Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@08:46:45 GMT

ورود به بازار و صادرات صنایع دستی ناچیز است

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۴۶۴۱

ورود به بازار و صادرات صنایع دستی ناچیز است

ساری - مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه به صنایع دستی کم توجهی شده است گفت: ورود به بازار و صادرات صنایع دستی ناچیز است.

به گزارش خبرنگار مهر، دلاور بزرگ نیاز سه شنبه شب در همایش کمپین صادرات خرده فروشی صنایع دستی از اختصاص ۱۰ درصد اعتبار مربوط به بسته حمایتی تولید دولت به تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی مازندران خبر داد و افزود: از مجموع اعتبارات بسته حمایتی رونق تولید که به مازندران اختصاص یافت 10درصد سهم صنایع دستی است تا به صنعتگران کمک کند با فراهم آوردن مواد اولیه و ابزار مورد نیاز با تولید کالای با کیفیت و پایین آوردن قیمت صنایع دستی را رونق دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ایران در رتبه ۳۰ دنیا در حوزه صادرات صنایع دستی قرار دارد اظهار داشت: باید اعتراف کنیم که به صنایع دستی کم توجهی شده و ورود به بازار و صادرات صنایع دستی ناچیز است و شناخت دنیا از تولیدات صنایع دستی بسیار کم است و افت و خیزهای بازار موجب شد با وجود ظرفیت های بیشمار و تنوع تولید ایران از کشورهای چین و هند عقب بماند.

بزرگ نیا با بیان اینکه در مازندران فارغ التحصیلان مرتبط با رشته صنایع دستی بسیار زیاد است؛ افزود: کار عقب مانده در مازندران بسیار زیاد وجود دارد و بسته بندی، برندسازی، شناخت بازارو فرصت همجواری با کشورهای سی آی اس می تواند وضعیت صنایع دستی را دگرگون کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بیان کرد:امروزه پست هم در بازارهای داخلی و هم خارجی نقش جدی ایفا می کند و تولیدکنندگان می توانند با فرصت هایی که شرکت زودل در اختیارشان می گذارد صنایع دستی را به دنیا بشناساند.

بزرگ نیا یادآور شد: شاید در زمینه صادرات صنایع دستی تجربه خوبی نداشته باشیم اما می توانیم با استفاده از تجربیات صادرات در حوزه های دیگر استفاده کرده و به مرور موانع موجود برای رسیدن به رونق صادرات صنایع دستی برطرف کنیم.

مدیر کل پست مازندران در این همایش با بیان اینکه دنیای جدید استراتژی جدید می طلبد اظهار داشت: تا کنون ماموریتهای پست فقط فیزیکی بود اما اکنون علاوه بر آن ماموریتهای مالی و الکترونیکی نیز به آن اضافه شده است.

اسماعیل بوداغی به ارایه خدمات ترکیبی  پست تاکید کرد و افزود: خدمات پست هوشمند شده است و از این به بعد می تواند واسطه قابل اعتمادی از فروشنده به مصرف کننده باشد زیراخرید و فروش در دنیا از شکل سنتی به آنلاین تبدیل شده و پست این آمادگی را دارد که تولیدات صنایع دستی را در داخل و خارج کشور عرضه و به فروش برساند.

بوداغی از وجود سه انبار منطقه ای در مازندران خبر داد و گفت:پست به عنوان حلقه واسطه ای هست تا با واسطه کمتر و بهره بری بیشتر به فروش صنایع دستی بپردازیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد

حبیب اسداله نژاد مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران و کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع میزان جوجه ریزی مورد نیاز کشور با احتساب سرانه مصرف و ذخایر استراتژیک و صادرات و خرید حمایتی مرغ مازاد در راستای حمایت از مرغداران و تعدیل قیمت مرغ در بازار پرداخت.

با توجه به سرانه مصرف ماهانه چه میزان جوجه ریزی مورد نیاز کشور است؟

اسداله نژاد: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگوست.

اینکه گفته می شود ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدها صورت گرفته، شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدداز جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

بعد از سیاست‌های غلط گذشته در خصوص گله‌های اجداد عملا پتانسیل تولید مازاد جوجه به کشور تبدیل به چالش تامین جوجه شد و وزارت جهاد کشاورزی مبادرت به صدور واردات جوجه یکروزه و تخم مرغ نطفه‌دار برای تامین جوجه و مرغ کشور کرد. با این تفاسیر و به لحاظ واردات تخم مرغ نطفه‌دار و جوجه یکروزه، این حجم جوجه در کشور تامین نمی‌شود و حتی با واردات جوجه یکروزه هم این عدد محقق نخواهد شد.

اتخاذ سیاست جوجه ریزی ۱۵۰ میلیون قطعه غیرکارشناسی و ضدتولید است.

در حال حاضر وضعیت قیمت مرغ در بازار چگونه است؟

اسداله نژاد: با توجه به افزایش هزینه های تولید، قیمت تمام شده بالای ۶۸ هزارتومان است، درحالیکه مرغداران با نرخ ۵۲ تا ۵۳ هزارتومان در بازار عرضه می کنند که این موضوع اجحاف در حق تولیدکننده است.

با توجه به زیان مرغداران ناشی از افزایش حجم تولید تقاضا می شود که مرغ مازاد از سطح بازار جمع آوری یا صادرات شود تا مرغداران متحنل زیان نشوند.

آخرین وضعیت صادرات مرغ چگونه است؟

اسداله نژاد: گرچه ممکن است در حد ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ هزارتن صادرات انجام شده باشد، اما وقتی مرغداران هرکیلو مرغ را ۱۵ هزارتومان کمتر از نرخ واقعی عرضه می کنند، حداقل باید هزارتن مرغ صادر شود.

برای صادرات مرغ باید موارد متعددی رعایت شود. اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود.

بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

آیا قیمت گذاری دستوری راهکار مناسبی برای تنظیم بازار مرغ است؟

اسداله نژاد: تجربه نشان داده که قیمت گذاری دستوری جواب نداده و جواب نخواهد داد. 

با توجه به هزینه های تولید، قیمت واقعی هرکیلو مرغ ۶۰ تا ۶۵ هزارتومان است که به سبب مازاد تولید کمتر از این نرخ در حال عرضه است که این امر بدان معناست که مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت در بازار است. بنابراین انتظار می رود دولت در بازار و قیمت گذاری دخالت نکند که تعادل بازار را برهم زند.

سیاست قیمت گذاری دستوری زمانی معنادارد که در زمان کاهش قیمت به کمتر از نرخ مصوب، دولت مابه التفاوت را پرداخت کند که در آن صورت مرغدار حق ندارد بالاتر از قیمت بفروشد. در شرایطی که دولت چنین اقدامی انجام نمی دهد، باید از سیاست گذاری دستوری در قبال حجم تولید و قیمت دست بردارد و اجازه دهد تولید و بازار ساماندهی شود چراکه با رهاکردن سیاست دستوری، شرایط بازار خوب می شود.

آیا نیازی به واردات مرغ برای ذخایر استراتژیک داریم؟

اسداله نژاد: براساس تجارب گذشته مجموع ذخایر استراتژیک سالانه مرغ ۵۰ تا ۷۰ هزارتن است که این میزان ذخایر رقمی کمتر از مصرف یک هفته مرغ کشور است، لذا با جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ تا ۱۳۵ میلیون قطعه امکان تامین این میزان در کشور وجود دارد و قطعا نیازی به واردات نخواهیم داشت.

در بازار فعلی حداقل ۲۰ تا ۳۰ هزارتن مرغ مازاد وجود دارد که به منظور ذخایر استراتژیک باید از سطح بازار جمع آوری و نگهداری شود و به عبارتی سیاست گذاری تولید برمبنای نیاز کشور و بازار است و ذخایر استراتژیک مبنای سیاست گذاری دستوری نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود
  • بخش کشاورزی به سمت صنایع تبدیلی گام بردارد
  • جمعه بازار صنایع‌ دستی در شهرملی گلیچ بهشهر برگزار می‌شود
  • مکان یابی ایجاد بازارچه های صنایع دستی بانوان در کشور
  • برگزاری دوره آموزشی زیورآلات دستی در قم
  • حمایت از بازارچه‌های صنایع دستی تولید بانوان
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • صدور ۵۱۴ مجوز سه گانه صنایع دستی در خراسان‌شمالی
  • ورود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر به کردستان
  • پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد