Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس­ کميسيون برنامه و بودجه مجلس خبر داد،دولت مي گويد حدود سه ميليون و 200 هزار بيکار در جامعه فعال و همين مقدار بيکار تحصيل کرده در جامعه غير فعال داريم که بنا بر آمار رسمي دولت، جمعيت حدود 5 تا 6ميليون نفر در جامعه فارغ التحصيلان کشور بيکار داريم. به گزارش خبرگزاري تسنيم، غلامرضا تاجگردون با حضور در برنامه گفتگوي ويژه خبري درباره لايحه بودجه پيشنهادي دولت به مجلس با اشاره به شکل گيري دغدغه هاي مردم نسبت به اين لايحه افزود: اين دغدغه هاي نمايندگان نيز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي درباره حامل هاي انرژي گفت: امسال در بودجه سال 96 با ترکيب منابع در بحث هدفمندي يارانه ها که 42 هزار ميليارد تومان پيش بيني شده است عملا با توجه به درآمدي که در جدول گذاشته شده بود که مي شود از محل بودجه شرکت ها براي هدفمندي اتخاذ کرد به نوعي تلويحا مجوز افزايش قيمت حامل هاي انرژي از جمله نفت، بنزين و گازوئيل به دولت داده شده بود اما دولت به اين موضوع عمل نکرد و به روش هاي ديگري منابع را تامين کرد.
تاجگردون با بيان اينکه در محاسبه که در تبصره 18 لايحه بودجه دولت گذاشته شده است دولت مي خواهد منابعي را براي ايجاد اشتغال در نظر بگيرد، افزود: دولت حدود 60 هزار ميليارد تومان براي ايجاد اشتغال در لايحه بودجه پيشنهاد داده است.
وي ادامه داد: دولت مي گويد حدود سه ميليون و 200 هزار بيکار در جامعه فعال و همين مقدار بيکار تحصيل کرده در جامعه غير فعال داريم که بنا بر آمار رسمي دولت، جمعيت حدود 5 تا 6 ميليون نفر در جامعه فارغ التحصيلان کشور بيکار داريم.
رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه دولت مي خواهد­ 17 هزار و 400 ميليارد تومان را از طريق افزايش قيمت حامل هاي انرژي بدست بياورد، افزود: مبناي محاسبه دولت براي اين عدد قيمت 1500 تومان براي بنزين و 400 تومان براي گازوئيل است.
وي ادامه داد: همچنين دولت 15 هزار ميليارد تومان از منابع صندوق توسعه ملي را در بانک ها سپرده گذاري مي کند و بانک ها هم معادل جمع اين دو عدد يعني 32 هزار ميليارد تومان منابع بياورند که جمع آن ها مي شود 64 هزار ميليارد تومان که براي ايجاد اشتغال در نظر گرفته مي شود.
تاجگردون گفت: البته هنوز هيچ تصميمي در اين زمينه گرفته نشده است و همه اين ها منوط به تصميم گيري مجلس شوراي اسلامي است.
وي افزود: در قانون هدفمندي يارانه ها پيش بيني شد که قيمت حامل هاي انرژي پس از دوره 5 ساله به قيمت 90 درصد فوب خليج فارس برسد و در هر مرحله از هدفمندي 30 درصد آن به توليد داده شود اما از سال 1389 تاکنون چيزي از اين منابع به توليد اختصاص داده نشده است.
تاجگردون با اشاره به اينکه سه ميليون و 200 هزار نفر بيکار در جمعيت فعال کشور داريم و در جمعيت غيرفعال هم سه ميليون و 950 هزار نفر بيکار است افزود: 25 ميليون و 790 هزار نفر جمعيت فعال داريم که از اين مقدار 22 ميليون و 588 هزار نفر شاغل و سه ميليون و 203 هزار نفر بيکار هستند.
وي ادامه داد: در جمعيت غيرفعال، با تحصيلات عالي 5 ميليون و 452 هزار نفر بيکار داريم، يعني حدود 8 ميليون نفر تحصيل کرده بيکار داريم که از ظرفيت اقتصادي آنها استفاده نمي کنيم.
تاجگردون با بيان اينکه حدود 7 دهک از نظر درآمد، مشابه هستند،گفت: در بودجه سال 1396 درآمد اقشار تحت پوشش کميته امداد و بهزيستي را افزايش داديم.
وي با بيان اينکه چهار هزار ميليارد تومان از منابع هدفمندي را در بودجه سال 1396 براي اين منظور اختصاص داديم، افزود: دولت عدد 4 هزار ميليارد تومان را در بودجه سال 97 به 7 هزار ميليارد تومان افزايش داد که براي تأمين اين منابع بايد يارانه دهک هاي بالاي درآمدي حذف شود.
رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس پيشنهاد داد که بودجه سال 97 مجلس نسبت به سال 96 پنج درصد افزايش يابد و با اين حال به دولت اين را اعلام نکرديم و دولت هم بودجه مجلس را افزايش نداد و بودجه عمراني مجلس را هم 50 درصد کاهش داد و بودجه جاري را هم افزايش نداد.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- پس از مدت‌ها تاخیر غیرمعمول، دولت سیزدهم بخش دوم قانون بودجه ۱۴۰۳ را  که شامل جداول و ضمائم منابع شرکتی نیز می‌باشد، منتشر کرد.

۳ میلیون و ۷۴۱ هزار میلیارد تومان جمع منابع در نظر گرفته شده بودجه سال جاری است. حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بودجه دولت در سال ۱۴۰۳ قریب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری پیش‌بینی نمود، برخی کارشناسان مانند مهدی پازوکی چنین پیش‌بینی‌هایی را «بیش از حد خوشبینانه» ارزیابی کرده‌اند. کسری بودجه که در اثر افزایش هزینه‌های دولت ایجاد می‌شود، یکی از علل اصلی رشد تورم در جامعه است.

 وضعیت ناامید کننده بیمه ایران و ماشین سازی تبریز

بر اساس جدوال پیوستی،  شرکت ماشین‌سازی تبریز که زمانی یکی از شواحد‌های های موفق و صادر کننده نمونه صنعتی ایران محسوب می‌شد، در سال ۱۴۰۳ جزء شرکت‌های سر به سر و بدون سود طبقه بندی شده است، درآمد و هزینه‌های این شرکت به شکل برابر معادل ۸۰۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.

در حالی که شرکت‌های خصوصی بیمه کشور نیز در سال‌های اخیر اغلب در ترازنامه خود سود‌های قابل قبولی شناسایی کرده‌اند، وضعیت بزرگ‌ترین شرکت بیمه کشور چندان نویدبخش به نظر نمی‌رسد.

در جداول بودجه، درآمد شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور، ۷۳ هزار و ۵۱۲ میلیارد و هزینه‌های آن حدود ۷۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد برآورد شده است. با توجه به زیان انباشته شرکت به نظر می‌رسد این مجموعه جزء شرکت‌های زیان‌ده به حساب آید، اخیراً مدیرعامل بیمه ایران پس از ماه‌ها اعتراض و انتقاد کارشناسان از سمت خود برکنار شد.

شرکت راه آهن درگیری داخلی و زیان گسترده

اخیراً ۵ تشکل اصلی صنفی شرکت‌های خصوصی پیمانکار و دخیل در صنعت راه آهن ج. ا در نامه‌ای ۷ صفحه‌ای از نحوه مدیریت سید میعاد صالحی مدیرعامل این نهاد انتقاد کرده و وی را مسئول زیان و افت عملکرد قابل توجه رجا معرفی کردند. یک منبع آگاه در گفتگو با آفتاب‌نیوز، توقف اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه و عدم صدور اجازه عبور برای آن را نیز به اختلافات داخلی در راه آهن نسبت داد.

در جداول بودجه ۱۴۰۳ علی رغم انحصار شرکت راه آهن، برای این شرکت حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی شده است.

بودجه باشگاه پرسپولیس چند برابر استقلال

در بودجه سال جاری، هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و درآمد‌های آن ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون محاسبه شده است. در واقع این باشگاه هیچ سودی ندارد. باشگاه استقلال اخیراً با اجبار دولت به هلدینگ سرمایه گذاری خلیج فارس  واگذار شد. با توجه به اینکه سهامدار عمده این مجموعه شرکت‌های سهامی عدالت و صندوق بازنشستگی نفت هستند، در واقع از این پس، پول قرارداد بازیکنان از جیب سهامداران عدالت و بازنشستگان نفت پرداخت خواهد شد. پرسپولیس نیز به یک کنسرسیوم بانکی واگذار شد.

دولت به بهانه آنکه خریداران خصوصی «اهلیت ندارند» از واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار به بخش خصوصی خودداری کرد.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ منابع و هزینه‌های باشگاه پرسپولیس، اما چند برابر باشگاه استقلال در نظر گرفته شد. برابر جدوال بودجه ۱۴۰۳  منابع و هزینه‌های این باشگاه به شکل تقریباً برابر ۴۲۷ میلیارد تومان  است.

خبرگزاری ایرنا با ۸۳ میلیارد تومان درآمد و ۴۵۲ میلیارد هزینه جزء  شرکت‌های با درصد بالای زیان‌دهی به نظر می‌رسد. از ایرنا زیان‌ده‌تر، صداوسیما جمهوری اسلامی است که تنها ۶۶۰۰ میلیارد درآمد و بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

بانک مسکن نیز حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این بانک را به تنها بانک زیان‌ده دولتی (به ادعای  قانون بودجه) بدل ساخته است.

بودجه ناچیز برنامه ترک اعتیاد و اطفاء حریق جنگل‌ها

مبلغ سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار میلیارد تومان است. برخی مبالغ در بودجه سال جاری به شکل معناداری ناچیز در نظر گرفته شده‌اند. برای مثال کل بودجه برنامه ترک اعتیاد معتادان مواد مخدر و روانگردان و بیمه پایه سلامت مرتبط با آن تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان است. در حالی که بر اساس آمار‌ها حداقل ۵ میلیون معتاد در کشور وجود دارد.

حق بیمه پایه سلامت زندانیان و خانواده آن‌ها نیز تنها حدود ۲۷ میلیارد تومان است.  بودجه در نظر گرفته شده برای پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع نیز کمتر از ۶ میلیارد تومان است. اجرای طرح مقابله با بیابان‌زدایی و کانون‌های بیابان زا نیز تنها ۵۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بودجه در اختیار دارد.

این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت تنها بودجه سازمان تبلیغات ۵ هزار و ۲۶ میلیارد در نظر گرفته شد. نهاد‌های جامعه المصطفی العالمیه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز هر کدام بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • بلاتکلیف شدن کارکنان شرکت فروسیلیس ملایر در پی تعطیلی این شرکت
  • افزایش نظامی گری دولت انگلیس
  • آخرین آمار شهدای فلسطین پس از ۲۰۰ روز جنگ
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • درگیری شدید و عجیب زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری
  • درگیری شدید زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری | شوهرم دیپلمه بود، من او را آقای دکتر کردم!