Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - شهر صنعتی سیالکوت در پاکستان به عنوان زادگاه اقبال لاهوری و در شمال شرقی استان پنجاب، در دامنه کوه‌های پوشیده از برف کشمیر نزدیک رودخانه چناب، به شهر برندهای ورزشی و پزشکی مشهور جهان شناخته شده است.

به گزارش ایرنا، سیالکوت با برخورداری از یک بخش صنعتی و منطقه فراوری صادراتی از نظر درآمد سرانه، بالاترین رتبه را در میان شهرهای این کشور دارد و تاکنون بارها صاحب جایزه صادرکننده نمونه پاکستان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دولت پاکستان توانسته است از تولیدات کارگاه های کوچک شهر صنعتی سیالکوت، در سال مالی گذشته با صادرات 339 میلیون دلار تجهیزات پزشکی، ارز نصیب خود کند.
این شهر علاوه بر اینکه زادگاه اقبال لاهوری شاعر ملی پاکستان و ستاره بلند شرق است، از ویژگی های صنعتی در سطح جهانی برخوردار است و توانسته در توسعه و اشتغالزایی پاکستان نقش موثر ایفا کند.
شهر صنعتی سیالکوت در 125 کیلومتری شمال غربی لاهور واقع شده و تنها چند کیلومتر با منطقه تحت کنترل هند یعنی جامو فاصله دارد.
این شهر با تاریخی چند هزار ساله تاکنون بارها بین اقوام و ادیان هندو، بودایی، فارسی، یونانی، افغان، ترک، سیک، مسلمانان و بریتانایی دست به دست شده تا این‌که بالاخره زیر نظر حکومت کشور پاکستان قرار گرفت.
جمعیت سیالکوت حدود یک میلیون نفر اعلام شده است و این شهر پس از لاهور و فیصل آباد به عنوان سومین مرکز اقتصادی در ایالت پنجاب پاکستان محسوب می‌شود.
سیالکوت از طریق پایه بازرگانی این شهر با بورس لاهور در ارتباط است و چند بانک دولتی پاکستان نیز در این شهر شعبه دارند و بر اساس آمارها، پس از کراچی، سیالکوت دومین شهر پاکستان از نظر حجم درآمد ارزی به دلیل صادرات کالا محسوب می‌شود.
از مهم ترین صنایع سیالکوت می‌توان به لوله‌سازی، چرم، پوشاک چرمی، تجهیزات موسیقی، جراحی و دندان‌سازی، تجهیزات ورزشی شامل پوشاک هنرهای رزمی، دستکش، مدال، صندلی، عصا، کارد و چنگال، چاقوهای شکار، تفنگ های بادی و تفنگ های ساچمه‌ای اشاره کرد.
بر اساس آمارها، صادرات محصولات این صنایع سالانه میلیاردها دلار درآمد ارزی نصیب سیالکوت می‌کند.

*** کارگاه های کوچک صادرات محور
با گشت و گذرا در کارگاه های این شهر، حتی به ذهن نیز خطور نمی کند که محصولات تولیدی این کارگاه ها بتواند در بازار داخلی کشور به فروش برسد حال چه رسد به اینکه این کالاها به آنسوی مرزهای جغرافیایی این کشور صادر شود.
بیشتر کارگران فعال در این کارگاه ها با ابتدایی ترین تجهیزات و امکانات سخت افزاری، محصولاتی تولید کرده که توانسته به خارج از کشور صادر شود.
میزان بیکاری مردم این شهر به گفته برخی مسئولان و بازرگان، پایین است و حتی از دیگر شهرهای پاکستان برای کار به این شهر مهاجرت می کنند.پ
بر اساس آمارها، صادرات تجهیزات پزشکی از شهر صنعتی سیالکوت پاکستان در سال مالی گذشته در مقایسه با سال پیش از آن، دو میلیون دلار افزایش یافته است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات پزشکی پاکستان در این خصوص می گوید: صادرات این محصولات از 337 به 339 میلیون دلار افزایش یافته است.
'محمد اشرف رضا' عامل اصلی این موفقیت ها را دسترسی آسان صادرکنندگان به بازارهای بین المللی و نگاه صادرات گرای تولیدکنندگان می داند.
وی ادامه داد: صادرکنندگان و تولیدکنندگان تجهیزت پزشکی شهر سیالکوت این روزها در حال بررسی دیگر مقاصد و بازارهای بین المللی نظیر چین و حتی کشورهای آفریقایی هستند.
فعالان تجاری و اعضای اتاق بازرگانی و صنایع شهر صنعتی سیالکوت نیز در گفت و گو با ایرنا بر این باور هستند که اگر محصولی با نگاه تجارتی و صادراتی و با کیفیت مطلوب تولید شود، آن محصول می تواند در بازارهای بین المللی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد.
به گفته کارشناسان به دلیل وجود نیروی کار ارزان، بیشتر برندهای معروف ورزشی جهان، محصولات خود را به کارگاه های تولیدی این شهر سفارش داده و پس از آن، این محصولات به شرکت مورد نظر در کشورهای اروپایی صادر می شود.
در این کارگاه ها، زنان و جوانان فعالیت کرده و برخی از آنها با کمترین حقوق ماهیانه نسبت به تولید محصولات ورزشی برند جهان مبادرت می کنند.
به گفته بازرگانان و صاحبان صنایع، برخی حرفه ها در این شهر نظیر کارگاه های ساخت لوازم و تجهیزات پزشکی، شغل آبا و اجدادی آنها بوده است که از پدر بزرگ به پدر و پس از آن به فرزندان منتقل شده است.
آساق**6125**سیدبهادر حسینی**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۰۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه قدس الاخباریه، وزارت بهداشت فلسطین امروز دوشنبه درباره وضعیت بحرانی دارو و تجهیزات پزشکی در نوار غزه هشدار داد.

در بیانیه وزارت بهداشت فلسطین در این باره آمده است: با آغاز فصل گرما مخازن و انبارهای دارو و تجهیزات پزشکی در کل نوار غزه به دلیل کمبود سوخت برای راه اندازی تجهیزات سرمایشی، وضعیت بغرنجی پیدا کرده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: با توجه به گرمای شدید هوا، داروها در معرض خطر فاسد شدن قرار گرفته و برای رفع این مساله باید واردات سوخت به نوار غزه در اسرع وقت انجام شود.

وزارت بهداشت فلسطین در پایان از نهادهای بین المللی و بشردوستانه درخواست کرده است که به سرعت در این موضوع وارد عمل شده و از وقوع بحران دارویی در غزه جلوگیری کنند.

کد خبر 6092113 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • معرفی آوین شاپ فروشگاه تجهیزات نظافت صنعتی و خانگی
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی