Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از باکو؛ رئيس دفتر رئيس جمهور در پايان سفر دو روزه به جمهوري آذربايجان دستاوردهاي اين سفر را مثبت ارزيابي کرد و گفت: روابط دو کشور در ابعاد مختلف روند رو به رشدي دارد.
محمود واعظي که براي شرکت و سخنراني در همايش بين المللي همبستگي اسلامي به باکو سفر کرده بود در گفتگو با خبرگزاري صدا وسيما با بيان اين که اين همايش فرصت مناسبي بوجود آورد که با نمايندگان 42 کشور و 8 سازمان بين المللي شرکت کننده در اين همايش همفکري و تبادل نظر شود گفت: مهمترين بحث مطرح در اين همايش بين المللي ، محکوميت آمريکا در اعلام قدس اشغالي به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: در کنار شرکت در اين همايش با رئيس جمهور آذربايجان ، دبير شوراي عالي امنيت ملي و وزراي اقتصاد و همچنين ارتباطات و حمل و نقل جمهوري آذربايجان هم ديدار هايي داشتم که بسيار نتيجه بخش بود.
واعظي گفت: در ديدار رئيس جمهور آذربايجان آقاي «الهام علي اف » از آقاي روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران براي سفر به اين کشور دعوت کرد که اميدوارم در اوايل سال آينده اين سفر محقق شود و در خصوص اين سفر هم با رئيس جمهور و هم با وزراي اقتصاد و حمل و نقل مذاکره شد ودر زمينه برگزاري کميسيون مشترک اقتصادي هم مقرر شد در سه يا چهار هفته آينده اين کميسيون مشترک همکاري هاي اقتصادي در تهران برگزار شود.
رئيس دفتر رئيس جمهور افزود: در ديدار با علي اف موافقت شد هم از پول ملي به صورت دو جانبه استفاده بشود و هم اينکه ايران، ترکيه و جمهوري آذربايجان از پول ملي خود در معاملات استفاده کنند.
وي، تقسيم کار و تهيه اسناد مهم همکاري از جمله يک سند بسيار مهم نفتي در درياي خزر براي امضا در سفر رئيس جمهوري کشورمان به باکو ،تکميل امورات مربوط به اجرايي کردن خط آهن رشت- آستارا ، آماده کردن کارخانه مشترک خودروسازي و همچنين ترمينال و راه آهن آستارا- آستارا براي افتتاح در سفر رئيس جمهور کشورمان به باکو را از ديگر موضوعات بررسي شده با مقامات جمهوري آذربايجان در اين سفراعلام کرد.
وي افزود: در ديدار با دبير شوراي عالي امنيت ملي جمهوري آذربايجان هم عمده مسائل منطقه از جمله سوريه ، عراق ، يمن ، مسئله فلسطين ، داعش و گروه هاي افراطي مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد اين توافقات و رايزني ها در رابطه با مسائل منطقه تداوم يابد.
رئيس دفتر رئيس جمهور کشورمان با اشاره به رشد نزديک به 40 درصدي مبادلات تجاري دو طرف در سال جاري در مقايسه با مدت زمان مشابه سال قبل گفت: در ديدار با مقامات جمهوري آذربايجان همچنين قرار شد طرح هاي مشترک مهمي همچون لاستيک سازي ،کارخانه اتوبوس سازي ، فعاليت هاي مرتبط با کشاورزي انجام گيرد و درباره همکاري هاي بانکي ، ترانزيت و کريدور شمال – جنوب هم تاکيد خوبي شد.
واعظي افزود : در ديدار با وزير ارتباطات جمهوري آذربايجان هم مقررشد يک گروهي از استارت آپ هاي ايران به آذربايجان بيايند و در صورت امکان استارت آپ هاي روسيه و ترکيه هم به استارت آپ هاي ايران و جمهوري آذربايجان بپيوندند که اين موضوع هم مي تواند در اين حوزه تحول بزرگي ايجاد کند.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


­

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۷۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد، تصریح کرد: ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز _دوشنبه ۱۷ اردیبهشت_ در دیدار آقای «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه روابط کردستان با ایران بر پیوندهای تاریخی، ملی، دینی و فرهنگی استوار است، اظهار امیدواری کرد که این سفر به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه عراق قوی و تقویت وحدت و انسجام در چارچوب عراق واحد همواره مورد اهتمام و تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: حمایت‌های ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات می‌کند که ایران پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.

دکتر رئیسی با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود می‌شمارند، افزود: ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه‌ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از اقدامات دولت عراق و نیز اقلیم کردستان در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین، بر اجرای کامل و دقیق این توافق تاکید و تصریح کرد: خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق یک ضرورت است.

آیت‌الله رئیسی همچنین تاکید کرد: ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عناصر معاند و بدخواهان روابط دوستانه و صمیمی طرفین اخلالی در مسیر گسترش همکاری‌های فیمابین ایجاد کنند، اظهار داشت: نگاه مسئولان باید فراتر از بدخواهی بیگانگان معطوف به طراحی و اجرای راهکارهای توسعه روابط در مسیر تامین منافع متقابل میان ایران با عراق به طور عام و اقلیم کردستان به طور خاص باشد.

«نیچروان بارزانی» نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از تجدید دیدار خود با رئیس جمهور کشورمان، با بیان اینکه اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است، صمیمانه قدردانی کرد.

رئیس اقلیم کردستان عراق با قدردانی از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان تاکید کرد: شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست. اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود جنبش کرد امروز چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاری‌ها و تعاملات خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد.

بارزانی با بیان اینکه مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد، گفت: انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آینده‌ای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.

رئیس اقلیم کردستان تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با کشوری قدرتمند و دوست را به همکاری با رژیمی که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، ترجیح دهیم. رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

کد خبر 751126

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکرد
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است