Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، حجت‌الاسلام محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان شب گذشته چهارشنبه 29 آذرماه در همایش تجلیل از خیرین فرهنگ‌ساز حامی قرآن و عترت که در اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: امروزه مهم‌ترین پدیده‌ای که جامعه بشری را احاطه کرده، فضای مجازی و سایبر است و به‌همین دلیل، برای تحلیل وضعیت فرهنگی جامعه باید از کانون اصلی آن، یعنی فضای مجازی و سایبر شروع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اتفاقی که امروز در غرب افتاده و در آینده‌ای نزدیک و حتی شاید کمتر از ۵ سال دیگر در همه جای دنیا اتفاق بیفتد، این است که دانش فناوری و شبکه‌های مجازی به حدی گسترده شده که به جای اینکه ما عنوان فضای دیجیتال را برای آن به کار ببریم، باید از آن به عنوان فضای «فیجیتان» یاد کنیم.

رئیس فتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد: دیجیتال دنیایی است که ما با یک سیستم ارتباطی مثل گوشی، وارد فضای مجازی و ارتباط با همه جهان می‌شویم، اما فیجیتال کمی جلوتر و نسل جدیدی است که در پیش‌رو داریم. در دنیای فیجیتال فقط گوشی همراه کانال ارتباطی ما با دنیا نیست، بلکه این ارتباط در محیط و آنچه پیرامون ماست، تراکنش دارد و جاری است.

قطبی ادامه داد: امروز شاید فردی بگوید که نداشتن گوشی همراه باعث می‌شود که اطلاعات‌مان در اختیار کسی قرار نگیرد، اما در دنیای فیجیتال هر جا که قدم بگذاریم، همه چیز عیان خواهد بود و هیچ چیز پوشیده نخواهد ماند؛ یعنی تمام پیرامون محیط ما متصل به یک شبکه به‌هم پیوسته و متصل خواهد بود و اطراف و حواشی زندگی، مملو از نقطه‌های اتصال، دانلود، آپلود، دریافت و ارسال اطلاعات هستند.

وی گفت: این شرایط، در واقع یک عرصه جدید فناوری است که البته ایرادی هم ندارد، اما نکته اصلی اینجاست که اگر ناآگاهانه و غافلگیرانه با این فضا مواجه شویم، باعث می‌شود که بخشی از هویت‌مان را در یک تلاطم از دست بدهیم. ولی اگر عالمانه، حکیمانه و با درایت و دقت نظر وارد این فضا شویم، نه تنها در تلاطم قرار نمی‌گیریم، بلکه می‌توانیم آن را مدیریت و این بحران را به فرصت تبدیل کنیم.

وی در خصوص ویژگی‌های عالم فیجیتال گفت: در این عالم، تمام حواس انسانی در کل هستی امتداد پیدا می‌کند. یعنی اکنون قدرت بینایی و شنوایی ما افقی محدود را می‌تواند، ببینند و بشنود و توان فکری و حرکتی ما تا حدی مشخص است. ولی در دنیای فیجیتال، محدودیتی برای این حواس نیست، یعنی تمام حواس ما به طور نامحدودی گسترش پیدا کرده و در یک لحظه می‌توان صدایی را در دورترین نقاط عالم شنید و در آنجا مداخله کرد.

وی ادامه داد: اولین آسیب فضای فیجیتال این است که ما دیگر چیزی به نام موضوع و یا امر محرمانه نداریم. در این فضا جرم قابل کشف نیست، زیرا سیستم دیجیتال جهت جهان را دریاوار خواهد کرد و این مسئله یک موج نیست، بلکه یک جریان است. موج خسارت می‌زند اما می‌توان آن را کنترل و مدیریت کرد، اما جریان تا عمق زندگی نسل‌های آینده امتداد پیدا می‌کند. امروزه با چنین شرایطی مواجه هستیم و اینکه بگوییم می‌توان به صورت آرام از کنار آن گذشت، امکان پذیر نیست.

حجت الاسلام قطبی با بیان اینکه اکنون با مشکل ضعف اندیشه‌ورزی و تفکر در جامعه مواجه هستیم، گفت: اکنون نه تنها در حوزه آفرینش و خلاقیت ضعف‌هایی داریم، بلکه مهمتر از آن، در سیستم و نهادهای فرهنگی و فکری‌مان نیز با تشتت مواجه هستیم.

وی ادامه داد: به‌طور مثال در حوزه آفرینش‌گری و تکنولوژی، تنها حدود 25 درصدآن وابسته به حمایت دولتی بوده و باقی آن با کمک سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و افرادی که توان مالی و فکری داشتند، انجام شده است.

وی با بیان اینکه اتصال توان مالی و فکر خلاق، نقطه پیشرفت و جریان ساز شدن در دنیا است، گفت: در کشور ما متاسفانه این اتصال رقم نخورده و ما نباید تنها منتظر باشیم که دولت‌ها چنین کاری را انجام دهند، بلکه جوانان خوش‌فکر، خلاق و دغدغه‌مند باید خوشان این نقطه اتصال را برقرار کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش ما سربلند است

ایسنا/خوزستان وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به فضل الهی آموزش و پرورش ما سربلند است، گفت: از ثمره آموزش و پرورش، امروز کشور مقتدر است.

رضامراد صحرایی در آیین بزرگداشت دکتر سنگری  که شامگاه پنجششنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) در دزفول برگزار شد، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درمورد مقام معلم اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی ما معلم جایگاه وزین و گرانی دارد. این جایگاه وزین غیرقابل مقایسه با دیگر پیشه ها و حرفه ها است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: معلم کسی است که علمدار مبارزه با جهل و میان دار روشنایی بخشی است. در بیان رهبر حکیم انقلاب، معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور و معمار هویت آینده کشور است. معلم کسی است که گوهر وجود کودکان این سرزمین را می سازد و آینده کشور در دست او است و به همین دلیل گرامیداشت معلم وظیفه همگانی است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز برای گرامیداشت معلمی حضور پیدا کردم که نسل هایی از این کشور مقاومت را از قلم او یاد گرفتند. کتاب های زبان ادبیات فارسی و کتاب های دوره ابتدایی ما نسل هایی را پروراند که مقاوم بودن و عاشق اهلیت بیت بودن (ع) را یاد گرفتند.

صحرایی بیان کرد: به فضل الهی آموزش و پرورش ما سربلند است. از ثمره آموزش و پرورش امروز کشور مقتدر است. ممکن است در آموزش و پرورش شاخه ای شکسته یا برگی پژمرده باشد یا شاخه ای جدا شده باشد اما درخت تنومند است و از دل آن درخت و از شیره ذهن و جوشش آن خلاقیت معلمانی همچون استاد سنگری رشد کردند و بالنده شدند.

وی افزود: جامعه ای که معلمانش را گرامی می دارد به اندازه گرامیداشت معلمان رشد پیدا می کند. قد هیچ جامعه ای بلندتر از قد معلمانش نیست. امروز در جایی هستیم که به دلیل وجود این سلسه معلمان گران سنگ (دزفول) یکی از قدبلندترین شهرهای جهان است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: دزفول در درون خود و در بدو وجود خود معلمانی پرورانده است که قد کل این منطقه و مملکت را برافراشته اند بنابراین گرامیداشت مقام معلم گرامیداشت این سرافرازی است. گرامیداشت معلمان عزیزی که بسیاری از کودکان ما بعد از شور عاشورایی، شعور و عشق را نیز از آنها یاد گرفتند. بسیاری از معلمان، ادبیات پایداری را از دکتر سنگری آموختند و بعد آن را به دیگران آموزش دادند.

وی افزود: این استاد عزیز و صاحب سبک، در زمینه ادبیات مقاومت و پایداری نقش تحسین برانگیزی در ادبیات نسل های آینده داشته است. ویژگی ممتاز او این است که هم عالم است و هم معلم.

وزیر آموزش و پرورش  گفت: مقام معلم به مراتب گران تر از مقام عالم است. عالم می داند معلم کسی است که آنچه می داند را می آموزاند. ویژگی ممتاز دکتر سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی پس از دریافت عمیق علم و عالم شدن است. این عالم بودن در کنار معلم بودن او را از همه کسانی که  ادبیات می دانند متمایز کرده است. بسیاری از کسانی هستند که ادبیات می دانند اما ادیب نیستند و افراد زیادی عالم هستند اما معلم نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش ما سربلند است
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • خانواده نقش موثری در موفقیت علما دارد
  • اتصال «ائل داغی» به «آجی چای» در تبریز
  • موافقت با خواهرخواندگی بندرعباس با پنج شهر آسیایی
  • اتصال خط ۵۰۰ مخزن عباس آباد به خط اصلی آبرسانی منطقه ۹ پله ارومیه
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است