Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@04:32:02 GMT

درمان روان پریشی را با این گیاه

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۳۲۷۷

یافته‌های جدید محققان مؤسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب کالج لندن نشان می‌دهد از گیاه شاهدانه در آینده‌ای نه چندان دور به‌عنوان دارویی برای درمان روان‌پریشی استفاده خواهد شد. ناطقان: این گروه از محققان اعلام کردند در یک آزمایش روی گروهی از بیماران مشخص شد عناصر موجود در شاه دانه در روند بهبود علائم بیماران روان‌پریش مؤثر واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با اینکه گفته می‌شود تتراهیدروکانابینول که با نام‌های تی‌اچ‌سی، دلتا ۹ - تی‌اچ سی و دلتا ۹- تتراهیدروکانابینول نیز شناخته می‌شود، یکی از گونه‌های کانابینوید‌ها و ماده محرک عصبی اصلی موجود در شاهدانه است و سیستم عصبی مرکزی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث عوارضی از قبیل: سستی، افزایش حساسیت حواس و اختلال در درک محیط می‌شود، اما یافته‌های جدید حاکی از آن است که این گیاه می‌تواند در درمان روان پریشی کاربرد داشته باشد؛ بنابراین این محققان بر این باورند که در آینده‌ای نه چندان دور شاهدانه در درمان برخی بیماری‌های روانی می‌تواند تأثیرگذار باشد.
این آزمایش روی گروهی از افراد مبتلا به سایکوز انجام شد و محققان این طرح دریافتند علائم بیماران بعد از استفاده از شاهدانه بهبود یافته است. نتایج این مطالعه بسیار برای درمان این گروه از بیماران امیدبخش بوده چرا که نشانه‌ها و عملکرد شناختی این گروه شرکت‌کننده در این آزمایش بهتر از قبل از استفاده از این گیاه گزارش شده است.
محققان این آزمایش را در مؤسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب کالج لندن روی گروهی از افراد مبتلا به روان پریشی انجام دادند و نتایج این یافته‌ها را در یک مجله تخصصی در زمینه روانپزشکی منتشر کردند.
در این آزمایش، ۸۸ بیمار مبتلا به روان پریشی، به مدت شش هفته از شاهدانه استفاده کردند. دانشمندان ضمن ارزیابی علائم این گروه آزمایشی قبل و بعد از استفاده از این گیاه، عملکرد آن‌ها را نیز مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه نشان داد، احتمال می‌رود شاهدانه در علم روانپزشکی نقش قابل توجهی داشته باشد.
فیلیپ مک گویار که ریاست این تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد، گفت: بیماران شرکت‌کننده در این آزمایش عوارض جانبی ناخواسته خود را هنگام این فرآیند نیز گزارش می‌دادند که آن‌ها نیز در دست بررسی است، با اینکه هنوز دقیقاً مشخص نیست شاهدانه چگونه روی سیستم بدن بیماران عمل می‌کند، اما می‌توان از آن برای درمان روان‌پریشی استفاده کرد. تحقیقات این گروه علمی همچنان ادامه دارد.
منبع:روزنامه ایران
برچسب ها: روان پریشی ، گیاه شاهدانه ، درمان دارویی

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ایمنی درمانی سلول‌های تی برای درمان سرطان خون


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، استفاده از سلول تی نوعی روش درمان سرطان است که از روش‌های سلول درمانی برپایه مهندسی ژنتیک برای بهبود بیماران مبتلا به انواع سرطان‌های خونی، با استفاده از سلول‌های خونی خود فرد بیمار استفاده می‌کند.

متخصصان در درمان لنفوم‌های تهاجمی و سرطان خون (لوسمی)، سلول‌های CAR T را به طور فزاینده‌ای مورد استفاده قرار می‌دهند. برای این درمان، سلول‌های ایمنی از بیماران گرفته و با مهندسی ژنتیک برنامه‌ریزی می‌شوند تا پروتئین‌های روی سلول‌های تومور بدخیم را شناسایی کنند. پس از بازگشت به بدن، سلول‌های CAR T با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کنند. به دلیل برخی عوارض جانبی سنگین، این درمان نیاز به احتیاط شدید و بستری طولانی مدت در بیمارستان دارد. اکنون یک گروه به رهبری دکتر Markus Chmielewski در مرکز پزشکی مولکولی کلن در حال ارائه یک راهبرد جدید برای موثرتر و ایمن‌تر کردن ایمنی درمانی مبتنی بر سلول‌های CAR T هستند. یافته‌های این مطالعه در مجله Cell Reports Medicine منتشر شده است.

ظرفیت تبدیل سلول‌ها به عنوان عوامل درمانی برای اولین بار در اواسط قرن بیستم، درک شد. درپی آن انتقال پلاکت و پیوند مغز استخوان بقای بیماران مبتلا به بیماری‌های خونی را افزایش داد. در عصر حاضر پیشرفت‌های اساسی در ایمنی درمانی، زیست‌شناسی مولکولی و ویروس‌شناسی در کنار پیشرفت‌های فناورانه در ساخت سلول و مهندسی ژنتیک منجر به پیشرفت‌های چشمگیر در توسعه درمان سلول‌های ایمنی شده است و درمان‌های سلول T به عنوان پیشرفته‌ترین درمان‌ها در این سطح درمانی ظاهر می‌شوند. همگرایی پیشرفت مداوم در ایمنی درمانی و زیست‌شناسی مصنوعی، پیشرفت‌های سریع در فناوری‌های مهندسی ژنتیک و ویرایش ژن در مقیاس بالینی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، درمان‌های سلولی را برای تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت انسان در دهه‌های آینده مورد توجه قرار داده است.

باوجود اثربخشی بی‌سابقه درمان با سلول‌های T در لنفوم سلول‌های مقاوم به درمان، بهبودی طولانی‌مدت تنها در حدود ۴۰ درصد بیماران مشاهده می‌شود ولی سمیت‌های ناشی از سیستم ایمنی چالش‌های مهمی را برای ایمنی بیمار و سهولت درمان نشان می‌دهند. سازوکار‌های دقیق فعالیت و سمیت تومورکشی سلول‌های CAR T، تا حدی به دلیل کمبود اطلاعات در مورد فعل و انفعالات در ریزمحیط تومور پس از تزریق محصول، به خوبی شناخته نشده است. با این وجود سلول‌های T اصلاح شده در حال حاضر به طور گسترده برای درمان برخی از لنفوم‌های عود کننده یا مقاوم استفاده می‌شوند.

راهبرد جدید دانشمندان مبتنی بر بررسی بافت بیماران مبتلا به لنفوم است که در بیمارستان دانشگاهی کلن تحت درمان قرار گرفتند. ابتدا این گروه تحقیقاتی تعداد فزاینده‌ای از پروتئین‌های سطحی را روی سلول‌های تومور پیدا کردند. تعداد زیادی از این پروتئین‌ها در لنفوسیت سلول‌های سالم یافت نمی‌شوند. برخلاف روش‌های درمانی سلول‌های CAR T که معمولاً فقط پروتئین سطحی را هدف قرار می‌دادند، محققان از دو ساختار CAR با پروتئین‌های هدف متفاوت استفاده کردند که مکمل یکدیگر بودند تا سلول‌های T را در برابر سلول‌های تومور فعال کنند. برای این منظور، محققان از یک یک توالی پروتئینی استفاده کردند که می‌تواند سلول‌های آسیب دیده را شناسایی و متصل کند. هر دو ساختار CAR با هم کار می‌کنند که تنها در صورت شناسایی هر دو نشانگر سطح به سلول CAR T اجازه می‌دهد تا به طور کامل فعال شود و با سلول هدف مبارزه کند. این عمل به سلول‌های طبیعی، آسیبی نمی‌رساند. همچنین این عمل به سلول‌های طبیعی اجازه می‌دهد تا به عنوان بخشی از سیستم ایمنی به کار مهم خود ادامه دهند. آنها با سلول‌های سرطانی مؤثرتر از روش‌های تأیید شده قبلی سلول‌های CAR T مبارزه می‌کنند و در عین حال به لنفوسیت‌های سالم آسیبی نمی‌رسانند.

این نتایج در آزمایشگاه با استفاده از کشت‌های سلولی و همچنین نمونه‌های موش به دست آمد که گام‌های بعدی را برای سال‌های آینده روشن کرده است: تهیه یک کارآزمایی بالینی و آزمایش راهبردی در بیماران مبتلا به لنفوم که مشکلات واقعی بیماران را تشخیص می‌دهد، آنها را به مشکلات علمی تبدیل می‌کند که می‌توان در آزمایشگاه به آنها رسیدگی کرد و در نهایت نیز راه‌حل‌هایی را از طریق آزمایش پیدا می‌کند.

دیگر خبرها

  • سقز چیست و چه خواصی دارد؟
  • چرا بجای درمان های گران قیمت از سقز استفاده نکنیم؟
  • چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟
  • اکثر بیمارستان‌های غزه از کار افتاده‌اند
  • جینسینگ هندی یا آشواگاندا چیست و چه خواصی برای بدن دارد ؟
  • چگونه سریع‌تر بدویم؟ | این راه ساده به شما کمک می‌کند
  • سفر وزیر بهداشت به قم/ عیادت عین اللهی از بیماران
  • اهمیت مشاوره و آزمایش‌های پیش از ازدواج در پیشگیری از تالاسمی
  • سازمان بهداشت جهانی خواستار حمایت از بیماران روانی در افغانستان شد.
  • توسعه ایمنی درمانی سلول‌های تی برای درمان سرطان خون