200هزار مسکن روستایی آذربایجان غربی نیازمند مقاوم سازی است
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۵۱۴۲
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی گفت: تاکنون 30 درصد واحد های مسکونی روستایی آذربایجان غربی مقاوم سازی شده اند.
به گزارش ایسنا، امیر عباس جعفری در جلسه هماهنگی برنامه های روز ملی ایمنی دربرابر کاهش اثرات بلایای طبیعی افزود: 40 هزار واحد روستایی آذربایجان غربی تحت پوشش بیمه حوادث هستند و 200هزار واحد مسکن روستایی نیز در این استان نیازمند رسیدگی و اجرای طرح بهسازی و مقاوم سازی است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی تاکید کرد: بر اساس دستور استاندار و طی جلساتی که با تعدادی از شرکت های بیمه برگزار شده، مقرر شده تا پایان سال تمامی واحدهای مسکونی روستایی در استان در برابر حوادث و بلایای طبیعی بیمه شوند.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی با اشاره به 5 دی روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی گفت: همزمان با هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، برنامه های مختلفی در سطح استان و با همکاری دستگاههای ذیربط استانی و فرمانداری ها برگزار می شود.
جعفری برگزاری مانور، دوره های آموزشی، نمایشگاه دستاوردهای مدیریت بحران، نشست خبری، تبلیغات شهری، سخنرانی مسئولان و ائمه جمعه و جماعات برای فرهنگسازی و ارتقای آگاهی عمومی از مخاطرات طبیعی را از جمله برنامه های هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در استان عنوان کرد.
وی ضمن ارائه گزارشی از روند کمک رسانی دستگاه های اجرایی استان در بحث زلزله زدگان کرمانشاه، کمک رسانی مردم آذربایجان غربی را بی نظیر عنوان کرد و گفت: 21 آبان ماه سال جاری شاهد وقوع زلزله 7.3 ریشتری در کرمانشاه بودیم که در تمامی استانهای غربی کشور نیز احساس شد. بلافاصله بعد از وقوع زلزله تمامی دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران تشکیل جلسه دادند و در اولین ساعات پس از وقوع زلزله نیروهای امدادی آذربایجان غربی به مناطق زلزله زده در استان کرمانشاه اعزام شدند.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی ی تصریح کرد: ساعت سه و 30 دقیقه بامداد 110 امدادگر هلال احمر در قالب تیمهای واکنش سریع، آواربرداری، اسکان اضطراری سریعاً با تمامی امکانات و تجهیزات به کرمانشاه اعزام شدند. صبح روز بعد از زلزله نیز ده نفر از نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی به مناطق زلزله زده اعزام شدند و نیز آب فاضلاب شهری و روستایی نیز تانکر های سیار آب و نیرویهای متخصص خود را به مناطق زلزله زده اعزام کردند.
وی ادامه داد: بیش از 200 کامیون و تریلر کمکهای دستگاه های اجرایی از جمله هلالاحمر، سپاه، سازمانهای مردمنهاد، شهرداریها و فرمانداریها برای امداد رسانی به مردم کرمانشاه ارسال شده است.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی اظهار کرد: مردم استان آذربایجان غربی یکی از استانهای پیش رو در کمک به زلزله زده کرمانشاه بودند بطوری که 35 میلیارد تومان کمک نقدی و غیر نقدی به زلزله زگان کمک کردند.
جعفری با بیان اینکه 4 روز بعد از زلزله نیروهای فنی و مهندسی بنیاد مسکن به مناطق اعزام و عملیات آواربرداری و بازسازی انجام می شود تصریح کرد: 60 دستگاه انواع ماشین آلات سبک و سنگین برای کمک به هموطنان زلزله زده به مناطق استان کرمانشاه راهی شده و نیزامداد رسانی به مردم کرمانشاه تا برقراری حالت عادی ادامه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی جز استان های حادثه خیر بوده که همه ساله شاهد وقوع حوادث طبیعی هستیم افزود: باید دستگاه های عضو شورای هماهنگی بحران با برگزاری دوره و مانورهای آزمایشی آمادگی برای مقابله و کاهش حوادث طبیعی را داشته باشند.
جعفری با بیان اینکه طی 9 ماهه سال جاری 7 نفر از هم استانی ها در اثر بلایای طبیعی جان خود را از دست دادند، افزود: 4 نفر در اثر ریزش بهمن در خوی، یک نفر سیل اخیر در فروردین ماه، 2 نفر در اثر صاعقه ماکو و میاندوآب جان باختند.
وی میزان خسارات ناشی از سیل و سیلاب در استان طی سال جاری را ۴۸۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در اثر وقوع سیل و سیلاب این میزان خسارت به بخشهای کشاورزی، زیرساختهای راه و مساکن خسارت زده است.
جعفری در خصوص بازسازی واحد های مسکونی خسارت دیده ناشی از سیل استان در فروردین ماه گفت: بازسازی واحد های مسکونی روستایی و شهری در مناطق سیل زده استان در حال اتمام است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۵۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
پیشپرداخت 630 دستگاه واگن داده شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران درحاشیه جلسه علنی امروز شورا به زلزله ترکیه، سوریه و لبنان اشاره کرد و گفت: چیزی که باید در کشور در مقابله زلزله انجام شود یک حرکت جمعی و عمومی میطلبد.
وی ادامه داد: در کشورمان روستاهایی که زلزله در آنها به وقوع پیوسته، پس از بازسازی که توسط بنیاد مسکن و یا توسط خود مردم براساس یک طرح مقاومسازی صحیح انجام شده، قطعا در زلزلههای بعدی خرابی آنها بسیار کمتر است، چرا که بازسازی صحیح انجام شده است.
وی با بیان اینکه در خوی و روستاهای آن آسیبهایی وارد شده، گفت: به نظر میآید در مقاومسازی و محکمسازی اولیه در شهرها و روستاها باید بازنگری جدی داشته باشیم.
چمران با بیان اینکه در روستاهایی که زلزله رخ میدهد و شاهد خرابی کمتری هستیم، برنامهریزیهایی انجام شده است گفت: متأسفانه ایدههای سوداگرانه هنوز در برخی مصالح که باید داشته باشیم میچربد و باعث شده که در مقاومسازی به ویژه در بافتهای فرسوده عقب باشیم.
به اعتقاد چمران اگر در تهران زلزلهای رخ دهد در بافتهای فرسوده خرابی زیادی خواهیم داشت و در این باره هشدارهایی مرتب و پشت سر هم داده شده است.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص تأمین 630 دستگاه واگن گفت: پیشپرداخت 15 درصدی این واگنها به چین انجام شد، البته این موضوع زمان زیادی برد. ما از زمانی که به شورا آمدیم این موضوع را پیگیری کردیم و چند روز پیش این پرداخت انجام شده است.
وی ادامه داد: براساس زمانبندی، از زمان پیشپرداخت یکسال و نیم بعد واگنها به تدریج وارد میشود. برای خرید این واگنها نصف مبلغ را دولت و نصف دیگر آن را شهرداری پرداخت میکند.
پایان پیام/