Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -


خستگي مفرط يکي از علائم برادي کاردي است.
برادي کاردي (Bradycardia) يا کُندتَپشي به کاهش ضربان قلب به کمتر از 60 عدد در دقيقه گفته‌مي‌شود.

برادي کاردي در پزشکي چه مفهومي دارد؟
برادي کاردي ضربان قلب کمتر از حد طبيعي است. تعيين ضربان قلب با آزمايش خون، نوار قلب و يا يک مانيتور قلبي انجام مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برادي کاردي شديد (کمتر از 30 ضربه در دقيقه) مي تواند به يک وضعيت اضطراري منجر شود، که به کمبود اکسيژن مغز و تشنج مي انجامد

برادي کاردي به اين معني است که ضربان قلب شما بسيار آرام ميزند . تعداد ضربان قلب اکثر مردم 60 تا 100 ضربه در دقيقه است . اگر ضربان قلب شما کمتر از 60 بار در دقيقه باشد ، شما دچار برادي کاردي شده ايد . ضربان آهسته قلب گاهي اوقات نرمال ميباشد . بعضي از افراد بالغ سالم و ورزشکاران جوان داراي ضربان قلب کمتر از 60 دقيقه هستند.

از آنجايي‌كه پمپاژ قلب ورزشكاران بسيار قوي است، مي‌تواند ضربان قلبشان كمتر باشد و يا در هنگام خواب، اين ضربان كمتر باشد . در ديگر افراد ، برادي کاردي علامتي از يک مشکل در سيستم الکتريکي قلب است . اين بدان معني است که ضربان ساز طبيعي قلب به شکل طبيعي کار نميکند و يا اينکه مسير الکتريکي قلب دچار اختلال هست . بدين ترتيب قلب نميتواند خون کافي به بدن برساند و اين مورد مي تواند تهديد کننده زندگي باشد .

علايم برادي‌کاردي (کاهش تعداد ضربان قلب):
در صورت طولاني شدن و يا عود علايم زير با پزشک خود تماس بگيريد :
• خستگي مفرط
• تنگي نفس (با حداقل فعاليت)
• تعداد نبض کمتر از 50 ضربه
• سبکي سر
• سنکوپ (از حال رفتن) يا پيش سنکوپ


ورزش منظم يکي از راههاي پيشگيري از برادي کاردي است.

تشخيص بيماري برادي کاردي :
* الکتروکارديوگرم (EKG يا نوار قلبي) در مراکز تشخيص: برادي کاردي ممکن است در زمان تست رخ ندهد . بنابرين EKG تنها در صورتي مي تواند برادي کاردي را تشخيص دهد که اين اختلال در ريتم قلب در زمان تست تکرار گردد .

* الکتروکارديوگرم قابل حمل: شما ممکن است نياز به استفاده از EKG قابل حمل داشته باشيد. اين دستگاه سبک وزن ، رويدادهاي قلب شما را در طول يک روز يا بيشتر ثبت ميکند .

* آزمايش خون: براي يافتن مشکل ديگري که باعث کاهش ضربان قلب شما ميشود .

علل ايجاد بيماري برادي کاردي :
* بيماري هايي که به سيستم الکتريکي قلب صدمه ميزند. از جمله : بيماري عروق کرونري ، حمله قلبي و بيماري هاي عفوني قلب چنان اندوکارديت و ميوکارديت
* تغييرات قلبي ناشي از بالا رفتن سن
* بعضي از داروها که براي درمان مشکلات قلبي يا فشار خون بالا استعمال ميشود ، مانند مسدود کننده هاي بتا (beta-blockers) ، آنتي آريتميک و ديگوکسين .
* عارضه هايي که موجب تضعيف ايمپالس الکتريکي قلب ميشوند ، چنان داشتن سطح پايين تيروئيد (هيپوتيروئيديسم) و يا عدم تعادل الکتروليتي ، چنان پتاسيم بيش از حد در خون


برادي کاردي ضربان قلب کمتر از حد طبيعي است.

پيشگيري از بيماري برادي کاردي:
برادي کاردي اغلب ناشي از يکي از بيماريهاي قلبي است ، بنابراين در جهت سلامت قلب خود گام برداريد . از جمله :
* کنترل کلسترول و فشار خون
* خوردن غذاي کم چرب و رژيم غذايي کم نمک
* ورزش منظم
* ترک سيگار
* محدود کردن مصرف مشروبات الکلي
* مصرف منظم داروهاي تجويزي و پيگيري بيماري
افرادي که از pacemaker استفاده ميکنند بايد هنگام قرار گرفتن در اطراف ميادين مغناطيسي يا الکتريکي قوي احتياط کنند .

برادي کاردي چگونه درمان مي شود؟
معالجه به نوع ، علت و علائم بستگي برادي کاردي دارد . اگر برادي کاردي علامتي نداشته باشد ، معمولا بيمار تحت درمان قرار نميگيرد .
* اگر مشکل پزشکي ديگري مانند کم کاري تيروئيد يا عدم تعادل الکتروليتي مسبب کندي ضربان قلب باشد ، درمان آن مشکل ممکن است برادي کاردي را رفع کند .

* اگر صدمه به سيستم الکتريکي قلب وارد شده باشد ، شما احتمالا نياز به ضربان ساز (pacemaker) خواهيد داشت . ضربان ساز دستگاهي است که در زير پوست شما قرار داده ميشود و کمک مي کند تا تعداد ضربان قلب تصحيح گردد . افراد مسن تر از 65 به احتمال زياد به نوعي از برادي کاردي دچار ميشوند که نياز به يک ضربان ساز دارند .

* اگر دارويي باعث اختلال در ضربان قلب شما ميشود ، دکتر تان ممکن است دوز يا نوع دارو را تغيير دهد . اگر نمي توانيد که مصرف دارو را متوقف کنيد ، پس به ضربان ساز نياز داريد.
گردآوري:بخش سلامت بيتوته
منبع:persianteb.com
hidoctor.ir
drsashahmoradi.mihanblog.com



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۷۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است

خوشبختانه در بسیاری از موارد نفخ معده با رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم برطرف می‌شود؛ اما اگر این مشکل ادامه‌دار و همراه با سایر علائم از قبیل موارد زیر بود، باید به دنبال بررسی‌های بیشتر پزشکی بروید.

علل عمده نفخ شامل موارد زیر است:

اختلالات گوارشی: اکثر مردم در برخورد با اختلالات مختلف گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، کولیت اولسراتیو و بیماری سلیاک، علائمی مانند نفخ، اتساع و … را تجربه می‌کنند. برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که نفخ معده در ۹۶ درصد از افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر رایج است و ۵۶ درصد از افراد مبتلا به یبوست مزمن نیز آن را تجربه می‌کنند.

احتباس مایعات یا اِدم: گاهی اوقات مایعات می‌توانند در سراسر بدن از جمله در نزدیکی شکم یا لگن تجمع کرده و باعث نفخ بیش از حد و افزایش وزن موقت شوند. شما همچنین ممکن است تورم و درد در مفاصل را در نتیجه آن تجربه کنید. این روند می‌تواند ناشی از سرطان البته در موارد نادر باشد.

کم آب شدن بدن: مصرف غذاهای شور یا نوشیدن الکل بدن را دچار پف و کم آبی می‌کند. یبوست ناشی از کم آبی بدن نیز علت دیگر تجربه نفخ است.

یبوست: یبوست ناشی از یک رژیم غذایی کم فیبر، کم آبی، کم تحرکی و استرس عامل دیگری برای احساس نفخ و ناراحتی در معده است.

حساسیت‌های غذایی: اغلب حساسیت‌های غذایی از قبیل عدم تحمل لاکتوز از دلایل شایع احساس نفخ در معده است. مواد غذایی حاوی گلوتن مانند غلات و حبوبات و برخی محصولات لبنی نیز این علامت را می‌توانند ایجاد کنند

عفونت: شما می‌توانید در برخورد با یک عفونت و التهاب ناشی از آن، احساس نفخ را تجربه کنید. برخی از نشانه‌های دیگر ابتلا به عفونت مانند تب و تورم غدد لنفاوی نیز باید بررسی شوند.

انسداد روده: این نشانه همراه با یبوست، تهوع، استفراغ و البته نفخ است. انسداد روده توسط بافت اسکار یا تومور ایجاد می‌شود. روده مسدود شده مانع از خروج مدفوع شده و شرایط دردناک را همراه با نفخ ایجاد می‌کند.

تغییرات هورمونی: سندرم پیش از قاعدگی همراه با مسائل گوارشی از جمله نفخ است و فرد را در معرض یبوست و احتباس مایعات نیز قرار می‌دهد.

سرطان: نفخ می‌تواند یکی از نشانه‌های سرطان روده بزرگ یا سرطان رحم باشد. در صورت تشدید و ادامه دار بودن نفخ برای شناسایی این نوع سرطان‌ها حتما با پزشک خود در تماس باشید.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، رعایت نکات پیشگیرانه زیر مفید خواهد بود:

فیبر بخورید: رژیم غذایی شما نقش مهمی در پیشگیری و یا تشدید نفخ دارد. برای پیشگیری از نفخ باید مطمئن شوید رژیم غذایی حاوی فیبر بالا دارید. مصرف فیبر باید حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم در روز باشد. افزودن فیبر به رژیم غذایی سخت نیست و کافیست شما سبزیجات، میوه‌ها، آجیل و دانه‌های بیشتری را مصرف کنید.

آلرژی به گندم و یا حساسیت به لاکتوز را بررسی کنید. این ۲ ماده نفخ‌آور است اما باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

از سریع خوردن پرهیز کنید: سریع خوردن غذا بدون این که خوب بجوید باعث قورت دادن هوا و نفخ معده می‌شود. غذا خوردن باید حداقل ۳۰ دقیقه طول بکشد. توجه داشته باشید که هضم غذا از دهان شروع می‌شود و با جویدن بیشتر می‌توانید نفخ معده را کاهش دهید. یک ویژگی دیگر آهسته خوردن، احساس سیری است. بررسی‌ها نشان داده که هرچه کندتر غذا بخورید، مقدار کمتری غذا خواهید خورد.

از مصرف بیش از حد نوشابه‌های گازدار پرهیز کنید: این نوع نوشیدنی‌ها حتی انواع رژیمی آنها می‌تواند منجر به گیر افتادن گاز در معده شود. به جای آن آب معدنی با طعم لیمو، پرتقال، خیار بخورید و یا مصرف روزانه نوشیدنی‌های گازدار را کاهش دهید. چای نعناع برای کاهش و تسکین نفخ معده نیز موثر است.

نمک را محدود کنید: مواد غذایی آماده سرشار از نمک و میزان پایین فیبر است که هر دو ایجاد نفخ می‌کند. هنگام خرید مواد غذایی آماده و کنسرو به محتویات آن توجه کنید.

مصرف حبوبات و سبزی‌های نفاخ را کاهش دهید: اگر به خوردن حبوب عادت ندارید، با خوردن سبزی‌هایی مانند کلم بروکلی و گل کلم، با نفخ مواجه خواهید شد. این کار به این منظور نیست که آن‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید بلکه آن‌ها را کم کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بدن به ترکیبات عادت کند.

به وعده‌های غذایی کوچک‌تر رو بیاورید: به جای ۳ وعده غذایی کامل به وعده‌های متعدد و کوچک‌تر بپردازید؛ این کار باعث می‌شود علاوه بر جلوگیری از نفخ، میزان قند خون و گرسنگی نیز کنترل شود. بنابراین به ۵ تا ۶ وعده غذایی کوچک‌تر در روز و مواد مغذی توصیه شده رو بیاورید.

ورزش کنید: فعال بودن به تنظیم عملکرد سیستم گوارش، مبارزه با یبوست و بهبود گردش خون کمک می‌کند و فرایند سم زدایی از بدن را تسریع می‌کند. انجام حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش برای ۵ روز در هفته نشان‌های نفخ را می‌تواند تخفیف دهد.

با پزشک خود صحبت کنید: اگر نفخ به علت بیماری‌های زمینه‌ای دیگر باشد، شما نیاز به آزمون‌های تشخیصی برای تعیین علت نفخ دارید. پزشک شما ممکن است برای تعیین علت نفخ آزمایش خون، سونوگرافی، آندوسکوپی، کولونوسکپی یا بیوپسی را تجویز کند.

منبع: عصرترکیه

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سقز چیست و چه خواصی دارد؟
  • چرا بجای درمان های گران قیمت از سقز استفاده نکنیم؟
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟
  • تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی قبل از بروز علائم ممکن شد
  • خوراکی غنی از منیزیم و فیبر: مبارزه با دیابت و کلسترول بد
  • بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است
  • مواد غذایی مفید برای آسم و تنگی نفس
  • وقوع ۳۸۳ مورد حیوان‌گزیدگی در تعطیلات نوروز در خوزستان
  • درمان آب سیاه چشم در خانه؛ از پیشگیری تا درمان طبیعی در منزل