Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مرکز پژوهش‌هاي مجلس راجع به لايحه بودجه سال 97 نوشت: ايجاد اشتغال با منابع افزايش قيمت‌ حامل‌هاي انرژي رفتاري متناقض است، محاسبات از کاهش 0.75 تا يک درصدي رشد اقتصادي حکايت دارد که مي‌تواند به کاهش 360 تا 480 هزار نفري اشتغال منجر شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس،‌ يکي از رويکرد‌هاي دولت براساس قانون برنامه ششم توسعه ايجاد سالانه 980 هزار شغل است و براي تحقق آن درصدد تامين اعتبار از محل‌هاي مختلف بوده از جمله آن مي‌توان به برداشت 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 ميلياردي دلاري از منابع صندوق توسعه ملي و تامين منابع از بخش خصوصي و بانک‌ها اشاره کرد.
در کنار اين موضوع دولت در لايحه بودجه سال 97، از محل افزايش حامل‌هاي انرژي 17 هزار ميليارد تومان براي توليد و اشتغال در نظر گرفته تا بتواند مراد قانون را محقق و از خيل عظيم بيکاران که اکثر آنها را فارغ التحصيلان جوان تشکيل مي‌دهند بکاهد.
در همين راستا نيز مسئولان عنوان کرده بودند از هر سه نفر يک نفر بيکار است و نوبخت نيز گفته بود در هر خانه سه نفر بيکار وجود دارند.
اکنون مرکز پژوهش‌هاي مجلس در گزارشي به ابعاد و زواياي رويکرد دولت در لايحه بودجه سال آينده پرداخته و در باب اشتغال نوشته است: ايجاد اشتغال با منابع ناشي از افزايش قيمت‌ حامل‌هاي انرژي مي‌تواند رفتاري متناقض در ايجاد اشتغال قلمداد گردد. برخي محاسبات نشان مي‌دهد که افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي موضوع اين تبصره موجب کاهش 0.75 تا يک درصدي رشد اقتصادي کشور در سال 1397 مي‌شود که اين کاهش رشد مي‌تواند به کاهش 360 تا 480 هزار نفري اشتغال منجر شود.
هدف از اين تبصره اجراي برنامه اشتغال گسترده و مولد با تأکيد بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهي، زنان و اشتغال حمايتي عنوان شده است. با اين حال تاکنون برنامه‌هاي تحت اين عنوان توسط دولت ارائه نشده است و مشخص نيست که اين منابع صرف برنامه‌هاي اشتغالزايي جاري دولت مثل برنامه اشتغال فراگير خواهد شد يا برنامه‌هاي جديدي براي اشتغالزايي به اجرا در خواهد آمد؟ به علاوه مشخص نيست شاخص ايجاد اشتغال اصولا چيست؟ و چه مرجعي و براساس چه شاخصي اين برنامه دولت را ارزيابي خواهد کرد؟
به گزارش فارس، کارشناسان اقتصادي معتقدند ايجاد اشتغال با رويکرد فعلي و پمپاژ پول به جامعه نه تنها منجر به ايجاد اشتغال نمي‌شود که علاوه بر انحراف و تضييع منابع آثار اجتماعي مخربي به همراه خواهد داشت.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۸۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: در طول فعالیت دولت مردمی سیزدهم در این استان حدود ۲۰۰ هزار فرصت جدید شغلی ایجاد شده است.

به گزارش مشرق، وحید خداپرست در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شیراز، وضعیت استان فارس در حوزه اشتغال را مناسب ارزیابی کرد و افزود: از سال ۱۴۰۰ تاکنون میزان اشتغال در فارس رشد و وضعیت خوبی را تجربه کرده به نحوی که در دولت مردمی سیزدهم قریب به ۲۰۰ هزار شغل در این استان ایجاد و در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شده است.

وی ادامه داد: تنها در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۱۶۰ هزار شغل در سطح استان فارس ایجاد و در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شده است.

رئیس شورای هماهنگی دستگاه‌های اجرایی تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان فارس اظهار کرد: فارس در سال ۱۴۰۱ در صحت سنجی وضعیت اشتغال کشور رتبه نخست را کسب کرد و در کل شاخص های اشتغال زمره استان های برتر بودیم که پس از بررسی ها در سال ۱۴۰۲ هم همین رویه انتظار است.

وی با بیان اینکه فارس در بین استان‌های هم تراز با پیش بینی ایجاد اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر در سال در جایگاه نخست قرار داشته، گفت: اولویت، سیاست و راهبرد اشتغال سال ۱۴۰۳ استان فارس براساس هدایت فارغ تحصیلان دانشگاهی به سوی بازار کار تنظیم شده که نیاز است همه دستگاه های اجرایی استان در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند.

خداپرست با بیان اینکه در ۲ سال گذشته فارس به کاهش نرخ بیکاری به عدد هفت و نیم درصد دست یافته که آمار خوبی است، افزود: براساس آمار فصلی مرکز آمار ایران پیش بینی می‌شود که طی سال گذشته فارس به رکورد نرخ بیکاری کمتر از هفت و نیم درصد دست یافته که طی ۲ دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی تحقق هدف کاهش نرخ بیکاری این استان را مسأله ای دانست که حاصل تلاش‌ها و راهبری استاندار فارس و سایر دستگاه های اجرایی این استان بوده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس در ادامه اعلام کرد: فارس در حوزه روابط کار در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار رتبه نخست کشور را به دست آورد و این مهم با همراهی کارگران، کارفرمایان و دولت به دست آمده و گام مهم دیگر در این تعاملات ، کاهش خطرات ناشی از کار در فارس بوده تا با ایجاد محیطی امن و ایمن سلامت کارگران تامین شود.

وی برگزاری تفاهم نامه ها و برگزاری دوره های آموزشی را در راستای تحقق هدف کاهش حوادث ناشی از کار موثر دانست و اعلام کرد که این رویه با قدرت بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه دارد.

خداپرست در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: دغدغه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی با جدیت توسط مسولان فارس در سطح ملی در حال پیگیری است تا این مشکل حوزه کارگری حل شود که این هدف به همکاری دولت و مجلس نیازمند است.

وی معیشت، سلامت و مسکن کارگران را از اولویت‌های اصلی حوزه کارگری دانست که به جد دنبال خواهد شد.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس افزود: جامعه کارگری در صف اول جبهه تولید در حال تلاش است و وظیفه مسولان است که مشکلات این جامعه را کاهش دهند.

وی در ادامه اعلام کرد: سه کارگر فارس امسال در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران ،گروه های کار و واحدهای نمونه کشور برای نخستین بار موفق به کسب مقام برتر شدند.

خداپرست با بیان اینکه جشنواره امتنان هر ساله برگزار و نخبگان کارگری به جامعه معرفی می شوند در پایان گفت: انتخاب سه نماینده برتر از فارس در مرحله کشوری این جشنواره نشان از ظرفیت و توان جامعه کارگری این استان دارد.

در حاشیه برگزاری آیین نماز جمعه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در شیراز میز خدمت ادارات زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان فارس برای خدمت به نمازگزاران و جامعه کارگری، کارفرمایی و تعاونگران فارس برپا و مطالبات این قشر توسط مدیران بخش‌های مختلف این اداره‌کل شنیده و پاسخ داده شد.

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • رشد ۳ درصدی کاهش نرخ بیکاری در گیلان
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف