Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سید الناز قاسمی در گفتگو با خبرنگار ایسکانیوز با اشاره به شاخصه های شناسایی بافت های فرسوده گفت: 3 شاخص برای شناسایی بافت فرسوده وجود دارد که شامل ریزدانگی ، پایداری ساختمان و نفوذناپذیری آن است و از آنجایی که تمامی بافت های فرسوده موجود در سطح شهر تهران از این 3 شاخصه برخوردار هستند ،در واقع این علائم برای تشخیص بافت فرسوده و غیر فرسوده مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد : به طور کلی بافت های فرسوده به 3 دسته تقسیم می شوند که شامل بافت های تاریخی بدون ارزش تاریخی ،بافت های دارای ارزش تاریخی و بافت های حاشیه نشین است که از اسکان غیر رسمی برخودار است.

این مدرس دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناس مدیریت و برنامه ریزی شهری با اشاره به سیاست گذاری های شهری گفت : با دیدگاه های مختلف ،مدیریت شهری و برنامه ریزی برای شهر یا کشورهای مختلف سیاست گذاری می شود این در حالی است که سیاست گذاری در حوزه مدیریت شهری ما باید براساس فرهنگ موجود در داخل کشور که مورد پسند مردم باشد ، انجام بگیرد.

وی در ادامه افزود: هر شهر یا قومیت ، فرهنگ مخصوص به خود را دارد در واقع هرمکانی برای رفع مشکلات مرتبط با بافت های فرسوده، از اصول و قواعد مخصوص به خود استفاده می کند اما این مسئله بدان معنا نیست که با کارگیری این اصول و قواعد می توان بافت های فرسوده اصلاح یا ترمیم کنیم یاخیر؟

دکتر قاسمی بیان کرد: برنامه ریزی شهری در کشور ما از بالا به پایین انجام می گیرد به همین منظور اگر به فکر رفع بافت های فرسوده هستیم و قصد اصلاح آن داریم، باید در اولین قدم مردم را در این موضوع دخیل کنیم به طوری که با یک سیاست تشویقی که از خود مردم بوجود آمده است نه اینکه سیاستی را از بالا به آن ها تحمیل کنیم.

این کارشناس شهری در ادامه گفت: افرادی که در مناطقی با بافت های فرسوده زندگی می کنند، در برخی موارد دچار سرخوردگی می شوند همچنین این بافت های فرسوده در سال های اخیر دچار برخی از آسیب های اجتماعی بود از جمله آن ها می توان به بزه کاری های و موضوعات این چنینی اشاره کرد که باعث بوجود آمدن ناهماهنگی های فرهنگی می شودو همین امر مانع این خواهد شد که افراد بخواهند به سمت بهسازی ، نوسازی یا بافت های فرسوده بروند.

وی گفت : بهسازی، نوسازی و بافت سازی رویکردهای مناسبی برای مقابله با بافت های فرسوده است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای سروسامان دادن به بافت فرسوده در قدم اول باید ارزش گذاری بافت ها انجام شود برای مثال محلاتی با بافت های فرسوده ای وجود دارد که در دل این بافت فرسوده بنای ارزشمندی وجود ندارد در چنین شرایطی باید متخصصان ما در این حوزه بافت ها را تقسیم بندی کرده و ارزش گذاری های لازم را انجام دهند.

وی در پایان تاکید کرد :همچنین لازم است طرح هایی که قرار است که در دل این بافت ها اجرا شود ، با مردم یا ساکنان این نواحی به اشتراک گذاشته شود، که خود مردم در این طرح مداخله کرده و مخالفت یا موافقت خود را به طراحان مطرح کنند.


خبرنگار:حسین طالبی
706

مدرس دانشگاه آزاد و کارشناس مدیریت و برنامه ریزی شهری دکتر سید الناز قاسمی بافت فرسوده بافت های تاریخی حاشیه نشین

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

حسین حیدری در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکرد‌ها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضا‌ها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضا‌ها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

حیدری بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده