلیارد نورون در یک انسان، حدود یک میلیون نورون دارند، اما سیستم‌های عصبی مرکزی در آنها وجود دارند. آنها دنیا را می‌بینند و می‌توانند تا ۱۰ کیلومتر را با صرف انرژی میکرو وات حرکت کنند. اگر واقعا می‌خواهید خودمختاری پیشرفته را ببینید، به کالیفرنیا نروید بلکه به یک باغ نگاه کنید.

در ماه‌های آینده، این تیم قصد دارد سیستم را با عملکردهای اضافی مانند جلوگیری از برخورد بهبود بخشد. تا سال آینده، آنها قصد دارند الگوریتم‌های تصمیم‌گیری را ادغام کنند تا دستگاه‌ها بتوانند وظایف را اولویت‌بندی کنند.

به گفته راجان، این تنها شروع کار است، زیرا این شرکت در حال حاضر به دنبال کاربردهای تجاری مختلف در بخش‌های مختلف از جمله لجستیک، خودرو، معدن، امنیت و غیره است.

مشارکت عمده برای پیشرفت رباتیک

این شرکت که اکنون ۴۵ کارمند دارد، به سرعت در حال رشد است و به تازگی شراکت بزرگی را اعلام کرده است. فناوری آن قرار است در ربات‌های انبار پیشرفته ساخته شده توسط شرکت آلمانی سیف‌لاگ(Safelog) استفاده شود.

علاوه بر این، فناوری اپتران از سیستم‌های موجود جدا است، زیرا نیازی به آموزش گسترده با مجموعه داده‌های بزرگ قبل از استقرار ندارد. الگوریتم‌ها ذاتی هستند و آن‌ها را قادر می‌سازند تا به طور مستقل در جهان پیمایش کنند و بدون نیاز به جمع‌آوری و آموزش مداوم با داده‌ها در یک مرکز داده با تنوع پویا سازگار شوند.

راه اندازی یک وسیله نقلیه هدایت شونده خودکار(AGV) در یک انبار معمولا مستلزم کار زیادی است. اپراتورها باید قبل از اینکه به ربات‌ها اجازه حرکت در انبار را بدهند، کل تأسیسات را به دقت اسکن کنند و با داده‌های زیادی سروکار داشته باشند.

کاری که اپتران انجام می‌دهد این است که به طور قابل توجهی فرآیند راه‌اندازی را ساده می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • ببینید | عملیات دیدنی نمایشی جنگنده‌های پیشرفته روسیه در دل آسمان
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد