Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@11:32:42 GMT

ارز دیجیتالی یعنی خروج از سیطره دلار

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۴۹۰۰۸

ارز دیجیتالی یعنی خروج از سیطره دلار

تهران- ایرنا- رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تعریف و ایجاد ارز دیجیتالی با برخی کشورها را با هدف خارج شدن از سیطره دلار در معاملات تجاری خواستار شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا پورابراهیمی» عصر سه شنبه در هفتاد و دومین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق ایران افزود: ارز دیجیتالی موضوعی است که می تواند در این مقطع کمک بزرگی برای رفع مشکلات بانکی باشد، موضوعی که آمریکا به منظور تداوم سیطره دلار بر فعالیت‌های اقتصادی جهانی به آن ورود کرده و نسبت به تعریف ابزارهای مشتقه برای آن اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پورابراهیمی یکی از موانع موجود در فعالیت تجاری بازرگانان ایرانی در خارج از کشور را مسائل بانکی و نقل و انتقال پول دانست.
وی ادامه داد: در قانون برنامه ششم مقوله پیمان پولی نگارش شده است. امروز بانک مرکزی باید توضیح بدهد در راستای پیمان چه اقداماتی داشته است؛ در حالی که کشورهای نظیر چین و روسیه به این موضوع ورود کرده و پیمان های متعدد دوجانبه و چندجانبه منعقد کرده اند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: چند سالی است مشوق های صادراتی بخوبی به صادرکنندگان پرداخت نمی‌شود.
پورابراهیمی تهاتر جوایز صادراتی با بدهی های اقتصادی بازرگانان و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان را خواستار شد تا فعالان اقتصادی و صادرات کنندگان بتوانند از مقوله جوایز صادراتی حداقل انتفاع را داشته باشد.

** لزوم راه اندازی شرکت‌های مدیریت صادرات
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه دارد: بین فعالان اقتصادی در خارج از کشور انسجام وجود ندارد که این موضوع می‌تواند در قالب شرکت‌های مدیریت صادرات مدیریت شود.
وی بیان داشت: امروز رقابت درونی بازرگانان ایرانی در روسیه کمتر از رقابت با خارجی ها در بازار نیست و سازمان توسعه تجارت باید راهبرد خود را برای حمایت از فعالان اقتصادی ارائه کند.
پور ابراهیمی از اشراف کم رایزنان بازرگانی کشور به مسائل اقتصادی انتقاد کرد و گفت: فقط تسلط به زبان آن کشور کفایت نمی‌کند.
وی ادامه داد: امروز خلاء جدی در دیپلماسی اقتصادی در فعالیت‌های برون‌مرزی به طور کامل مشهود است.
این مسوول دعوت از وزیر امور خارجه به شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی را خواستار شد تا راهبرد خود را در زمینه فعالیت اقتصادی تشریح کند.
این نماینده مجلس همچنین از بالا بودن نرخ تامین مالی صادرکنندگان انتقاد و یادآوری کرد: متوسط نرخ تامین مالی در اقتصاد ایران چهار تا پنج برابر کشورهای اطراف است.
وی اضافه کرد: رفتار نرخ ارز معکوس آن چیزی است که در مقوله صادرات شاهدیم.
وی با اشاره به تراز منفی بازرگانی ایران در هشت ماهه امسال که منفی چهار میلیارد دلار بود، پیش‌بینی کرد تراز تجاری کشور تا پایان سال به منفی 6 میلیارد دلار افزایش یابد.
پورابراهیمی همچنین با اشاره به لزوم اصلاح هدفمندی یارانه‌ها که اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در این راستا بسیار راهگشا باشند، یادآور شد: هدف از قانون هدفمندی یارانه ها حمایت از تولید و اشتغال بود اما سنگ بنای آن در دولت های نهم و دهم کج ریخته شد.
وی همچنین بر اصلاح عوارض خروج از خروج از کشور تاکید کرد و گفت: بسیاری از افراد برای درمان، مسابقات ورزشی، تحصیل و فعالیت اقتصادی از کشور خارج می‌شوند.
پورابراهیمی همچنین به منفی بودن تراز بازرگانی حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: پارسال 11 میلیارد دلار ارز در بخش گردشگری از کشور خارج شد و در مقابل هفت میلیارد دلار ارز وارد کشور شد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*1961*
خبرنگار: محمد ملک دار*ناشر: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۹۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم

به گزارش قدس آنلاین، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشورهای همسایه افریقایی، کشورهای اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشورها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشورها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشورها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمندهای طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشورهای منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشورهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارزهای محلی، توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشورها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • آقای رئیسی! فقط ٥٠٠ میلیون دلار؟!
  • بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران