Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@09:44:05 GMT

بخش هایی از تالاب میقان اراک طعمه آتش شد

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۹۱۲۶۰

بخش هایی از تالاب میقان اراک طعمه آتش شد

مدیریت مدیریت بحران استانداری استان مرکزی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بخشی از تالاب میقان اراک از نیمه های شب گذشته به دلایل نامعلومی آتش گرفته و سطح درگیر تاکنون به 10 هکتار رسیده است.
سعید فرخی افزود: منطقه آتش سوزی در حدفاصل فرودگاه اراک و شرکت املاح معدنی است که به طور کامل حالت باتلاقی دارد و نیروهای آنش نشانی و اطفای حریق احتمال دسترسی به آن را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: تلاش و رایزنی با شهرداری اراک برای تامین ماشین آلات سنگین به منظور بسترسازی برای دستیابی نیروی انسانی برای عملیات اطفای حریق در دست بررسی است و مکاتبه برای تقاضای اطفای حریق هوایی نیز به منابع طبیعی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: گروه های اطفای حریق که از بین آب های نیزار قصد رفتن به منطقه حریق را داشتند با مشکلاتی مواجه شدند و خطرات جانی برای آنان وجود دارد.
فرخی گفت: دلایل این آتش سوزی از سوی کارشناسان در دست بررسی است اما به نظر می رسد عوامل انسانی و بی احتیاطی عامل آن باشد.
تالاب کویری میقان اراک با پیشینه 2 هزار ساله، از مجموعه های کم نظیر زیستگاهی در کشور و خاورمیانه است که به عنوان یکی از زیستگاه های بین المللی پرندگان مهاجر و گنجینه ای ارزشمند از سرمایه های طبیعی و تنوع زیستی مطرح است.
تالاب کویری میقان اراک یکی از 10 تالاب مهم کشور است که در 15 کیلومتری شمال شرقی اراک و جنوب غربی شهر داودآباد واقع شده است.
این تالاب به عنوان یکی از مراکز مهم طبیعت گردی و پرنده نگری کشور محسوب می شود، ظرفیت دریاچه ای و کویری دارد و مامنی مهم و امن برای زیستگاه دایمی، موقت و استراحتگاه تجدید قوای پرندگان مهاجر در مرکز ایران به شمار می آید.
وسعت تالاب میقان اراک حدود 25 هزار هکتار برآورد شده که شامل دریاچه با سه جزیره در وسط، قسمت کویری و دشت های اطراف است.
تالاب میقان اراک به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک در مرکز کشور، از تنوع زیستی قابل توجهی برخوردار است و به صورت دریاچه کوچک و یک منطقه فرو رفته کویری است که از اطراف توسط دشت ها و ناهمواری های مختلف، کوه ها، تپه های شنی، گستره های نمکی و کویری و درختچه زارها احاطه شده است.
این تالاب، آخرین حلقه اکولوژیک حوزه آبریز دشت اراک است که آب های سطحی مسیل های فصلی را جذب می کند.
تالاب میقان اراک یکی از مرتفع ترین نقاط شوره زار ایران است که میانگین ارتفاع آن به یکهزار و 660 متر از سطح دریای آزاد می رسد.
تمام وسعت خاک های تالاب میقان اراک را خاک شور و قلیایی در برگرفته و منطقه میقان به عنوان بخشی از گستره اراضی کویری، شمار زیادی از گونه های حیات وحش شامل پرندگان، خزندگان و دوزیستان را در خود جای داده است.
قسمت آبگیر تالاب میقان اراک به علت آب گرفتگی در فصل زمستان و بهار و با وجود نمک های خالص بدون پوشش گیاهی است.
پوشش گیاهی قسمت حاشیه حوزه آبگیر کویر به علت بالا بودن درصد نمک و آب، از گونه های آب دوست و مقام به شوری زیاد تشکیل شده و در قسمت های شمالی گونه های خارشتر، تارج خروس، علف شور، گلرنگ، اسپند، تاغ، آویار سلام و پوشش بسیار وسیع قره داغ دیده می شود.
پوشش گیاهی کناره ها در دشت رسوبی به علت پایین بودن درصد نمک و آب متنوع تر است، در این منطقه گیاهان یک ساله با بارندگی های اسفند ماه و اوایل بهار رشد می کنند و گیاهان چند ساله شامل گون، سلمکی، استپی، بیابانی و جامعه درختچه ای متشکل از گیاهان قره داغ در بخش شمال و روی خاک های شور و ماسه ای که از آب زیرزمینی برخوردار است، به چشم می خورد.
در منطقه شکار ممنوع تالاب میقان اراک 154 گونه از چهار رده جانوران شامل 16 گونه پستاندار، 102 گونه پرنده، 32 گونه خزنده، چهار گونه دوزیست مشاهده شده است.
بخش زیادی از درناهای خاکستری در تالاب میقان اراک زمستان گذرانی می کنند و در این منطقه پرندگان چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، چوب پا، غازخاکستری، هوبره، تنجه، آنقوت، حواصیل، اردک سرسبز نیز دیده شده است.
گرگ، شغال، روباه، تشی، خارپشت ایرانی و زرده بر نیز از پستانداران شاخص و لاک پشت مهمیزدار غربی، انواع آگاما، مار دشتی از خزندگان و آرتمیا سالینا گونه سخت پوست این منطقه است.


6013/3075/خبرنگار:مژگان حیدری ***انتشاردهنده: حسین مهدی زاده

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۱۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس

به گزارش همشهری آنلاین، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کد خبر 847559 منبع: فارس برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش خبر مهم پاکستان حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

دیگر خبرها

  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • اراک قهرمان مسابقات تنیس روی میز منطقه ۵ دانشگاه آزاد شد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • بهسازی معابر اراک برای افزایش رفاه شهروندان آغاز شد
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • (تصاویر) این عنکبوت بی‌رحم و خطرناک است