Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در دیدار با انجمن اخلاق حوزه علمیه قم با تاکید بر اهمیت سلامت معنوی به عنوان یکی از ابعاد چهارگانه سلامت اظهار کرد: هرچه میزان تحصیلات در افراد بالاتر باشد امید به زندگی بیشتر و افراد از طول عمر بیشتری برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: حدود سه دهه قبل وقتی نماینده نروژ در سازمان جهانی بهداشت، سلامت معنوی را مطرح کرد که در نروژ با وجود اینکه مردم از نظر رفاه اجتماعی و مسائل دیگر وضعیت خوبی دارند، اما از نظر سلامت معنوی وضعیت خوبی ندارند و احساس بیهودگی می‌کنند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: در نهایت سازمان جهانی بهداشت بعد چهارم سلامت یعنی سلامت معنوی را پذیرفت و تصویب کرد. اختلاف نظر‌هایی در این زمینه بین کشور‌ها به وجود آمد و بالاخره مصوب شد هر کشوری بر مبنای ارزش‌ها و شرایط کشور خود، بعد سلامت معنوی را تعریف کند و به آن عمل نمایند.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: متاسفانه مطالعات گسترده سلامت معنوی درغرب انجام شده است و لذا عمده کتاب‌ها و مقالات غربی است و نگرانی ما هم از این مسئله است که مبادا مطالعات غربی مبنای سلامت معنوی در کشور شود و ما را به بیراهه بکشاند، تعریفی که آن‌ها از سلامت معنوی دارند با چیزی که ما به آن فکر میکنیم متفاوت است، باید سلامت معنوی که می‌خواهیم به آن عمل کنیم باید بر مبنای اسلام باشد و در این زمینه همکاری روحانیت بسیار حائز اهمیت است.
مرندی افزود: تحقیقات انجام شده در غرب با ذهنیت مادی گرایانه و به هر حال غیر توحیدی است آن‌ها برای رسیدن به سلامت معنوی توصیه به نواختن یا گوش کردن موسیقی، تمدد اعصاب از طریق یوگا و.... می‌کنند و به آخرت توجهی ندارند. فرهنگستان علوم پزشکی در مقوله سلامت معنوی وارد شده است و ما می‌خواهیم با کمک روحانیون و حوزه این مهم را وارد حوزه پزشکی کنیم و معتقدیم که در این زمینه نباید فقط به بعد درمان بپردازیم بلکه تمرکز باید به نقش معنویت در همه ابعاد سلامت به ویژه بعد پیشگیری و سبک زندگی مردم باشد.
حسن ابوالقاسمی دبیر علمی همایش سلامت معنوی نیز اظهار کرد: ما باید در ارتباط با انجمن ها‌ی مرتبط در حوزه و دانشگاه بتوانیم به هدفمان برسیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه سلامت معنوی باید از کشور‌های اسلامی نشات می‌گرفت، اما متاسفانه این مهم مقدور نشد، گفت: غرب سلامت معنوی وارد دروس دانشگاهی شده است و ما در فرهنگستان علوم پزشکی به این نتیجه رسیدیم که باید جامعه و دانشگاه را نسبت به سلامت معنوی حساس کنیم و باید با همکاری حوزه و دانشگاه بتوانیم محتوا را تهیه کنیم.
دبیر علمی همایش سلامت معنوی یادآور شد: مراکز بهداشتی ما باید نیاز‌های معنوی مردم را برطرف کنند و محیط‌های که مردم به آن مراجعه می‌کنند مطالبات آن‌ها را پاسخگو باشند. سلامت معنوی باید پایه‌گذاری شود که مبتنی بر ارزش‌های اسلامی باشد.
سید جمال الدین سجادی عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی نیز در این دیدار با ما باید تفکر و عملکردمان اسلامی باشد و همانطور که مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند: باید چارچوب تمدنی را درست کنیم که در مقابل تمدن غرب قرار گیرد و باید در جهت اجرایی شدن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت قدم برداریم واز چارچوب ذهنی درمان محوری بیرون بیاییم.
در ادامه این دیدار محمد علی محققی معاون علمی فرهنگستان و عضو گروه سلامت معنوی با اشاره به بحث مهم وحدت حوزه و دانشگاه گفت: امروز فضای دانشگاه اقتضای دیگری دارد وقتی حوزه می‌خواهد مربی و مبلغ برای دنیای امروز تربیت کنند باید متناسب با دنیای امروز جامعه باشددر دانشگاه‌ها وقتی اخلاق پزشکی تدریس می‌شود باید اسلامی باشد و نقشه حوزه باید محوری باشد در بخش سلامت معنوی باید از حوزه تعاریف خارج شویم.
وی افزود: باید گفتگو‌ها و نتایج همایش در ویژه نامه‌ای به عنوان منبع منتشر شود و فرهنگستان علوم پزشکی نگران این است که مبنای کج ساخته شود که قابل اصلاح نباشد و همه ابزار در دست ما نیست و بخش عمده‌ای از آن به دست حوزه است.
در پایان حجت الاسلام مظاهری سیف رئیس مؤسسه بهداشت معنوی یادآور می‌شود: باید سیستم تقسیم کار صورت گیرد و حوزه و دانشگاه بدانند که چه وظایفی دارند.
وی افزود: روابط فرهنگستان علوم پزشکی و انجمن اخلاق باید قوی‌تر باشد و جلسات متناوب برگزار شود تا بتواند تعامل و بازخورد خوبی داشته باشد.
به گزارش ایکنا پنجمین همایش ملی سلامت معنوی ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه در محل شهر مقدس قم، از سوی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در مرکز همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار خواهد شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۷۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران؛ سید محمود تارا، نایب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از فناوری های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع تر بهبود بخشند. اهمیت آن ها در دنیای امروزی این است که این فناوری ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده ای از فناوری های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما  در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه های اندکی وجود دارند که پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، فناوری‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم های مشترک با کادر بالینی شروع کننده نخستین فعالیت هاست.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آن ها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

به گزارش قدس آنلاین بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران روزهای ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است
  • برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی به مناسبت هفته سلامت
  • همایش پیاده روی در یاسوج