Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس پژوهشکده زيست فناوري رويان اصفهان در رابطه با ارزش ريالي بز شبيه‌سازي شده «مورسيا» گفت: در حال حاضر واردات اين بزها به کشور حدود 4 ميليون تومان هزينه مي‌برد، در حالي که ما مي‌توانيم اين بزها را با هزينه يک سوم يا نصف توليد کنيم.
محمدحسن نصر اصفهاني امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان در رابطه با شبيه‌سازي بز «مورسيا» در پژوهشکده رويان اصفهان اظهار داشت: هدف ما اين نبوده که بگوييم شبيه‌سازي کرديم، بلکه هدف اين بوده است که بگوييم توانسته‌ايم گونه‌هاي مختلف با کارآيي بالا شبيه‌سازي کنيم و شبيه‌سازي را به يک کار اقتصادي و خدماتي در کشوري که مجبور است بزهاي باارزش را از کشورهاي ديگر بياورد تبديل کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: اين خدمات شايد در فرانسه يا اسپانيا ارزشي نداشته باشد چون آن‌ها نمي‌خواهند بز وارد کنند، در صورتي که براي کشور ما که مجبور است بز را وارد کند مي‌تواند با هزينه کمتري بز را توليد کند و آن هم از روشي که يک روزي تحقيقاتي بوده و در حال حاضر يک روش کاربردي و اقتصادي است.
رئيس پژوهشکده زيست فناوري رويان اصفهان در رابطه با موانع توليد انبوه اين بز شبيه‌سازي شده، ادامه داد: موانع توليد انبوه موانع اقتصادي ما است، يعني ما بايد زيرساختي داشته باشيم که بتوانيم تعداد زيادي بز نگهداري کنيم.
وي ادامه داد: با وجود موانع زيرساختي و اقتصادي در طول سال تعداد يک صد بز توليد کرده و مي‌فروشيم، اگر فضا و بستر دامپروري بزرگتر بود بهتر مي‌توانستيم تعداد بيشتري بز توليد کنيم.
نصر اصفهاني خاطرنشان کرد: در حال حاضر نيز با دامپروري‌ها و هلدينگ‌هاي ديگر همکاري مي‌کنيم که اميد داريم اين کار گسترش پيدا کند.
وي در پاسخ به اين سؤال که در صورت درخواست اين امکان، توان پرورش بيشتر بز را داريد، عنوان کرد: پژوهشکده رويان مي‌تواند در روش‌هاي مختلف خدماتي مثل انتقال جنين شبيه‌سازي به متقاضيان کمک کرده و اين کار را گسترش دهد.
رئيس پژوهشکده زيست فناوري رويان اصفهان در تشريح تفاوت بز معمولي و بزهاي شبيه‌سازي شده، گفت: توليد شير توسط بزهاي خوب معمول در کشور ما روزانه بين 100 تا 500 گرم است، اين بزها در دوره شيرباري به طور ميانگين ميتوانند دو کيلوگرم شير دهند، اين در حالي است که اين امکان هم وجود دارد که تا 5 کيلوگرم شير هم بدهند.
وي در رابطه با ارزش ريالي اين بزها اذعان کرد: در حال حاضر واردات اين بزها به کشور حدود 4 ميليون تومان هزينه مي‌برد، در حالي که ما مي‌توانيم اين بزها را با هزينه يک سوم يا نصف توليد کنيم.
نصر اصفهاني در پايان اضافه کرد: بز بر اساس سنش فروخته مي‌شود و ما بر اساس سن بزي که فروخته مي‌شود، مي‌توانيم بگوييم توليد آن ارزان‌تر مي‌شود.
به گزارش فارس، پژوهشگران پژوهشکده زيست فناوري رويان اصفهان با استفاده از تجارب قبلي شبيه‌سازي و با به کارگيري روش دستي بومي‌سازي، پس از 9 ماه موفق به اين شبيه‌سازي از تخمدان و لقاح مصنوعي سلول‌هاي بنيادين سه رأس بز از آن نژاد شدند؛ با اين شبيه‌سازي در پژوهشکده رويان، ايران به معدود کشورهاي دست يافته به فناوري‌هاي نوين توليد مثل پيوست.
صادرات گوشت اين نژاد، توليد شير باکيفيت و تهيه پنير از آن به دليل داشتن چربي زياد نه تنها نشان‌دهنده ظرفيت اين نژاد براي ورود به صنعت دام شيري کشور است، بلکه بيانگر نياز به توجه ويژه به صنعت بُز شيري براي ايجاد اقتصاد کوچک اما مولد با هدف تأمين خانواده‌هاي روستايي است.
انتهاي پيام/چ

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۲۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد

به گزارس خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، حرکت یک ربات چهارپا روی یک توپ یوگا یک آزمایش سرگرم کننده برای تماشا است؛ اما در واقعیت نشان می‌دهد که هوش مصنوعی مانند «جی‌پی‌تی-۴» (GPT-۴) می‌تواند ربات‌ها را برای انجام کار‌های پیچیده در دنیای واقعی بسیار موثرتر از ما انسان‌ها آموزش دهد.

«د‌ی‌آر یوریکا» (DrEureka) یک بسته نرم‌افزاری متن‌باز جدید است که هر کسی می‌تواند با آن بازی کند. از طریق این بسته نرم‌افزار، ربات‌ها به کمک مدل‌های زبان بزرگ مانند «چت جی‌پی‌تی ۴» (ChatGPT ۴) برای انجام وظایف واقعی آموزش داده می‌شوند. این سیستم «شبیه‌سازی به واقعیت» است، به این معنا که ربات‌ها را در یک محیط مجازی با استفاده از فیزیک شبیه‌سازی شده آموزش می‌دهد و سپس آنها را در محیط واقعی پیاده‌سازی می‌کند.

دکتر جیم فن، یکی از توسعه‌دهندگان «د‌ی‌آر یوریکا»، یک ربات چهارپا از نوع «یونیتیری گو ۱» (Unitree Go۱) را برای جلب توجه به حرکت درآورد. این یک ربات منبع باز «کم هزینه» و با پشتیبانی خوب است. با وجود هوش مصنوعی، ربات‌های خانگی هنوز در معرض آسیب سقوط هستند.

تشویق یک مدل زبان طبیعی به نوشتن کد نیاز به دستورالعمل‌های ایمنی دارد؛ در غیر این صورت، مدل زبان طبیعی تلاش می‌کند بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد و در واقع در شبیه‌سازی بدون راهنمایی «تقلب» می‌کند. این در یک شبیه سازی خوب است، اما در دنیای واقعی ممکن است موتور‌ها را بیش‌از حد گرم کند یا اندام‌ها را بیش‌از حد کشیده و به ربات آسیب بزند؛ محققان این پدیده را «رفتار تخریبی» می‌نامند.

در یک مثال از رفتار‌های غیرطبیعی خودآموز، ربات مجازی کشف کرد که با فشار دادن باسن به زمین و استفاده از سه پا برای حرکت در طول زمین، می‌تواند سریع‌تر حرکت کند. این تصویری نسبتاً نگران‌کننده در ذهن من ایجاد می‌کند، اگرچه این رفتار در شبیه‌سازی مزیت بود، در دنیای واقعی باعث آسیب دیدن ربات می‌شد.

بنابراین، محققان به جی‌پی‌تی دستور دادند که با در نظر گرفتن اینکه ربات در دنیای واقعی آزمایش می‌شود، بسیار مراقب باشد و در پاسخ، جی‌پی‌تی عملکرد‌های ایمنی را برای مواردی مانند حرکت صاف، جهت‌گیری بالاتنه، ارتفاع بالاتنه و اطمینان از اینکه موتور‌های ربات وجود دارد ایجاد کرد. اگر ربات از این پارامتر‌ها فرار کند و آنها را نقض کند، عملکرد آن امتیاز پایین‌تری ارائه می‌دهد. درحالی که دستورالعمل‌های ایمنی رفتار‌های تخریبی و غیرطبیعی را کاهش می‌دهند.

در این حالت  مدل هوش مصنوعی «د‌ی‌آر یوریکا» توانست انسان‌ها را شکست دهد و مزیت ۳۴ درصد در سرعت رو به جلو و ۲۰ درصد در مسافت طی شده در زمین‌های مختلط دنیای واقعی را از خود نشان دهد.

طبق گفته محققان، همه چیز به سبک آموزش بستگی دارد. انسان‌ها به سمت یک محیط آموزشی برنامه‌ریزی می‌روند؛ یعنی کار‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کرده و سعی می‌کنند آنها را به صورت جداگانه توضیح دهند، در حالی که جی‌پی‌تی این توانایی را دارد که به طور موثر همه چیز را به یکباره آموزش دهد. این چیزی است که ما انسان‌ها قادر به انجام آن نیستیم. «د‌ی‌آر یوریکا» نخستین نمونه از این نوع است. او قادر است از شبیه‌سازی به دنیای واقعی برود.

سازندگان «د‌ی‌آر یوریکا» معتقدند که  اگر بتوانند بازخورد دنیای واقعی را به جی‌پی‌تی ارائه دهند، می‌توانند آموزش سیم به واقعیت را بیشتر بهبود بخشند. در حال حاضر، تمام آموزش‌های شبیه‌سازی با استفاده از داده‌هایسیستم‌های حس عمقی خود ربات انجام می‌شود، اما اگر جی‌پی‌تی بتواند خطا‌ها را طریق ویدیویی واقعی ببیند به جای فقط خواندن خطا‌های اجرایی در گزارش‌های ربات، می‌تواند دستورات خود را به طور موثر‌تری اصلاح کند.

درحالی که انسان به صورت متوسط یک سال و نیم طول می‌کشد تا یاد بگیرد چگونه راه برود و تنها یک قسمت کوچک از ۱ درصد از انسان‌ها می‌توانند روی توپ یوگا راه بروند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد
  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین