Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@13:30:21 GMT

ضرورت حمایت از زعفران کاران در ملایر

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۴۳۰۶۱

ضرورت حمایت از زعفران کاران در ملایر

کشت زعفران در شهرستان ملایر رو به گسترش است و علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب کرده که علت این موضوع نیاز آن به آب و سودآوری بالا است‎ و هر چه بیشتر ضرورت حمایت از این قشر نیاز است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از ملایری‌ها؛  چند سالی است کشت زعفران در ملایر از سر گرفته شده است اگر چه به عقیده بسیاری از کارشناسان اهل فن، زعفران به دیار اصلی خود بازگشته ولی هنوز اندکی غریب است و آنچنان باید و شاید کشاورزان از کشت آن استقبال نکرده‌اند که باید دلایل آن را واکاوی کرد به همین بهانه سراغ یکی از زعفران کاران نمونه و موفق ملایررفتیم و او علت را جویا شدیم‎.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎مهدی زندی فرهنگی بازنشسته در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: این زمین حدود یک هکتار مساحت دارد و چهار سال است که در آن  زعفران  کشت می‌کنم‎.

سال گذشته  ‎رکورد برداشت زعفران داشتم و حدود چهار کیلو زعفران برداشت کردم که تعجب زعفران کاران استان خراسان را در بر داشت‎.

‎وی گفت: از کشت زعفران بسیار راضی هستم چون همانطور که همه می‌دانند این گیاه طلای سرخ است و با توجه به پایین آمدن سطح آب، بهترین کشت جایگزین برای دیگر محصولات کشاورزی و  بسیار درآمدزا برای کشاورزان است. 

رئیس هیات مدیره زعفران کاران  ملایر در ادامه افزود: میزان اشتغال زایی در بخش زعفران بسیار بالاست. ازکشت گرفته تا برداشت و بسته بندی. لذا با درآمد قابل توجه‌ای  که دارد کافیست چند جوان خلاق اراده کنند و با اندک آموزش می‌توانند زندگی خود را به راحتی از این راه تأمین کنند‎.

‎مهدی زندی تاکید کرد: عمده کار اصلی و شاید اندکی مشکل این کشت برداشت آن باشد که معمولا از اوایل آبان ماه تا اوایل آذر به طول می‌انجامد و هر روز باید برداشت انجام شود و نکته جالب این گیاه تحمل آن در برابر سرماست که تا دمای 25 ـ درجه سانتیگراد تحمل دارد‎.

‎مدیرعامل شرکت یاقوت سرخ ملایر هم در این باره گفت: خوشبختانه کشت زعفران در شهرستان ملایر رو به گسترش است و علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب کرده که علت این موضوع نیاز آن به آب و سودآوری بالا است‎.‎

مجتبی طاهری اظهار داشت: خوشبختانه زعفران ملایر در مقایسه با سایر زعفران‌های تولید شده در کشور به خاطر شرایط آب و هوایی و خاک مناسب کشت و همچنین به دلیل وجود استعداد بالای منطقه با افزایش مواد موثره و در نتیجه کیفیت بالای محصول بازار پسندی بسیار خوبی دارد و می‌تواند بازار خوبی را در بازارهای خارجی داشته باشد، اما چند مشکل در این راه وجود دارد که مانع برنامه ریزی و سرو سامان دادن به این کار می‌شود نخستین مشکل بحث آموزش است که بسیاری از کشاورزان با علم روز وآشنایی با کشت این محصول به طور مدرن غافلند که با برگزاری کلاس‌های آموزشی می‌توان تمامی اطلاعات را در اختیار متقاضیان قرار داد. دومین مشکل هم  فرآوری مناسب زعفران برداشت شده است که علاوه بر حفظ کیفیت محضول باید ظاهر آن هم حفظ شود که خوشبختانه برخی از کشاورزان این مساله را رعایت کرده‌اند‎.‎

طاهری درباره واگذاری تسهیلات بانکی به متقاضیان گفت: یکی از دلایل رشد نکردن مناسب رویه جایگزینی کشت زعفران به جای کشت‌های غالب منطقه، نیاز مالی اولیه بالا برای ساخت مزرعه زعفران است. کشاورزان در ابتدا قادر به تامین پیاز زعفران نیستند و طی 2 سال ابتدایی کشت زعفران به صرفه اقتصادی نمی‌رسد که این مشکل را دولت می‌تواند با اختصاص تسهیلات مالی با تنفس 3 ساله رفع کند که با توجه به سختگیری‌هایی که در این باره وجود دارد، بعید می‌دانم این امر محقق شود. از طرفی سخنان متناقضی که توسط برخی مسئولان مطرح می‌شود سردرگمی متقاضیان را سبب شده است. لذا متقاضیان عطایش را به لقایش می‌بخشند و از دریافت وام منصرف می‌شوند‎.‎

این کارآفرین افزود: یک راه حل وجود دارد که می‌توان علاقه‌مندان به کشت این محصول را حمایت کرد و همه مسئولان می‌توانند خیالشان راحت باشد که وام پرداختی بر اساس طرح توجیهی هزینه شده است و آن هم این که برای متقاضیان با توجه به متراژ زمینشان حواله داده شود و کشاورزان با این حواله به مراکز مورد تأیید ارجاع داده شوند و پس از تکمیل پرونده و با نظارت مرکز و برنامه ریزی‌های فنی وتخصصی  نسبت به ساخت مزارع زعفران اقدام کنند در سایر محصولات کشاورزی مانند گیاهان دارویی، گل محمدی، زرشک و... هم می‌توان از این روش استفاده کرد؛ در این روش پول دست متقاضی داده نمی‌شود که در راه غیر هزینه شود بلکه همه تسهیلات در مسیر اجرای پروژه هزینه می‌شود‎.‎

طاهری در پاسخ به این سئوال که آیا در این زمینه تشکل یا انجمنی وجود دارد یا خیر گفت: خوشبختانه در سال گذشته قدم اولیه برای تشکیل تعاونی زعفران کاران برداشته شد اما متأسفانه به علت عملکرد بد بعضی از تعاونی‌ها و همچنین عدم حمایت از این تشکل‌ها رغبتی ندارند که عضو این گونه تشکل‌ها شوند.‏

 

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، محمد مختاریانی گفت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور، در سفره تمامی هموطنانمان، بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت است.

وی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهادکشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است وادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تامین می‌شود، وزارت جهادکشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در بیاورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص نماید.

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقیمانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهادکشاورزی باید هرچه سریعتر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از قریب به ۸ ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا ایشان سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند۰

وی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سواستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳ تا ۳ و نیم میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: باتوجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تن، نیاز بازار تامین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

مختاریانی اظهارداشت: متاسفانه علی‌رغم درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسئولان وزارت جهادکشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری، نوع ارز تخصیصی و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که ۷ الی ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخش از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تامین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهادکشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالیکاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزارتومان بازار با کاهش تقاضا و رکود روبرو شده بود.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رقم خورد، اظهارداشت: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالیکاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن شالیکاران شود.

وی تاکید کرد: خوشبختانه بازار پارسال بازاری بود که هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب دیدن کشاورزان جلوگیری شد.

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید براینکه باتوجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی روبرو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان بودیم.

وی با اشاره به اقدامات ویژه‌ای که بخش خصوصی انجام داد و با سرمایه خود اقدام به خرید محصول کشاورزان کرد، قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد، افزود: اختصاص وام برای خرید‌های بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط امسال بعید به نظر می‌رسد که بخش خصوصی تمایل داشته باشد با سرمایه خود و با وعده و وعید به این حوزه ورود کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز
  • پرداخت هزینه حمل و نقل به گندم‌کاران کشت قراردادی در ایلام