Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورهای واقع در سواحل دریای خزر به حل مسائل پیرامون آن بسیار نزدیک شدند و در این بین روسیه نیز به دنبال تأمین منافع نظامی و اقتصادی خود است. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کشورهای واقع در سواحل دریای خزر به حل مسائل پیرامون آن بسیار نزدیک شدند.

پس از حل این مسائل میدان‌های نفت و گاز دریای خزر و مشکلات ساخت لوله‌ها انتقال انرژی حل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ابتدای ماه دسامبر در «مسکو» نشست وزرای امور خارجه روسیه، آذربایجان، ایران، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد.

دریای خزر به اقیانوس‌ها دسترسی ندارد و در واقع نه دریا بلکه دریاچه‌ای بزرگ است به همین دلیل نه قوانین دریا و نه قوانین دریاچه‌ شامل آن نمی‌شود.

پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 در سواحل دریای خزر 4 کشور مستقل جدید به وجود آمدند و همه آنان دارای دیدگاه خود مربوط به تقسیم آن هستند.

«سرگئی لاوروف» پس از نشست وزاری کشورهای خزر تصریح کرد: وزرای امور خارجه روسیه، آذربایجان، قزاقستان، ایران و ترکمنستان جزئیات مسائل دریای خزر به ویژه توافقنامه وضعیت حقوقی آن را بررسی کردند که طرفین با تمام بندهای اصلی آن موافقت کردند و متن توافقنامه کاملا آماده است.

در حال حاضر متن توافقنامه توسط نهادهای دولتی ارشد بررسی می‌شود و پس از آن در نشست سران کشورهای دریای خزر در بهار یا تابستان سال 2018 معرفی می‌شود.

دریاچه یا دریا؟

یکی از مسائل اصلی دریای خزر موقعیت جغرافیایی آن است و این دریا در وسط قاره قرار دارد و دسترسی به اقیانوس ندارد.

در صورت به رسمیت شناختن خزر به عنوان دریا یا دریاچه مسائل موجود با استفاده از ابزارهای حقوقی مختلف حل خواهد شد.

منافع کشورهای سواحل دریای خزر متفاوت است زیرا در این دریا منابع نفت و گاز قرار دارند.

طبق تخمین‌ها در دریای خزر 48 میلیارد بشکه نفت و 8.76 تریلیون متر مربع گاز قرار دارد و سرویس جغرافیایی آمریکا به وجود حدود 20 میلیارد بشکه نفت و بیش از 7 تریلیون متر مربع گاز اذعان کرده است.

بسیاری از این منابع دور از سواحل قرار دارند و استخراج این منابع وابسته به چگونگی تعیین مرزهای کشورها است.

همچنین استخراج نفت در خزر مورد توجه اتحادیه اروپا است زیرا با کاهش منابع نفت و گاز در این قاره وابستگی کشورهای این اتحادیه به روسیه در حال افزایش می‌باشد و خریداری نفت و گاز از برخی کشورهای دریای خزر این وابستگی را کاهش می‌دهد.

فعالیت نیروهای نظامی در خزر

تعیین مرزها همچنین تأثیراتی بر ساخت خط لوله‌ها‌ دارد زیرا ترکمنستان پس از لغو همکاری‌ها با روسیه در زمینه استخراج و فروش گاز دسترسی به بازارهای اروپا را از دست داد.

ساخت خط لوله از خزر از طریق آذربایجان، گرجستان و ترکیه به اروپا هدف ترکمنستان است و در این صورت در بازار اروپا رقبایی برای روسیه ظاهر می‌شوند که چنین موضوعی در چارچوب منافع مسکو نیست.

در عملیات نظامی نیروهای هوایی روسیه در سوریه چند بار موشک‌هایی از دریای خزر توسط ناوگان این کشور پرتاب شد که دولت ترکمنستان به این موضوع اعتراض کرد.

در صورت تعیین مرزهای خزر حرکات کشتی‌های نظامی روس نیز محدود می‌شوند.

با توجه به عوامل ذکر شده در توافقنامه وضعیت حقوقی خزر پیشنهادات روسیه نیز وجود دارند و حرکات کشتی‌ها مختلف از جمله نظامی در نظر گرفته شدند.

میدان‌های نفت و گاز به قسمت‌های یکسانی تقسیم می‌شوند و در صورت استخراج منابع آن کشور استخراج کننده مبالغ جبرانی به دیگر طرف‌ها می‌دهد.

آینده طرح خط لوله ترکمنی به اروپا پس از تصویب توافقنامه حقوقی دریای خزر مشخص نیست اما اظهارات «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران درباره ممنوعیت حضور نیروهای نظامی کشورهای دیگر در خزر به رعایت منافع ملی روسیه و ایران اشاره می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انصار الله یک کشتی انگلیسی را هدف قرار داد و یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد

به گزارش جماران به نقل از العالم، نیروهای مسلح یمن بامداد شنبه شب سرنگونی پهپاد «ام‌کیو-۹» متعلق به ارتش آمریکا در آسمان استان صعده در شمال یمن و حمله به کشتی انگلیسی در دریای سرخ را تایید کرد.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این پهپاد در حین انجام مأموریت خصمانه خود با موشک مناسب که به نام آن اشاره نشده، هدف قرار گرفته است.

در ادامه بیانیه ارتش یمن آمده است که یک کشتی نفتی انگلیسی به نام (ANDROMEDA STAR) در دریای سرخ نیز با موشک دریایی مناسب هدف حمله قرار گرفت.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اعلام کرد که این سری از عملیات برای یاری ملت مظلوم فلسطین و نیز حمله آمریکا و انگلیس به کشورمان صورت گرفته است.

در پایان این بیانیه نیز تأکید شده که عملیات نظامی ارتش یمن تا شکسته شدن محاصره غزه و توقف حملات به آن ادامه خواهد یافت.

ساعاتی پیش بود که یک مقام آمریکایی به شبکه «سی بی اس» این کشور، سرنگونی پهپاد ارتش ایالات متحده در سواحل یمن را تأیید کرد.

این مقام آمریکایی البته اشاره‌ای به علت سرنگونی نکرد و نگفت به خاطر نقص فنی بوده یا هدف حملات ارتش یمن قرار گرفته است.

این پهپاد ساخت جنرال اتمیکس است که بالغ بر ۳۲ میلیون دلار قیمت دارد. پیش از این، نیروهای مسلح یمن در ماه نوامبر هم یک پهپاد از همین نوع را شکار کرده بودند.

ارتش یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است. نیروهای ارتش یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ هدف قرار دهند.

 

ارتش یمن سومین پهپاد پیشرفته آمریکا را شکار کرد

یک پهپاد ام کیو ۹ریپر به ارزش تقریبی ۳۰ میلیون دلار در سواحل یمن سقوط کرد که احتمالاً توسط انصارالله سرنگون شده است.

به گزارش "سی بی اس نیوز", به اذعان این شبکه آمریکایی، انصارالله یمن از ماه نوامبر تاکنون دو فروند این نوع پهپاد را سرنگون کرده‌ بود.

به گفته سرویس تحقیقات کنگره، هر پهپاد ام کیو ۹ ریپر تقریباً ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

 

اصابت موشک به یک کشتی انگلیسی

آژانس «عملیات دریایی انگلیس» (UKMTO) اعلام کرد که روز جمعه یک کشتی در نزدیکی سواحل یمن هدف دستکم ۲ موشک قرار گرفت و آسیب دید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این آژانس امنیت دریایی گفت که این حادثه در نزدیکی سواحل بندر «مخا» در یمن رخ داد و تاکنون کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

این آژانس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بر اثر حمله اول «انفجاری در نزدیکی این کشتی رخ داد که خدمه کشتی آن را احساس کردند.»

بر اساس این گزارش، «به نظر می‌رسد که حمله دوم با ۲ موشک انجام شد که خساراتی به کشتی وارد کرد.»

پیش از آن شرکت امنیت دریایی «آمبری» انگلیس گزارش داده بود که حمله‌ای در سواحل مخا رخ داده است.

این شرکت با اعلام اینکه «سه موشک مشاهده شده است» افزود: یک تانکر حامل پرچم پاناما، نزدیک‌ترین کشتی به این موشک‌ها بوده است. این کشتی پیشتر تحت مالکیت انگلیس بود و در نوامبر ۲۰۲۳ مالکیت آن تغییر کرد.»

آمبری اعلام کرد که این کشتی در حال حاضر در «سیشل» ثبت شده و در زمینه «تجارت مرتبط با روسیه» فعالیت می‌کند و از «پریمورسک» روسیه در حال حرکت به «وادینار» در هند است.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

 

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • انصار الله یک کشتی انگلیسی را هدف قرار داد و یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • شویگو: روسیه هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند