Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@07:16:02 GMT

اجرای آبیاری نوین در 9 هکتار از فضای سبز ارومیه

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۸۴۲۴۹

اجرای آبیاری نوین در 9 هکتار از فضای سبز ارومیه

علی شایگان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش هزینه و مصرف آب در فضای سبز شهری مهمترین هدف اجرای این طرح به شمار می رود که با همراهی متخصصان و کارشناسان این بخش به اجرا در آمده است.
وی اضافه کرد: 3.5 هکتار در یادمان شهید باکری، 2 هکتار در پارک جنگلی گلمان /فاز یک/، 1.8 هکتار در پارک درنای گلمان و همچنین در پارک شهدای هسته ای گلمان، پارک حاشیه پل شهیدلرکورپوسی ابتدای جاده سرو و بلوار والفجر از این فناوری بهره می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در حال حاضر نیز این فناوری در حدود هفت هکتار از فضای سبز شهر ارومیه در دست اجراست که از مهمترین آنها می توان به منطقه موسوم به فشار قوی دانشگر در 4.5 هکتار اشاره کرد.
وی اضافه کرد: پارک جنگلی گلمان فاز 2، جنگل شهید ابوالفتحی، پارک آدینه، جنگل فدائیان اسلام و زیرگذر جاده دریا دیگر طرح هایی هستند که آبیاری قطره ای در آنها در دست احداث است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ارومیه اظهار کرد: از دیگر اقداماتی که در راستای کاهش مصرف آب و هزینه های نگهداری فضای سبز در شهر ارومیه به انجام رسیده است می توان به تولید انبوه گونه های کم نیاز به آب در نهالستان سازمان اشاره کرد که در آن بیش از 500 هزار اصله نهال کم نیاز به آب تولید و در مسیر استفاده قرار گرفته است.
شایگان همچنین از کاشت گیاهان پوششی مقاوم به کم آبی جایگزین چمن در پارک ها و فضاهای سبز شهرداری خبر داد و بیان کرد: این طرح نیز در بسیاری از پارک های منتخب آغاز شده و به تدریج در اکثر پارک ها به اجرا در می آید.
به گزارش ایرنا، شهر ارومیه با بیش از 11 هزار هکتار مساحت، افزون بر 800 هکتار فضای سبز دارد.
8137/2093 ** خبر: سیده فاطمه سجادی ** انتشار: صابر چهرقانی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۴۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق هنرنمایی طبیعت با فناوری نوین، نجات کشاورزی کم بازده دیم

ایسنا/لرستان عضو پارک علم و فناوری لرستان از کشف رویشگاه طبیعی سماق در روستای گل زرد بروجرد خبر داد.

علی‌حسین بیرانوند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای اولین بار رویشگاه طبیعی گیاه دارویی سماق به مساحت حدود ۱ هکتار از اراضی دره بارمالیه روستای گل زرد کشف شد که سال‌ها بدون حمایت انسان‌های منطقه با شرایط سخت محیطی مقاومت کرده تا امروز بیانگر مستعد بودن اراضی دیم این سرزمین جهت کشت این محصول درآمدزا را به ما نشان دهد.  

وی خاطرنشان کرد: راه نجات اقتصاد کشاورزی کشور بهره بردن از دانش کشت محصولات متناسب و همگام با طبیعت، تلفیق دانش بومی با دانش فنی و ایجاد رویکرد جدیدی از تولید است که در هیچ دانشگاهی تدریس نشده و بایستی در دانشگاه طبیعت، چشمان بصیرت به رموز و اسرار سرزمین منطقه پی ببرد تا توان و پتانسیل منطقه شناسایی شود.

عضو پارک علم و فناوری لرستان اضافه کرد: نام انگلیسی آن Rhus Coriaria . L از خانواده Anacardiaceae – پسته بومی خاورمیانه است.

بیرانوند ادامه داد: گیاه سماق درختچه‌ای است کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد، رنگ میوه آن قرمز و قهوه‌ای و طعم آن گس است و پس از رسیدن ترش می‌شود.

وی بیان کرد: این گیاه به‌صورت درختچه یا درخت‌های کوچک و به ارتفاع ۳-۵ متر بوده که ساقه یا تنه متعدد، دارای شاخه‌های فراوان و منشعب به رنگ سبز متمایل به سفید است.

 عضو پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: برگ سماق به شکل شانه‌ای بوده و از ۵-۷ جفت برگچه پوشیده از کرک و بدون دمبرگچه، بیضی با دندانه‌های نامنظم در حاشیه است.  

بیرانوند تصریح کرد: روی برگ سبز مات و زیر برگ روشنتر است و در پائیز برگ‌ها سرخ و یا حنایی می‌شود.

وی اظهار کرد: این محصول در ایران در نقاط استپی سلسله کوه‌های البرز و زاگرس در آذربایجان و خراسان و فارس و دامنه‌های جنوبی رشته کوه‌های البرز، در دره‌های کرج و هراز، بین هزار تا هزار و ۷۰۰ متر، در ارتفاعات شیراز تا ۲۳ هزار متر ارتفاع از سطح دریا و در جنگل‌های ارسباران در ارتفاعات بین ۶۵۰ تا هزار و ۹۰۰ متر از سطح دریا دیده می‌شود. ولی در بروجرد تا ارتفاع ۱۸۰۰متر درخت سماق مشاهده شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • تلفیق هنرنمایی طبیعت با فناوری نوین، نجات کشاورزی کم بازده دیم
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین