Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز - ایرنا - معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین آغاز به کار سامانه دریافت، انعکاس، پیگیری و رسیدگی به شکایات متقاضیان صدور مجوزهای کسب و کار (دادور) در تبریز گفت: بهبود وضعیت کسب و کار بدون ایجاد دولت الکترونیک ممکن نیست و دولت تدبیرو امید بر این موضوع تاکید دارد.

حسین میرشجاعیان با بیان اینکه این امکان در راستای تسهیل در ارائه خدمات به فعالان اقتصادی راه اندازی شد گفت: آذربایجان شرقی همیشه پیشگام در امور توسعه به خصوص امور اقتصادی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در آغاز کار دولت یازدهم شرایط کشور برای توسعه محیط کسب و کار مناسب نبود و قبل از دولت تدبیرو امید تحریم های بین المللی صادرات را تحت تاثیر قرار داده بود و تورم تا حدود 40 درصد و رکود نیز به منهای 7.7 درصد رسیده بود.
میرشجاعیان اظهار کرد: مجموعه شرایط رکود تورمی شدید در کشور حاکم بود و دولت یازدهم میراث دار این شرایط بود و تغییر روند متغیرهای اقتصادی در این شرایط سخت بود.
وی افزود: یکی از سیاست های دولت تدبیرو امید بهبود محیط کسب و کار و کاهش هزینه های تولید بود که در دستور کار قرار گرفت.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نظام مجوز دهی که یکی از حوزه های محیط کسب و کار است در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گرفت و برخی مصوبات قانونی از طریق مجلس شورای اسلامی اصلاح شد.
میر شجاعیان با بیان اینکه قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم اطلاعات مربوط به بدهی های دولت مبهم و در واقع اطلاعاتی در دسترس نبود افزود: با اقداماتی که انجام گرفت اکنون اطلاعات در مورد بدهی های دولت در دست است و برنامه ریزی و پیش بینی در خصوص وضعیت بدهی ها انجام گرفته است.
وی اظهار کرد: در شروع دولت یازدهم هیچ اطلاعاتی در مورد مجوزها وجود نداشت که با ایجاد سامانه ایران مجوز، تمامی مجوزهای صادره توسط دستگاه ها در آن ثبت شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: 2 هزار و 100 مجوز در کل کشور صادر شده بود که در بررسی های انجام گرفته 500 مجوز حذف شد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز ملی پایش محیط کسب و کار، گفت: تسهیل، تسریع و شفاف سازی در انجام فرآیند های منتهی به اخذ مجوزهای کسب و کار، ضمن ایجاد فضای اعتماد بین حاکمیت و صاحبان سرمایه، موجب تحقق اهداف دولت کارآفرین و افزایش سرمایه های در گردش و خروج از رکودهای اقتصادی می شود.
میرشجاعیان از جمله اهداف راه اندازی سامانه دادور را پیاده سازی سیستمی یکپارچه به منظور دریافت، پیگیری و پاسخگویی به شکایات از صادر کنندگان مجوز، آسیب شناسی گلوگاه های نارضایتی ارباب رجوع در فرآیند صدور مجوز، استقرار سیستم پشتیبان تصمیم گیری به منظور اصلاح کارشناسی فرآیند های صدور مجوز و شناسایی مجوزهای دارای امضای طلایی و متخلفان برشمرد.

**صدور 9500 مجوز سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به این مهم و اهمیت توسعه بخش مالی، گفت: بخش مالی کارآمد نقش اساسی در تجهیز منابع برای سرمایه گذاری، تشویق برای ورود و تجهیز سرمایه خارجی و همچنین بهینه سازی ساز و کار تخصیص منابع ایفا می کند.
رضا حسینی با بیان اینکه رقابت پیش شرط اساسی برای اثربخشی در اقتصاد جهانی است، افزود: فضای کسب و کار و رقابت به سیاست‌های دولت، مشوق‌های مالی، شیوه تامین مالی بنگاه‌ها، بهداشت، آموزش، بهره‌وری، رفتار و عملکرد مدیران و کارگزاران منطقه به بنگاه‌های اقتصادی بستگی دارد.
وی اظهار کرد: دولت نقش مستقیمی در کاهش ریسک و نحوه تامین مالی بنگاه‌ها ایفا می کند، همچنین توسعه مناطق بستگی به رفتار مدیران در راستای جذب سرمایه‌گذاران دارد.
حسینی با اشاره به اینکه میانگین مدت ارائه خدمات سرمایه‌گذاری در کشور حدود 150 روز می باشد، گفت: در برخی کشورها ارائه این خدمات به روز کاهش یافته و باید این عقب افتادگی را جبران و روند موجود را اصلاح کنیم.
وی یادآور شد: در آذربایجان شرقی با راه‌اندازی پنجره واحد سرمایه‌گذاری توانسته ایم برخی از موانع را برداشته و روند موجود را تسهیل کنیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید چالش‌ها و موانع موجود به حداقل برسد، اضافه کرد: برخی مدیران متقاعد نشده‌اند که در سیستم الکترونیکی کار کنند و موجب طولانی شدن روند صدور مجوز می‌شوند.
حسینی اظهار کرد: با راه اندازی سامانه دادور در استان بخشی از این موانع برطرف می شود و مدیران از این پس موظف به استفاده از این سامانه برای استعلام و صدور مجوز جهت بهبود و پایش محیط کسب و کار در استان هستند.

** آذربایجان شرقی از پیشگامان راه اندازی سامانه دادور
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: پایش فضای کسب و کار از موضوعات بسیار مهم در ارتباط با سرمایه گذاری است.
علی نواداد افزود: متاسفانه فضای کسب و کار کشور جایگاه مطلوبی که در شان و شایسته جمهوری اسلامی باشد را در دنیا ندارد.
وی ادامه داد: به تبع همین موضوع جایگاه آذربایجان شرقی در فضای کسب و کار کشور شایسته این استان نیست.
نواداد اظهار کرد: مدیریت ارشد استان به موضوع بهبود فضای کسب و کار بسیار تاکید دارد و از این رو یکی از پیشگامان راه اندازی سامانه دادور در کشور هستیم.
وی با اشاره به راه اندازی پنجره واحد سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی گفت: این سامانه با ساختار یکپارچه، سیستماتیک، هوشمند و قابل نظارت یکی از ملزومات بهبود فضای کسب و کار می باشد که آذربایجان شرقی پیشگام در راه اندازی آن می باشد.
وی یادآوری کرد: با راه اندازی این سامانه بهینه سازی فرآیند صدور مجوزها در ارائه خدمت به متقاضیان، احصا و شناسایی گلوگاه های صدور مجوزها با رصد لحظه ای و برخط، افزایش سلامت اداری و شفاف سازی و توزیع عادلانه منابع از طریق نظارت بی واسطه حاکمیت امکان پذیر می شود.
همچنین ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از اطلاعات مجوزها، استعلام ها، دریافت کنندگان حقیقی و حقوقی و دستگاه های صادر کننده مجوز، نظارت و پایش مستمر مراحل صدور مجوز، کاهش هزینه های سربار دستگاه های اجرایی در ارائه خدمات مرتبط با مجوزها و تسهیل و تسریع در ارائه خدمات به متقاضیان از دیگر کارکردهای این سامانه می باشد.
آذربایجان شرقی دومین استان کشور بعد از استان سمنان است که به سامانه دادور مجهز شده است.
خبرنگار: مینا بازگشا ** انتشار: رستگار
6120/6183

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۸۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

حجت الاسلام جواد عبادی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

مسائل اقتصادی کشور متأثر از بازار مالی شامل بانک، بورس و بیمه است که در علم اقتصاد کار ویژه تعریف شده و حکمرانی اقتصادی اجازه نمی‌دهد از این کار ویژه خارج شوند و آن هم شامل تأمین نقدینگی و پوشش ریسک بخش واقعی اقتصاد است، کشورهایی که بخش مالی را کنترل کرده‌اند، به رشد رسیده‌اند.

متأسفانه در کشور ما بخش مالی از کار ویژه خارج شده است و اولویت مجلس دوازدهم باید تنظیم کار ویژه در خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون اقتصادی برای من بسیار مهم است و باتوجه به وضعیت اقتصادی کشورمان نیز این کمیسیون اهمیت بالایی دارد.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

براساس آمار و ارقام موجود آذربایجان شرقی از استان‌های مهم اقتصادی است چراکه در سنجش اقتصادی استان‌ها به ظرفیت‌هایی شامل صنعت، کشاورزی، دامداری، جاذبه‌های گردشگری، ظرفیت ترانزیتی، اقلیم آب و هوایی و پیشینه اقتصادی توجه می‌کنیم و در مقایسه با سایر استان‌ها، استان ما یک سر و گردن بالاتر است، اما در این خصوص که باتوجه به مدیریت استانی و قانون گذاری در مجلس تا چه اندازه این ظرفیت‌ها بالفعل شده‌اند وضعیت مطلوبی مشاهده نمی‌شود.

البته صرفاً از اقتصاد استانی صحبت نمی‌کنیم، اگر بخواهیم اقتصاد ایران جهش یابد، قطعاً یکی از گزینه‌ها روشن شدن ظرفیت خاموش اقتصادی آذربایجان شرقی است؛ به عبارتی اقتصاد استان رونق یابد، در رونق اقتصادی کشور مؤثر بوده و بر اقتصاد ایران تأثیر می‌گذارد.

آذربایجان شرقی سرشار از معادن است، ۵۳ درصد معادن مس کشور متعلق به استان ماست و این یک ظرفیت بزرگ بوده و باتوجه به نگاه ملی و استانی درآمدزایی بزرگی برای استان ایجاد می‌کند، اما لازمه آن مدیریت و قانون گذاری صحیح است.

اگر نمایندگان مجلس در این زمینه در قانون گذاری و اجرای آن هم جهت و همدل بوده و مدیریت استانی و شرکت مس بهینه کار کنند، زنجیره ارزش مس آذربایجان رونق می‌یابد.

تنش آبی یکی از چالش‌های جدی آذربایجان شرقی است، در این خصوص نیز نظرتان چیست؟

بخشی از تنش آب به مدیریت آن مربوط است، البته در مقاطع مختلفی با کمبود آب مواجه هستیم اما مدیریت آن مهم است به عنوان مثال در نیروگاه تبریز به دلیل اینکه از تکنولوژی جدید استفاده نشده مصرف آب بیشترین سهم را دارد پس باید فکری کرد یا توجه کرد سیستم آبرسانی ما آیا واقعاً بهینه از آب استفاده می‌کند یا نه؟ یا تغییری در الگوی کشت محصولات کشاورزی ایجاد کرده‌ایم؟

همه این موارد به مدیریت منابع آب وابسته بوده و باید در این زمینه از ظرفیت‌های علمی و دانش بنیان استفاده کرد همچنین بحث کمربند آبی که مطرح است، اگر تکمیل شود، حداقل در زمینه آب شرب بت مشکل مواجه نمی‌شویم.

در حوزه آبریزی دریاچه که روستاهای اطراف آن بوده، این موضوع مطرح است که با مشاغل کم هزینه و کوچک مقیاس به معیشت آنها کمک کنیم، علاوه‌بر آن سیستم آبرسانی حوزه‌های آبریزی زمین‌های کشاورزی ارتقا یافته و در کشت زمین‌ها از لوله کشی استفاده شود تا پرتی نباشد.

کد خبر 6082968

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • واریز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به دهیاریهای آذربایجان شرقی
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در آذربایجان شرقی
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • برخورد بدون اغماض با ترک فعل‌ها درباره خدمات‌دهی سلامت به والدین شهدا
  • مذاکره هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف با فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم