Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - برترين ها - ترجمه از هدي بانکي: عدم تحمل لاکتوز، بيماري شايعي است که تخمين زده شده 30 تا 50 ميليون آمريکايي تا حدودي دچارش هستند. هر چند خيلي از افراد ادعا مي‌کنند ناگهان مبتلا به عدم تحمل لاکتوز شده‌اند، اما اين اتفاق، نسبتا غير معمول است. عدم تحمل لاکتوز، معمولا به مرور زمان روي مي‌دهد، اما در مواردي نادر از آسيب روده‌اي يا بيماري گوارشي ممکن است، شروع اين بيماري روي بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لاکتوز چيست؟
لاکتوز، فرم طبيعي قند است که در فرآورده‌هاي لبني مانند شير وجود دارد. لاکتوز به مقدار کمتر در محصولاتي چون پنير و ماست نيز موجود است، زيرا مقداري از لاکتوز طي فرآوري از بين مي‌رود.
عدم تحمل لاکتوز يعني چه؟
عدم تحمل لاکتوز زماني بوجود مي‌آيد که بدن، توليد آنزيم لاکتاز را متوقف مي‌کند يا کمي از اين آنزيم را مي‌سازد. لاکتاز مسئول تجزيه‌ي لاکتوز در روده‌ي کوچک است، تا مولکول‌هاي کوچک‌تر قند بتوانند توسط بدن جذب شوند. اگر بدن ما به اندازه‌ي کافي آنزيم لاکتاز نسازد، لاکتوز در روده باقي مانده و توسط باکتري‌ها تخمير شده و علائم ناراحت کننده‌اي بوجود مي‌آورد.
آنزيم لاکتاز هنگام تولد به مقدار زياد توليد مي‌شود و به نوزاد اين امکان را مي‌دهد تا شير مادر را با موفقيت هضم کند. با افزايش سن، ما به طور کلي مقدار کمتري از اين آنزيم توليد مي‌کنيم چون رژيم غذايي‌مان متنوع‌تر شده و وابستگي کمتري به محصولات شيري خواهيم داشت.
يعني زماني که به بزرگسالي مي‌رسيم، حتي اگر تمام مت شير بنوشيم، ممکن است به علائم عدم تحمل لاکتوز دچار شويم. حدود 30 ميليون آمريکايي، تا سن 20 سالگي، برخي از علائم اين بيماري را دارند.
هر چند بسياري از افراد با بالا رفتن سن به دليل کاهش توليد لاکتاز، دچار عدم تحمل لاکتوز مي‌شوند، اما اين بيماري بعد از جراحي روده، عفونت‌هاي روده‌ي کوچک مانند ويروس‌ها، باکتري و انگل و همچنين بيماري‌هاي روده‌اي چون کرون و سلياک نيز بوجود مي‌آيند.
علائم آن چيست؟
شدت علائم اين بيماري در افراد، متفاوت مي‌تواند باشد که بستگي به مقدار آنزيم لاکتازي که بدن فرد توليد مي‌کند دارد. علائم شايع عدم تحمل لاکتوز شامل، نفخ شکم، گرفتگي‌ها، گاستريت، تهوع و اسهال مي‌‌شود.
اين علائم معمولا بين 30 دقيقه تا 2 ساعت بعد از مصرف محصولات شيري روي داده و هر چه مقدار بيشتري از اين محصولات مصرف شود، علا‌ئم شديدتر خواهند بود.

آيا امکان دارد عدم تحمل لاکتوز ناگهاني بوجود بيايد؟
هر چند عدم تحمل لاکتوز چيزي نيست که يک شبه ايجاد شود، اما بيماري‌هاي خاصي هستند که مي‌توانند باعث شوند عدم تحمل لاکتوز، غير منتظرانه روي بدهد. اما باز هم اين پروسه معمولا تدريجي است و به طور کلي اگر شما به طور ناگهاني علائم عدم تحمل لاکتوز را پيدا کنيد، مشکل ديگري وجود دارد.
عدم تحمل لاکتوز در بسياري از علائم با ساير بيماري‌هاي روده‌اي مشترک است، اما برخي از اين علائم ممکن است شديدتر باشند، براي همين بايد تشخيص دقيق توسط پزشک متخصص داده شود، نه اينکه خود فرد، شروع کند به حذف کردن لاکتوز در رژيم غذايي.
مطالعات نشان داده که عدم تحمل لاکتوز، يکي از گزارش شده‌ترين بيماري‌هاست و افراد زيادي عقيده دارند مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، اما وقتي تست تنفسي هيدروژن دادند، نتيجه مثبت نبود. تست تنفسي هيدروژن، يک آزمايش معتبر براي تشخيص بيماري عدم تحمل لاکتوز است. همچنين پژوهش‌ها نشان داده که علائمي که تصور مي‌شود با گوارش لاکتوز مرتبط هستند، معمولا ربطي به مصرف محصولات محتوي لاکتوز نداشته و احتمالا دليل ديگري دارند.
عدم تحمل لاکتوز، سه نوع اصلي دارد:
. عدم تحمل لاکتوز اوليه: اين نوع، تنها نتيجه‌ي کاهش توليد آنزيم لاکتاز در اثر افزايش سن بوده و اغلب موجب شروع تدريجي علائم مي‌شود. اما با وجود اينکه پروسه‌اي تدريجي است، اين نوع عدم تحمل لاکتوز معمولا به اين دليل که علائم مورد غفلت بيمار قرار مي‌گيرند، به نظر مي‌رسد که ناگهاني ايجاد مي‌شوند، چون حالا ديگر اين نشانه‌ها تشديد شده و آشکارتر شده‌اند.
. عدم تحمل لاکتوز ثانويه: اين نوع عدم تحمل لاکتوز، معمولا ناگهاني بروز مي‌کند و به دليل بيماري يا آسيب روده‌ي کوچک ايجاد مي‌شود. بيماري سلياک، بيماري‌ التهابي روده، جراجي روده يا حتي يک ناراحتي معده‌ي حاد مي‌تواند عدم تحمل لاکتوز ايجاد کند. خوشبختانه با درمان بيماري اصلي، اين نوع تحمل لاکتوز نيز معمولا برطرف مي‌شود.
. عدم تحمل لاکتوز مادرزادي: اين نوع عدم تحمل لاکتوز، نادر است اما گهگاه زماني اتفاق مي‌افتد که نوزاد بدون لاکتاز متولد مي‌شود و از اين رو از همان لحظه‌ي تولد نمي‌تواند لاکتوز را هضم کند.
درمان عدم تحمل لاکتوز چيست؟
علائم عدم تحمل لاکتوز را مي‌توان با در پيش گرفتن رژيم غذايي بدون لاکتوز درمان کرد، که شامل اجتناب از محصولات با لاکتوز بالا مانند شير و جايگزين کردن آن با انواع بدون لاکتوز مثل سويا يا شير بدون لاکتوز مي‌شود. بسياري از بيماران متوجه مي‌شوند که محصولاتي مانند پنير و ماست و کره را مي‌توانند تحمل کنند چون مقدار زيادي از لاکتوز آنها طي فرآوري گرفته شده است.
داروهايي چون لاکتائيد نيز ممکن است تجويز شوند که مي‌توان آن را همراه با غذاهاي لاکتوز دار مصرف کرد زيرا فعاليت آنزيمي انجام داده و اين قند را تجزيه مي‌کنند.
منبع: caloriesecrets.net

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۴۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند