Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@23:09:54 GMT

نترسید! بحران را مدیریت کنید

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۰۷۰۴

نترسید! بحران را مدیریت کنید

چهارشنبه‌ شب تهران لرزید، آن‌هم تقریبا نیمه‌‌های شب وقتی مردم یا خواب بودند یا آماده خوابیدن می‌شدند. زمین لرزید تا شوکی که مردم تهران مدت‌هاست منتظر آن بودند بهشان وارد شد تا ببینند خودشان و شهرشان به اصطلاح چند مرده حلاج‌اند!

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، هرچند المیرا شریفی‌ مقدم معتقد است همین دو، سه روز را هم حیف شد از دست دادیم و آموزش مدیریت بحران را شروع نکردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریفی‌مقدم، گوینده شبکه خبر است که شب زلزله همراه همسرش، داوود عابدی و فرزندانش در سطح شهر می‌چرخیدند و از جاهای مختلف گزارش می‌فرستادند؛ هرچند شبکه خبر، چهارشنبه‌ شب، شب پر استرس و پرکاری را سپری کرد و گزارشگران و خبرنگارانش از مناطق مختلف تهران و شهرهای اطراف، خبر و گزارش ارسال می‌کردند.

با شریفی‌مقدم به این مناسبت که خانواده را هم شریک کار خود کرده بود، درباره آنچه در آن شب دید و آنچه باید انجام دهیم هم‌صحبت شدیم.

شب زلزله این‌که مردم برای مراقبت از خودشان به بیرون از خانه رفتند، منطقی است اما از اخبار و آنچه رخ داد چنین استنباط می‌شود که مردم شهر دچار نوعی سرگردانی بودند و همه چیز آشفته بود.

راستش خودم زلزله را متوجه نشدم چون در حال رانندگی بودم و زمانی‌که رسیدم منزل دیدم همسایه‌‌ها با پتو و لباس خانه توی کوچه هستند و بعد با تلفنی که به من شد متوجه زلزله شدم! به نظرم واکنش مردم طبیعی بود، چون مدت‌هاست درباره زلزله بزرگی که تهران را خواهد لرزاند، می‌شنوند و می‌خوانند و چهارشنبه‌شب فکر کردند این همان زلزله‌ است، پس ترس‌ مردم طبیعی بود. در آن شب من و همسرم تصمیم گرفتیم به خانه برویم، لباس عوض کرده و مدارکمان را برداریم و با فرزندانمان در سطح شهر تردد کنیم و برای تلویزیون با وسیله‌ها و گوشی‌هایمان خبر تهیه‌ کنیم. با شبکه خبر هماهنگ و کارمان را شروع کردیم. به نظرم این اتفاق مانوری بزرگ برای تمرین مقابله با زلزله بود و آن‌چیزی که متوجه شدم این بود اگر اتفاقی بزرگ در تهران رخ دهد همه خیابان‌ها، اتوبان‌ها و کوچه‌ها قفل می‌شود و امکان کمک‌رسانی به صفر می‌رسد. نکته بعد این که مردم هیچ آموزشی برای مقابله با بحران ندیده‌اند و فکر می‌کنند زمان زلزله هر ساختمانی را باید خالی کنند در صورتی‌که ساختمان‌‌های نوساز که با بتون ساخته می‌شوند با هر زلزله‌ای که فرونمی‌ریزند پس نباید وحشت‌زده‌ ساختمان را خالی کرد و به خیابان‌ها آمد، آن‌هم با خودرو !

کشور ما زلزله‌خیز است، اما به قول شما این‌که به مردم آموزش داده نشده، خودش جای نگرانی و البته سوال است.

بله! سال‌هاست درباره زلزله تهران صحبت می‌شود، هر چند زمانش مشخص نیست!‌ اما چرا مردم را آماده مواجهه با آن نمی‌کنیم. چقدر بافت فرسوده شهر، بازسازی شده؟ آیا مسئولان حواسشان به کوچه‌‌های باریک مناطق جنوب شهر هست؟ یا حتی مناطق بالاتر مثل میدان فاطمی که ساختمان‌‌های مسکونی، اداری و تجاری کنار هم ساخته شده‌اند؟ مردم با خودروهایشان به خیابان آمدند تا شب را در آنها سپری کنند، اما به نظرم اگر زلزله‌ای آمد بهتر است مردم با لباسی که به تن دارند بدون فکر کردن به این‌که سوار ماشین شوند و ... فقط فرار کنند و خود را به مکانی امن برسانند.

شما انگار بلدید که استرس و ترس خود را مدیریت کنید...

راستش نترسیدم! همین‌که کنار خانواده‌ام بودم، برایم کفایت می‌کرد و چیز دیگری برای ترسیدن نمانده بود.

رسانه‌ها اعم از دیداری، شنیداری، مکتوب و حتی مجازی باید آموزش به شهروندان را شروع کنند و به آنها یاد بدهند که در این مواقع چه بکنند.

دقیقا! این دو، سه روز را هم از دست دادیم! باید از همان شب روش‌های مقابله با بحران را شروع می‌کردیم! زلزله تهران نشان داد که مردم نمی‌دانند چه کاری باید بکنند و فقط تصمیم گرفته بودند به کوچه و خیابان بیایند آن هم با خودرو و جالب این‌که حتی خودشان هم نمی‌دانستند کجا می‌روند! صف‌های چند کیلومتری جلوی پمپ‌بنزین‌ها تشکیل شده بود، مردم به دلیل ترسی که از زلزله بزرگ تهران در ذهن دارند، وحشت کرده بودند اما واقعیت این است که نمی‌دانستند چه کار بکنند!

و زلزله تهران نشان داد که شهر ایمن نیست و مردم نمی‌توانند به شهری که در آن زندگی می‌کنند اعتماد کنند و در ذهنشان این گفته تثبیت شده که اگر در تهران زلزله بیاید از دست هیچ‌کسی کاری ساخته نیست.

بله! استاندار تهران که مهمان یکی از برنامه‌های ما بود اذعان کرد تهران چندان مقاوم نیست! چند سال است که قرار است زیرساخت‌های تهران مقاوم‌سازی شود اما فقط گاز تهران مقاوم‌سازی شده و در زمان زلزله اتفاقی برایش رخ نمی‌دهد اما برای بقیه زیرساخت‌ها اقدامی نشده یا در دست اقدام است! اما باز هم تاکید می‌کنم تنها چیزی که باید از همین لحظه شروع شود آموزش مواجهه با بحران‌هایی مانند زلزله، آتش‌سوزی و... است. این‌که مردم یاد بگیرند آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند، همین‌که سالم و کنار خانواده هستیم کافی است در شرایط بحران دیگر نباید به فکر پول، طلا و... بود! هر کسی خودش باید نحوه برخورد با بحران‌ها را یاد بگیرد و خودش بتواند رفتار و ذهنیت خود را مدیریت کند، کمی ترس خوب است چون باعث می‌شود نسبت به اتفاقات پیرامون هوشیار باشیم اما اقدامات نسنجیده و عجولانه خطرناک است. به نظرم برای فراگرفتن نحوه روبه‌رو شدن با بحران و مدیریت آن بهتر است منتظر اقدامات اساسی مسئولان هم نمانیم و خودمان شروع کنیم!

منبع:جام جم

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۰۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، وضعیت ساختمان‌های ناایمن، پرخطر وبحرانی منطقه ۱۲ با حضور مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، وحیدرضاانارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهرتهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۲، دبیر ستاد مدیریت بحران و شهرداران نواحی ۱،۲،و ۳ در شورای اسلامی شهر تهران بررسی شد.

در این جلسه ضمن ارائه گزارش در خصوص تعداد اماکن ناایمن و پرخطر در این منطقه، اهتمام بر ایمن سازی و تعیین تکلیف وضعیت ساختمان‌های نا ایمن و بحرانی اولویت دار در دستور کار قرار گرفت.

وحید رضا انارکی محمدی با تاکید بر حساسیت موضوع ساختمان‌های نا ایمن و نگرانی‌های مردم مبنی بر خطرآفرین بودن این ساختمان‌ها گفت: با توجه به فرسوده بودن بافت منطقه ۱۲ نسبت به سایر مناطق شهر، تاکنون بیش از ۴۰ جلسه کمیته ایمنی تشکیل شده و رفع ایمنی ساختمان‌ها و نوسازی بافت فرسوده از دغدغه‌های مدیریت شهری منطقه است.

وی با اشاره به اولویت ایمن سازی مجتمع‌های مسکونی ناایمن، با توجه به جدی بودن امنیت جان شهروندان یادآور شد: این مهم در دستور کار شهرداری است و با برگزاری جلسات هیأت امنایی و صدور اخطاریه و ارائه آموزش و در همکاری با سازمان آتش نشانی اقدامات لازم از سوی شهرداری انجام می‌شود.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه ایمن سازی منطقه ۱۲ با محدودیت‌های میراث فرهنگی و اوقاف مواجه است، گفت: می‌بایست بر اساس برنامه اقدام جامع مشترک، و بهره مندی از نظرات مشاوران، برنامه ایمن سازی منطقه ۱۲ را گام به گام و بر اساس اولویت‌های مهم جلو ببریم که متأسفانه به علت عدم همکاری این سازمان‌ها و در برخی موارد کسبه، در مورد ایمن سازی ۵ سرای ناایمن اقدامی نشده است.

مهدی بابایی نیز با تاکید بر اهمیت هم افزایی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی در خدمت رسانی به شهروندان گفت: بازوان اجرایی مدیریت شهری در مبحث بحران اعضای ستاد بحران می‌باشند که کمیته‌های ایمنی را در مناطق تشکیل می‌دهند که ارزیابی‌های ماهیانه از نواحی به منظور ایمن سازی ساختمان‌های پرخطر باید با صدور اخطاریه و در مرحله آخر قطع انشعابات مالکین را ملزم به رعایت ایمنی کرد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت و تداوم پیگیری همه جانبه نهادهای متولی در خصوص رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن، بر تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ در نیمه اول سال تاکید کرد و افزود: با مشخص شدن مختصات و نوع ناایمنی و بحران، نهاد قضائی در کنار دستگاه‌های اجرایی برای ضمانت اجرای رفع ناایمنی ساختمان‌ها در این مناطق مشارکت و تمهیدات لازم اتخاذ خواهد شد.

مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران همچنین در این نشست، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در ۱.۵ سال اخیر و با کمک دستگاه قضائی و پای کار آمدن دادستانی تهران، تمامی مالکان ساختمان‌های پرخطر و بحرانی دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاش‌ها، کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن است.

کد خبر 6096001

دیگر خبرها

  • باز هم هشدار به تهرانی ها | سیلابی شدن مسیل‌ ها و باد شدید در راه
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران/ باد شدید در راه است
  • هشدار برای تهرانی ها در ۴ روز آینده
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • هشدار سیلابی شدن مسیل ها در استان تهران
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران / باد شدید در راه است
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود