دست بیتدبیری مسؤولان روی گلوی کلانشهرها
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۲۲۹۰
شدت آلودگی هوا طی چند روز گذشته علاوه بر سنگینی بار مراجعات به اورژانس بیمارستانها، آمار سکته قلبی را نیز ۲ برابر کرده است.به گزارش بلاغ، هوای کلانشهرهای کشور طی هفته گذشته تاکنون به شدت آلوده شده و این مسئله مدارس تعداد زیادی از این شهرها را به تعطیلی کشانده است. نفسهای شهرهایی همچون تهران و تبریز به شماره افتاده و وضعیت جسمانی مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
*افزایش مراجعات به بیمارستانها در آلودگی هوا
مریم عنایت، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با موضوع آلودگی هوا و مشکلاتی که برای ریه افراد در معرض این آلودگی وجود دارد، گفت: افرادی که دچار آسم بوده، پیوند ریه شدهاند و مشکلات تنفسی دارند نباید در هوای آلوده طی این روزها تردد کنند.همچنین این افراد زمانی که در منزل هستند باید هوای خانه را مرطوب نگه داشته و مصرف فراوان شیر، سبزیجات و مایعات را مدنظر قرار دهند. همچنین افرادی که علایم سرماخوردگی یا عفونتهای تنفسی را دارند به ویژه در زمانهایی که هوا آلوده است باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و اقدامات درمانی را انجام دهند.
عضو گروه پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری گفت: در فصل زمستان طی سالهای اخیر میزان مراجعات به بیمارستانهای سطح شهر دلیل افزایش بیماریهای تنفسی بیشتر میشود و در واقع به دلیل آلودگی هوا با گسترش بیماریهای مزمن تنفسی همراه هستیم. همچنین دلیل آلودگی هوا میزان مراجعات به بخش بیماریهای تنفسی در بیمارستانهای سطح شهر بسیار بیشتر از روزهای عادی شده که رعایت نکات بهداشتی میتواند تا حدودی در کاهش این مشکل مؤثر واقع شود.
* افزایش دو برای سکته قلبی در کلان شهرها
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور نیز با اشاره افزایش 10 درصدی تماس با اورژانس طی امروز نسبت به روز گذشته و افزایش 20 درصدی تماسها نسبت به هفته پیش، گفت: آمار سکته قلبی در اورژانسهای پیش بیمارستانی نیز طی هفته گذشته تا کنون 2 برابر شده است.
وی افزود:امیدواریم که با توصیه های که اورژانس دارد، مخصوصاً برای چند قشر مهم شهر تهران، سالمندان و کسانی که بیماری زمینهای اعم از قلبی و تنفسی و کودکان دارند از تردد غیر ضروری خودداری کنند و داروهای خودشان را اگر با توجه به زمینه های بیماری تنفسی و قلبی ملزم به مصرف هستند، استفاده کنند.
سخنگوی اورژانس کشور در ارتباط با تمهیدات اورژانس در روزهای آلوده اظهارداشت: اورژانس تهران تیمهایش را در نقاط مهم پایتخت مستقر کرده و علاوه بر پایگاههای شهری موجود، تعداد زیادی آمبولانس در میدانها و مناطق اصلی پایتخت مستقر شدند.
*ماسکهای N95 بخرید
خالدی افزود: ماسکهای ساده از ورود ذرات معلق کوچک جلوگیری نمیکنند و این ذرات با ابعاد کوچک بهراحتی میتوانند وارد سیستم دستگاه تنفسی افراد شوند و مشکلات متعددی را بهوجود آورند. اما در این موارد استفاده از ماسک فیلتردار یعنی ماسک N95 میتواند نقش موثری در تضمین سلامت شما داشته باشد.
سخنگوی اورژانس کشور با بیان اینکه این ماسکها هم نیاز به تعویض دارند، گفت: اگر فردی هستید که روزانه ساعات زیادی را در هوای آزاد سپری میکنید، بهتر است ماسک خود را بهطور روزانه تعویض کنید و فردا از ماسک جدید استفاده کنید، اما اگر خانم خانهداری هستید و بیشترین ساعتی که در بیرون از منزل سپری میکنید حدود یک ساعت است، میتوانید هر دو روز یکبار ماسک فیلتردار خود را تعویض کنید.
*خطر دو برابری ابتلا به آنفلوآنزا در شهرهای آلوده
پرویز طباطبایی در ارتباط با تأثیر آلودگی هوا در بروز بیماریهای عفونی، اظهار داشت: آلودگی هوا محیط را برای رشد میکروبها و ویروسها مساعد میسازد بنابراین عفونتهای تنفسی نیز گسترش مییابد.
وی افزود: گروه سنی پرخطر همچون کودکان و بزرگسالان مستعد ابتلا به عفونتهای تنفسی هستند، گفت: در کودکان به دلیل اینکه سیستم ریوی آنها کاملاً رشد نکرده آلودگی هوا بیشتر سبب آسیب به آنها میشود. همچنین در شهرهای آلوده احتمال ابتلا به عفونتهای تنفسی همچون آنفولوآنزا و ذاتالریه دو برابر میشود چرا که محیط برای رشد میکروبها و ویروسها فراهم شده است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: همچنین در شهرهای آلوده زمینه بروز بیماریهای بدخیم همچون سرطان ریه نیز بیشتر از سایر شهرها است.
مردم قربانی بیتدبیری مسئولان
تمامی این گزارشها و آمارها در حالی است که طی چند ساله گذشته بارها جلسات ستاد بحران و استانداریها و ... به خاطر آلودگی هوای کلانشهرها تشکیل شده است؛ اما خروجی این نشستها چیزی جز تعطیلی مدارس و افزایش طرح و ترافیک و اعمال محدودیت را برای ساکنان این شهر در بر نداشته است.
حال آنکه مسئولان مربوط اعم از دولت و شهرداریها هیچ طرح پایدار و جامعی برای رفع این بحران در بلند مدت و کوتاه مدت نداشته و ندارند. افزایش روز افزون جمعیت شهرها و ترافیک راهها هم بر این بیتدبیری مسئولان افزوده است و تنها چیزی که نصیب مردم خواهد شد بیماری و افزایش مرگ و میر ناشی از تنفس این هوای ناپاک خواهد بود.
و در آخر بهتر این است تا مسئولان مربوط به جای امروز و فردا کردن و به خطر انداختن جان شهرنشینان، به فکر یک راه چاره اساسی و کاربردی برای حل این بحران باشند، چراکه هر روز که میگذرد عدهای از مردم جانشان را در این هوای آلوده از دست میدهد و اگر فکری نکنید خیلی زود دیر میشود...

منبع: بلاغ مازندران
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۲۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ارتباط افزایش هوش کودک با تغییر محل زندگی در دوران بارداری
آیا نقل مکان به حومه شهر در دوران بارداری میتواند به مادران کمک کند تا فرزندان باهوشتری به دنیا بیاورند؟ به تازگی نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که تنفس هوای آلوده شهرهای شلوغ میتواند تأثیر مضری بر روی جنین داشته باشد.
محققان در دانشگاه «کلرادو بولدر» گفته اند، کودکان دو سالهای که در دوران بارداری در معرض آلودگی هوا قرار میگیرند، احتمال بیشتری دارد که بعداً نمرات شناختی پایینتری داشته باشند. این مطالعه هشدار دهنده همچنین نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا قبل از تولد میتواند به اختلال در هماهنگی حرکتی و مشکلات زبانی منجر شود.
به گفته نویسندگان مطالعه، این یکی از اولین پروژههای تحقیقاتی است که در آن افراد به ارزیابی رابطه بین قرار گرفتن در معرض آلودگی قبل از تولد و رشد مغز در دوران نوزادی پراختهاند.
در این مطالعه، محققان سلامت ۱۶۱ مادر لاتین تبار و فرزندانشان را که در جنوب کالیفرنیا زندگی میکردند، بررسی کردند. مادران پیشینه دقیقی از وضعیت زندگی گذشته خود و زمانی که باردار بودند ارائه کردند. این محققان سپس آدرسها را با سیستم کیفیت هوای آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده بررسی کردند.
هنگامی که کودکان نوپا به سن دو سالگی رسیدند، تحت چندین تست رشد عصبی قرار گرفتند که مهارتهای شناختی، حرکتی و زبانی آنها را اندازهگیری میکرد. نویسندگان این مطالعه همچنین عوامل دیگری از جمله تعداد دفعات تغذیه نوزاد با شیر مادر، زایمان زودرس، وزن نوزاد هنگام تولد و وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده را که میتوانند بر رشد کودک تأثیر بگذارند را نیز در نظر گرفتند.
تنفس هوای پاک در اواخر بارداری اهمیت ویژهای دارد
مادران باردار که به طور مرتب در معرض آلایندههای هوا مانند ذرات معلق (PM) ۱۰ و PM ۲.۵ قرار داشتند، کودکان نوپا نمرات شناختی پایینتری داشتند. کودکان دو ساله با بالاترین سطح قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در دوران بارداری کمترین امتیاز رشد عصبی را داشتند. به طور کلی، ۱۶ درصد از کودکان نوپا دارای نمره شناختی بودند که نشان دهنده سطحی از اختلالات عصبی است. محققان میگویند زمان قرار گرفتن جنین در معرض آلودگی هوا نیز مهم است. آلودگی هوا در اواسط تا اواخر بارداری به پیامدهای بدتر رشد عصبی برای نوزادان منجر میشود.
«زک مورگان» (Zach Morgan) نویسنده اول این مطالعه از دانشگاه کلرادو بولدر در یک بیانیه رسانهای گفت: مغز در مراحل مختلف بارداری به طور متفاوتی رشد میکند و زمانی که در یک مواقع بحرانی اختلال ایجاد میشود، میتواند بر مسیر رشد تأثیر بگذارد.
توضیح دیگری که نویسندگان مطالعه در مورد اینکه چرا آلودگی هوا باعث آسیب عصبی مضر میشود ارائه کردند این است که آلایندههای استنشاقی مستقیماً با جنین تماس دارند. سپس این ذرات میتوانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند و باعث التهاب بیش از حد و استرس اکسیداتیو شوند که در مسیر رشد مغز قرار میگیرد. تحقیقات دیگری از همین تیم شواهدی از تأثیر آلودگی بر میکروبیوم روده کودک پیدا کرده است که میتواند التهاب را نیز افزایش دهد.
استرس اکسیداتیو یا استرس اکسیدکننده (Oxidative stress) بازتابدهنده عدم تعادل میان تظاهرات سیستماتیک «گونههای فعال (واکنشپذیر) اکسیژن» (ROS) و توانایی یک سیستم زیستی در خنثی سازی و مهار میانجیهای سمی آن یا ترمیم آسیبهای وارده است.
این مطالعه فقط کودکان نوپا لاتین تبار را مورد بررسی قرار داد، بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا نتایج در سایر نژادها یا قومیتها مشابه خواهد بود یا خیر. لاتین تبارها در کالیفرنیای جنوبی زندگی میکنند و در شرایط محیطی هستند که در معرض سطوح بالاتری از آلودگی هوا قرار دارند. با این حال، این یافتهها نقطه شروعی را برای دیدن اینکه چگونه آلودگی هوا بر جوامع محروم تأثیر میگذارد و خانوادهها چه اقداماتی را میتوانند برای محافظت از رفاه فرزندان خود انجام دهند، فراهم میکند.
یافتههای این مطالعه در مجله Environmental Health منتشر شده است.
منبع: اس اف
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک