Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور نقش انکارناپذیر دارد و کارشناسان بر این اعتقاد هستند که برای استقلال کشور بهترین راه  ممکن خودکفایی در بخش کشاورزی و تامین غذا است‌.

طرح خوداتکایی 8 محصول اساسی در راستای مطالبات رهبر معظم انقلاب برای رسیدن به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سال 95 اجرایی شد که این محصولات شامل برنج، جو، گندم، حبوبات، پنبه، چغندرقند، ذرت و دانه های روغنی از سال گذشته مصوب و در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در راستای اجرای این طرح در استان همدان با مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به گفتگو نشستیم که در ادامه آمده است.

امیر لاهوتیان در خصوص خوداتکایی در کاشت دانه‌های روغنی به خبرنگار بسیج گفت: دانه‌های روغنی از محصولات با ارزش در بخش کشاورزی به حساب می‌آیند که با توسعه کشت این محصولات وابستگی کشور به تامین روغن خوراکی به سایر کشورها رفع می‌شود.

وی عنوان کرد: طرح خوداتکایی سال گذشته از سوی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد و وزارت جهاد کشاورزی نیز برای استان‌های مستعد از جمله همدان آن را برنامه‌ریزی و جهاد کشاورزی همدان این طرح را عملیاتی کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه با ابلاغ این طرح، ستاد توسعه کشت دانه‌های روغنی با حضور کشاورزان و کارشناسان مربوطه در استان تشکیل شد، افزود: خوشبختانه همدان با داشتن شرایط آب و هوایی، زمین‌های زراعی مستعد و سابقه کشت دانه‌های روغنی از سال‌های قبل، توانسته در راستای تحقق خودکفایی تولید محصولات زراعی اقدامات موثر و مطلوبی انجام دهد.

* تحقق 97 درصدی کشت دانه‌های روغنی در همدان

وی درباره مزیت کاشت دانه‌های روغنی، اظهار داشت: با توجه به کمبود آب در استان، دانه روغنی کلزا با توجه به نیاز آبی پایینی که دارد می‌تواند در تناوب کشت با سایر محصولات استان جایگاه ویژه ای داشته باشد.

لاهوتیان از تحقق 97 درصدی کشت دانه‌های روغنی در سال گذشته خبر داد و گفت: سطح زیر کشت کلزا در همدان در سال گذشته، 5 هزار و 815 هکتار بوده است که از این میزان کشت 5 هزار و 690 تن محصول تولید و تحویل کارخانه روغن کشی نهاوند شد.

وی با اشاره به اینکه  از ابتدای سال جاری تاکنون، 4 هزار و529 هکتار کشت کلزا اجرایی شده است، عنوان کرد: خوشبختانه وضعیت فعلی محصولات کاشته شده از شرایط خوبی برخودار است که بر اساس پیش‌بینی ما در صورت عدم بروز حوداث غیر مترقبه و عدم تنش دمایی، امسال  بیش از 8 هزار تن دانه روغنی کلزا در استان تولید می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال آتی، مجموع تولیدات دانه‌های روغنی آفتابگردان، گلرنگ و غیره به بیش از 10 هزار تن برسد.

وی محصولات گلرنگ، آفتابگردان، کلزا و کاملینا را از محصولات قابل کشت در استان همدان عنوان کرد و گفت: در سال زراعی 95-96، سطح زیر کشت کلزا 5 هزار و 815 هکتار، گلرنگ 300 هکتار، آفتابگردان روغنی و خوراکی 700 هکتار و کاملینا 63 هکتار بوده است.

* 1.8 درصد سهم استان همدان به نسبت کشور در تولید دانه‌های روغنی 

لاهوتیان با اشاره به اینکه از زمان اجرای طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی میزان تولیدات در استان چشمگیر بوده است، افزود: میزان تولیدات محصولات روغنی به تفکیک، کلزا 5 هزار و 690 تن، آفتابگردان 38 تن  و گلرنگ 15 تن بوده که امیدواریم این میزان تولید در سال جاری بیشتر هم شود.

وی با بیان اینکه سهم استان به نسبت کشور در تولید دانه‌های روغنی  1.8 درصد است، خاطرنشان کرد:  سال 95-96 کل تولیدی دانه‌های روغنی استان 5 هزار و 743 تن و میزان تولید دانه‌های روغنی کشور 326 هزار تن بوده است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با توجه به اهمیت خوداتکایی محصولات اساسی کشاورزی در داخل کشور گفت: دولت بسته‌های حمایتی برای کشاورزان ارائه کرده که شامل سهولت خرید و بازرگانی محصول، تامین یارانه خرید بذر، تامین بذر هیبرید وارداتی، تأمین یارانه خرید ادوات و کارنده های ریز دانه کار است.

وی ادامه داد: تامین اعتبارت ترویج و توسعه کشت دانه های روغنی، تعیین کارشناسان ناظر داخلی و خارجی برای مزارع طرف قرارداد به منظور نظارت مستمر در افزایش تولید در واحد سطح، برگزاری کلاس ها و  کارگاه‌های آموزشی از دیگر موارد بسته حمایتی دولت است.

لاهوتیان با بیان اینکه یکی از مزیت‌های توسعه کشت دانه‌های روغنی در داخل ایجاد اشتغال است، عنوان کرد: با کشت دانه‌های روغنی و ارتقای اشتغال فصلی به اشتغال دائم در بخش کشاورزی می‌شود از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۲۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • راه‌اندازی واحد جدید پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد