Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد گروه فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس بر لزوم گسترش ارتباطات علمی بین المللی تأکید کرد و حرکت پویا در مسیر بین‌المللی شدن را مهم تر از خود هدف که رسیدن به 200 دانشگاه برتر جهان است، دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید سمنانیان در مراسم گرامیداشت روز پژوهش که با حضور برگزیدگان پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، سخنان خود را با نگاهی تاریخی به سابقه دانشگاه‌های پیشرو در ایران و جهان آغاز کرد و گفت: دانشگاه جندی شاپور در هزار و 700 سال پیش در ایران دایر شد و بجز تربیت علمای بزرگ، با دعوت از اندیشمندان سایر ممالک همچون هند و یونان دارای ارتباطات بین المللی بالایی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارالفنون در 160 سال پیش آغازگر دوره‌ای جدید در آموزش بود و دانشگاه تهران که قدیمی‌ترین دانشگاه مدرن ایران است، 83 سال پیش تأسیس و در برابر دانشگاه‌هایی همچون هاروارد بسیار جوان است. هم‌اکنون 26 هزار دانشگاه در دنیا وجود دارد و بزرگترین جمعیت آکادمیک با 30 میلیون جمعیت دانشجو متعلق به کشور چین است.

وی افزود: متوسط عمر 200 دانشگاه برتر دنیا، 208 سال است و این نشان می‌دهد که قدمت و سابقه دانشگاه در قرار گرفتن آن در زمره دانشگاه‌های برتر بی‌تأثیر نیست. دانشگاه تربیت مدرس با عمر کوتاه خود دارای جایگاه بسیار خوبی در دانشگاه‌های کشور است و قرار گرفتن در میان 3 دانشگاه برتر ایران بی‌شک کار سخت و مشکلی است و نشان از قدرت دانشگاه تربیت مدرس دارد.

دکتر سمنانیان در پاسخ به این سؤال که "آیا می‌شود قدمت و سابقه را نداشت، اما در میان برترین دانشگاه های دنیا قرار گرفت؟" تصریح کرد: در بررسی دانشگاه‌های برتر به این نتیجه می‌رسیم که آنها به فرهنگ آکادمیک بیش از آئین‌نامه‌ها توجه کرده‌اند و 200 دانشگاه برتر دنیا در فرهنگ آکادمیک بسیار غنی‌تر از سایر دانشگاه‌ها هستند.

وی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر در تمام دنیا با گسترش کمی دانشگاه‌ها مواجه بودیم و در مقابل با افت کیفیت روبه‌رو شدیم. به عنوان مثال در آمریکا 47 هزار دانشگاه وجود دارد، اما سیادت علمی با 200 دانشگاه مطرح آمریکاست. در مورد کشور خودمان هم باید بگویم که ما دیگر وظیفه‌ای به عنوان تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌ها نداریم، بلکه باید نیروی انسانی با کیفیت بالا تربیت کنیم. دیگر نه تنها بحث کمبود نیرو در برخی رشته‌ها مطرح نیست، بلکه بیشتر از نیاز نیز نیروی انسانی تربیت شده‌اند و در حال حاضر فقط باید نیروی کیفیتربیت شود.

دکتر سمنانیان ادامه داد: بحث گسترش کمی دانشگاه‌ها، کشورها را به فکر رده‌بندی آموزش عالی انداخت و این‌گونه بود که نظام‌های رتبه بندی مطرح شد. نظام رتبه‌بندیQS از انگلیس، نظام رتبه‌بندی شانگهای چین، ISC کشورهای جهان اسلام، لایدن هلند، نظام رتبه‌بندی وبومتریک، US news آمریکا و تایمز از انگلیس از جمله مهمترین نظام‌های رتبه‌بندی هستند.

وی به تغییر محور قدرت جهان از آمریکای شمالی و اروپا به سمت آسیای جنوب شرقی اشاره کرد و در خصوص دانشگاه‌های آسیایی گفت: از میان 100 دانشگاه اول آسیا، 30 دانشگاه به چین تعلق دارد. رتبه‌بندی 2016 شانگهای نشان داد که تنها 2 دانشگاه ایرانی در بین 500 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و برای رسیدن به جایگاه 200 دانشگاه اول دنیا کار سخت و مشکلی پیش روی دانشگاه تربیت مدرس است.

دکتر سمنایان ضمن اشاره به جامعه محور بودن دانشگاه‌های برتر دنیا، در تشریح مشخصات 200 دانشگاه اول جهان، اضافه کرد: بر اساس شاخص‌های مختلف، دانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و در برخی نظام‌های رتبه‌بندی به بعضی شاخص‌ها اهمیت داده می‌شود، در حالی‌که در یک نظام رتبه‌ بندی دیگر اصلا آن شاخص وجود ندارد. اما چند شاخص وجود دارند که در تمام رتبه‌بندی‌ها از اهمیت برخوردارند. نسبت دانشجو به استاد، تنوع ملیتی دانشجویان، تعداد دانشجوی خارجی، تعداد اساتید، درصد دانشجوی خارجی، موقوفات، تعداد مقالات از جمله مهمترین شاخص‌ها هستند.

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس تأکید کرد: دانشگاه خوب، دانشگاه بین‌المللی است. دانشگاهی خوب است که دارای ارتباطات بین‌المللی قوی باشد. اساتید دانشگاه همانطور که باید مرزهای دانش را بشناسند، باید ارتباطات علمی- بین‌المللی داشته باشند و این را جزو وظایف خود قلمداد کنند.

وی حرکت در مسیر بین‌المللی شدن را مهمتر از رسیدن به هدف استقرار در بین 200 دانشگاه برتر دنیا دانست و افزود: قرار گرفتن در این رقابت جهانی، مسئله بسیار خوبی است؛ چرا که باعث می‌شود دانشگاه‌های ایران حرکت خود را در این مسیر بیشتر کنند. رسیدن به 200 دانشگاه اول دنیا آنقدر مهم نیست که رفتن به سمت بین‌المللی شدن از اهمیت برخوردار است. در واقع حرکت مهم‌تر از هدف است.

دکتر سمنانیان در پایان گفت: برای رسیدن به تراز جهانی فقط یک راه وجود ندارد و نباید در این راستا به تقلید و کپی‌برداری دست زد. باید برای این منظور راه حل‌های بومی که از درون دانشگاه می‌جوشد را شکل دهیم و در کنار بهره‌مندی از تجربیات جهانی، متد خودمان را طراحی کرده و برای رشد از روش‌های خاص تربیت مدرسی استفاده کنیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۸۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنج زاده به عنوان مدرس در کمپ تمرینی چین حضور خواهد داشت

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی فدراسیون کاراته، اولین کمپ تمرینی فدراسیون کاراته آسیا در شرایطی طی روز های ۲۱ تا ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ در شهر ووهان کشور چین برگزار می شود که به دعوت فدراسیون آسیا سجاد گنج زاده قهرمان طلایی کاراته کشورمان در المپیک مدرس کومیته این کمپ را بر عهده خواهد داشت.

بر اساس این گزارش گنج زاده به همراه گانگ لی از کشور میزبان در بخش کومیته و برادران موسوی و گریس در بخش کاتا مدرسین این کمپ خواهند بود.

این اقدام نشان دهنده توجه متولیان کاراته قاره کهن به قهرمانان و چهره های جهانی هنر رزمی کاراته در سطح جهان می باشد، گنج‌زاده از قهرمانان شناخته شده کاراته جهان است که طی سالیان گذشته مدالهای متعددی از بازیهای المپیک، رقابت های قهرمانی جهان، بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی آسیا بدست آورده است.

کد خبر 6092453

دیگر خبرها

  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • مطالبات رتبه بندی فرهنگیان گلستان تا خرداد ماه تسویه می شود
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • گنج زاده به عنوان مدرس در کمپ تمرینی چین حضور خواهد داشت
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران