Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سنندج - ايرنا - معاون صنايع ‌دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري گفت: هم اکنون بيش از يک ميليون نفر در بخش صنايع دستي فعاليت مي کنند که از اين تعداد 400 هزار نفر در سامانه ثبت نام شدند.

بهمن نامور ‌مطلق روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيشترين هنرمندان کشور در بخش صنايع دستي فعاليت مي کنند که با احتساب هنرمندان قاليباف اين تعداد به 2 ميليون نفر مي رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اضافه کرد: با وجود تعداد زياد هنرمندان بخش صنايع دستي هنوز هم نهادهاي تصميم گير توجه شايسته اي به اين بخش بويژه در حوزه اعتبارات نشده است.
نامور مطلق اظهار کرد: بخش صنايع دستي مي تواند در زمينه ايجاد اشتغال، افزايش صادرات غيرنفتي و جذب گردشگري بسيار مهم باشد.
وي با اشاره به اهميت صنايع در کشور افزود: صنايع‌دستي ايران بسيار ارزشمند است اما براي بهبود اين هنر و صنعت بايد در خصوص طراحي و کيفي‌ سازي و نيز کاهش قيمت تمام شده براي عرضه در بازارهاي بين‌المللي برنامه‌ريزي بيشتري انجام داد.
**ايران رکورددار ثبت شهرهاي جهاني صنايع دستي در دنيا است
معاون صنايع ‌دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري گفت: ايران با ثبت 6 شهر و يک روستاي جهاني صنايع دستي در دنيا رکورددار است.
نامور مطلق افزود: تاکنون شهرهاي کشور با قابليت هاي مختلف شامل مشهد مقدس شهر جهاني سنگ هاي قيمتي، اصفهان شهر جهاني صنايع دستي، تبريز شهرجاني فرش، لاجين به عنوان شهر جهاني سفال، سيرجان يه عنوان شهر گليم و مريوان به عنوان شهر جهاني کلاش در سازمان جهاني صنايع دستي به ثبت رسيده است.
وي اضافه کرد: علاوه بر اين 6 شهر، روستاي صخره اي کندوان در فاصله 50 کيلومتري تبريز نيز به عنوان نخستين دهکده جهاني ثبت شده است.
نامور مطلق اظهار کرد: در بودجه اوليه سالانه بيش از 10 ميليارد ريال اعتبار براي حمايت از شهرهاي جهاني در نظر گرفته شده است.
به گفته وي اين اعتبار براي راه اندازي دبيرخانه دايمي، طراحي و برندسازي و زمينه هاي تجاري سازي اين صنايع دستي هزينه مي شود.
وي اضافه کرد: طبق قانون، دولت بايد زيرساخت هاي لازم را براي فعاليت هنرمندان در شهرهاي جهاني فراهم کند و به هنرمندان تسهيلات بانکي براي توليد و صادرات پرداخته شود.
روز دوشنبه در آييني مريوان به عنوان شهر جهاني کلاش (کفش دست باف) معرفي شد.
در اين مراسم همچنين لوح ثبت مريوان به‌عنوان شهر جهاني کلاش رونمايي شد و اين لوح از سوي غدا هيجاوي رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع‌دستي، به فرماندار و شهردار مريوان اهدا شد.
کلاش پاافزاري با قدمت 2 هزار ساله تهيه شده از مواد طبيعي موجود در محيط مانند نخ و چرم است که با توجه به خنکي و سبکي آن بسيار مورد توجه است و در فصول گرم سال مورد استفاده قرار مي گيرد.
به بهانه وجود هنرمندان متعدد توليد کلاش در مريوان، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از 2 سال قبل پرونده جهاني شدن اين شهرستان را به عنوان شهر جهاني کلاش آغاز کرد.
کلاش تنها پا افزاري است که داراي خط تقارن است به اين معني که چپ و راست براي آن نيست و براي حفظ اين فرم و مدل بايد هر چند مدت کلاش را راست و چپ و يا چپ و راست به پا کرد.
پياده روي با کلاش متناسب با فرم و مرفولوژي پاها است، کفه آن و قسمت سينه گود پا بر آمده و در پاشنه پا بر جسته اين فرم باعث رفع خستگي و خسته نشدن پاها در هنگام پياده روي مي شود.
از نظر زيست محيطي هيچ نوع آلودگي محيطي بعد از استفاده آن ايجاد نمي شود، چون مواد مصرفي آن کاملا طبيعي است و در خاک کمتر از يک سال تجزيه و به عناصر طبيعي خود تبديل مي شود در حالي که ساير پاي افزارها چند سال طول مي کشد که تجزيه شود.
مواد اوليه مورد نياز براي کلاش پارچه نخي مانند متقال٬ چلوار٬ نخ تابيده شده نمره٬ لايه، لايه پوست٬ يا چرم گاو است.
کلاش بافي علاوه بر مريوان در شهرستان هاي مختلف استان کردستان شامل سنندج، ديواندره، سروآباد، کامياران و سقز نيز رواج دارد اما مريوان به علت تعداد فعالان بالا به عنوان مرکز توليد اين کفش شناخته مي شود.
شهرستان مرزي مريوان در 130 کيلومتري شمال غربي سنندج مرکز استان کردستان و هم مرز با کشور عراق قرار گرفته‌ است و تاکنون 51 اثر تاريخي اين شهرستان در فهرست آثار باستاني کشور به ثبت رسيده است.
3020 /1354
خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشار دهنده :پروانه اماني
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم

صنایع دستی به‌عنوان نماد فرهنگی، هویت و تاریخ یک کشور است باید توجه ویژه‌ای به آنها داشت. محمد معتمدی خواننده موسیقی‌های سنتی توصیه‌ای را به مردم برای استفاده هرچه بیشتر از صنایع دستی در منزل ارائه داده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان