Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@03:18:55 GMT

دستاورد سفر واعظی به باکو چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۹۸۵۸۴

ابتکاری که در سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان انجام گرفت و به عنوان همبستگی اسلامی نام‌گذاری شد، در روزهای پایانی سال میلادی به فرصتی برای بررسی آخرین تحولات جهان اسلام و تقویت وحدت میان کشورهای اسلامی تبدیل شد. این اجلاس تنها چند روز پس از تصمیم رییس جمهور امریکا مبنی بر انتقال پایتخت این کشور به قدس شریف برگزار شد و همین امر به موضوع اصلی سخنرانی‌ها، دیدارها و گفت‌وگوهای محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور که به نمایندگی از کشورمان در این اجلاس شرکت کرده بود، در بدو ورود به باکو گردهمایی کشورهای اسلامی بویژه دراین شرایط که بین برخی کشورهای اسلامی اختلافاتی وجود دارد را بسیار مهم و در راستای کمک به تقویت دوستی ها و برادری ها عنوان کرد و گفت: در این اجلاس، در رابطه با آخرین تحولات در کشورهای اسلامی و ضرورت وحدتی که باید میان کشورهای اسلامی بوجود بیاید بویژه درشرایطی که در منطقه گرفتاری های مختلفی را از نظر اندیشه های افراطی و تروریسمی که به نام اسلام فعالیت می کند، داریم، مواضع خود را مطرح خواهیم کرد.

دیدارهای دیپلماتیک واعظی

در این اجلاس همچنین فرصت خوبی برای رایزنی با مسئولان و وزرای برخی از کشورهای اسلامی در خصوص تصمیم ترامپ مبنی بر انتقال سفارت این کشور به قدس شریف فراهم آمد. محمود واعظی روز پنجشنبه در اجلاس پایانی سال همبستگی اسلامی که با حضور الهام علی‌اف رییس جمهوری آذربایجان و مقامات و شخصیت های عالی رتبه از کشورهای اسلامی و نمایندگان دیگر ادیان در مرکز فرهنگی حیدر علی‌اف باکو برگزار شد، در سخنانی با بیان اینکه امروز برای همه روشن شده که آمریکا در پی ایجاد اختلاف و دو دستگی در صفوف کشورهای اسلامی است و هدفی جز تامین منافع نامشروع رژیم صهیونیستی ندارد، گفت: وحدت و اتحاد مسلمانان شفابخش ترین دارو و ضروری ترین نسخه بهبود دردها و آلام مسلمین است و تفرقه و جدائی همواره بیشترین آسیب ها را بر پیکره امت بزرگ اسلامی وارد نموده است، از اینرو جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست اصولی خود از هیچ کوششی در جهت حفظ وحدت میان مسلمانان و ارتقاء دوستی و اخوت اسلامی فروگذار نخواهد کرد.
رییس دفتر رییس‌جمهور در ادامه سخنرانی خود تاکید کرد: ما اعتقاد داریم که اگر مسلمین ید واحده وهمدل و همراه باشند قدرت های جهانی هرگز جسارت تعرض به قبله اول مسلمین را به خود نمی دهند. اگر کشورهای اسلامی در سطوح دولتی و مردمی به سمت وحدت و اخوت پیش بروند شاهد این همه ظلم و تعرض به سرزمین های اسلامی و آواره ساختن مسلمانان در جهان نخواهیم بود. اگر مسلمانان آموزه های حقیقی دین را به جهانیان بشناسانند هرگز گروه های تروریستی در قالب داعش و تکفیری مجال این را نخواهند داشت که خود را منادی اصول دین اسلام معرفی نموده و جوانان را به انحراف بکشانند. این گروه ها نه تنها اعتقادی به اسلام ندارند بلکه ساخته دست دشمنان امت اسلامی و صهیونیست ها و برخی قدرت ها هستند. عملکرد و رفتار این گروه‌ها موجب اختلاف، درگیری، ویرانی و مخدوش نمودن چهره دین مبین اسلام شده است.

ترامپ انگیزه کشورهای اسلامی برای وحدت را تقویت کرد
دیدار با الهام علی‌اف رییس‌جمهور آذربایجان از دیگر برنامه‌های سفر محمود واعظی به باکو بود. رییس دفتر رییس جمهور در این دیدار، همکاری های سه جانبه اقتصادی ایران، ترکیه و آذربایجان و تصمیم به مشارکت دادن بخش خصوصی در پیشبرد این همکاری ها در کنار استفاده از پول های ملی در مبادلات تجاری را حائز اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا با گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری شاهد جهش در مناسبات و روابط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فی مابین باشیم.
رییس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه امروز منطقه در شرایط بسیار حساسی قرار دارد و تلاش ملت های منطقه در مبارزه با تروریسم و افراطی گری به ثمر نشسته است، گفت: باید با گسترش همکاری های دفاعی، نظامی و امنیتی مانع از سرایت ویروس تروریسم به دیگر کشورها شویم.
واعظی با اشاره به اوضاع نابسامان یمن و وقوع بحران انسانی در این کشور، اظهار داشت: همه کشورها باید در راستای پایان یافتن درگیری و کشتار در این کشور تلاش کنند. رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به تصمیم نادرست رییس جمهور آمریکا در انتقال سفارت این کشور به قدس شریف، افزود: این اقدام انگیزه کشورها و ملت های اسلامی را برای اتحاد بیشتر تقویت کرده و موجب حفظ تمامیت ارضی کشورهای اسلامی و مانع از مداخلات بیگانگان خواهد بود.
الهام علی‌اف رییس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با تجلیل از نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه بر ضرورت توسعه همکاری های اطلاعاتی، امنیتی و دفاعی تهران - باکو تاکید کرد. هر ایرانی، سفیر کشور است
دیدار با ایرانیان مقیم باکو از دیگر برنامه‌های سفر واعظی به آذربایجان بود. رییس دفتر رییس جمهور در این جمع که پنجشنبه شب برپا شد، با اشاره به ضرورت ارتباط نزدیک و صمیمانه ایرانیان خارج از کشور با یکدیگر، گفت: این همبستگی و دور هم جمع شدن‌ها می تواند موجب تقویت روحیه و حل مشکلات شود. کنار هم بودن ایرانیان چه در داخل و چه در خارج از کشور به بهانه پاسداشت سنت ها و آیین های ایرانی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه روابط ایران و جمهوری آذربایجان در هیچ دوره ای به خوبی امروز نبوده است، خاطر نشان کرد: مناسبات تهران - باکو در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و چندجانبه و بین المللی امروز در سطح مناسبی و قابل قبولی قرار دارد. رییس دفتر رییس جمهور با تاکید بر اینکه ایرانیان خارج از هر کدام سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند، اظهار داشت: رفتار و کردار ایرانیان در خارج از کشور باید نشان دهنده فرهنگ ایرانی و اعتقادات والای اسلامی باشد.
گفتنی است، دیدار با وزیران اقتصاد و ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته آذربایجان و همچنین دبیر شورای امنیت این کشور، از جمله برنامه‌های واعظی در سفر به باکو بود که عصر امروز به پایان رسید.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۸۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی

به گزارش خبری ایسکانیوز آذربایجان غربی، جلسه‌ای در زمینه بررسی راهکارهای عملیاتی شدن طرح جامع جهاد علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد؛ در این جلسه که به همت اداره ارتباط با صنعت و جامعه واحد ارومیه در محل دفتر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه با حضور مسئولین دفتر شهید فهمیده در استان آذربایجان غربی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و معاون آموزش واحد ارومیه و روسای مراکز تحقیقاتی و اداره ارتباط با صنعت و جامعه و تعدادی از اساتید فناور در حوزه صنعت برگزار شد، راهکارهای اجرایی سازی عملیاتی طرح جامع جهاد علمی بر مبنای تفاهم نامه همکاری پژوهشی وتحقیقاتی فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی وموسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

یاشار زهفروش معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در این جلسه گفت: تعامل سازنده با نهادهای موثر در حوزه فناوری و نوآوری در جهت سرعت بخشیدن به جریان تحقیقات واز بین بردن انحصارطلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر و استفاده از ظرفیت استادان، دانشجویان، نخبگان و نوآوران به منظور حل مساله صنعت و جامعه از اهداف و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی بر مبنی رسالت و اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است.

وی افزود:امیدوارم با حمایت مرکز نوآوران شهید فهمیده پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مورد نیازصنایع دفاعی تا مرحله تبیین دانش فنی پیش رود تا با جهت دهی فعالیت‌های علمی نخبگان در راستای نیازهای طرفین و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد بتوانیم نقش دانشگاه را در راستای حل مساله علمی کشور به منصه ظهور برسانیم.

در ادامه جلسه آیدین صنم نژاد رئیس دفتر شهید فهمیده با معرفی پتانسیل‌های همکاری مشترک با مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح، به تشریح طرح جهاد علمی نیروهای مسلح که بخشی از آن نیز در وزارت دفاع در حال انجام است پرداخت و افزود:زمینه‌ها و حمایت‌هایی که در قالب این طرح از دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد شامل حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی با موضوعات مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی کشور، حمایت از پروژه های نوظهور و بدیع، حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری مورد نیاز صنایع دفاعی، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج از کشور مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی، حمایت از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری، حمایت از ایجاد مراکز فناوری مشترک، حمایت از انجمن‌های علمی و هسته‌های پژوهشی می‌باشد که دانشجویان، نخبگان و مخترعان می‌توانند با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه از حمایت‌های مادی و معنوی دفتر شهید فهمیده استان بهره‌مند شوند؛ و در پایان جلسه نیز از برخی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه بازدید شد.

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228382 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • سفر رییس جمهور به پاکستان و سریلانکا با برکت بود
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • سه اداره‌کل سمنان در پذیرش درخواست‌های مردمی سفر رییس‌جمهور رکورد زدند
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است