Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@03:13:48 GMT

ونوس یک سیاره مرده نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۵۳۰۸

ونوس یک سیاره مرده نیست

ساعت 24-اخترشناسان می‌گویند، آخرین عکس‌های راداری از سطح سیاره ونوس که توسط کاوشگر "ماژلان" گرفته شده، فعالیت‌های "ژئولوژیکی" را نشان داده است.

 به نقل از دیلی‌میل، ونوس مدت‌ها بود که سیاره‌ای مرده فرض می‌شد، اما اخترشناسان فاش کردند که به تازگی علائمی از تغییر در آن دیده شده است.

آخرین رصدها از سطح این سیاره حاکی از حرکت پوسته آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان می‌گویند که حرکت سلسله کوه‌های ونوس بسیار شبیه به روند مشابهی است که در زمین در حال وقوع است.

پژوهشگران اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا از تصاویر راداری سطح ونوس که کاوشگر ماژلان در ماموریت خود طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ گرفته، استفاده کردند تا ساختارهای سطح این سیاره را با دید کلی ببینند.

این کار الگوی جدیدی را نشان داد؛ این رشته کوه‌ها و گودال‌ها و دره‌ها در حال همسو شدن هستند تا بلوک‌هایی از دشت‌های مسطح پوشیده از گدازه‌های سرد شده را در امتداد قطب‌های سیاره تشکیل دهند. چیزی که هرگز متوجه آن نشده بودند.

سطح ونوس مملو از رشته کوه‌ها و شیارها و گودال‌ها و دره‌هایی است که دانشمندان در دهه‌های مختلف آنها را شناخته‌اند، اما قبلا آنها را به تنهایی دیده‌اند، و نه یکپارچه.

قطعات بزرگ پوسته ونوس در واقع قاره‌هایی هستند که به علت نیروهایی که در زیر آن قرار دارد، به سمت اطراف حرکت، چرخش و سقوط می‌کنند.

محققان معتقدند با درجه حرارت سوزان ۴۶۲ درجه سلسیوس در سطح ونوس، پوسته می‌تواند به اندازه کافی گرم شود که ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر پایین رفته و بلوک‌های نازک پوسته‌ای ایجاد کند که می‌تواند به راحتی مانند گسل‌های زمین حرکت کند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۵۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جسد مارادونا را از قبر بیرون می‌کشند + جزئیات | دست از سر مرده مارادونا هم بر نمی‌دارند!
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • خودداری شهروندان ازخریدتخم‌مرغ‌های نگهداری شده در یخچال واحد‌های عرضه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!