Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@19:15:24 GMT

حذف کنکور نیازمند مهندسی معکوس است

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۱۲۶۱

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از واحد علوم و تحقیقات، دکتر افسانه‌ زمانی‌مقدم استاد مدیریت‌ آموزشی واحد علوم و تحقیقات در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، در رابطه با تبیین چرایی و ساز‌و‌کارهای اجرایی موردنیاز حذف کنکور گفت: باید در مهندسی ارزش از نقطه پیامدها به نقطه اول تصمیم‌گیری بازگردیم تا بتوانیم تحلیل واقعی از خروجی این تصمیم‌گیری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال در این رویه، حلقه‌های مفقوده سیاست‌گذاری مشخص خواهد شد.

وی قابلیت اجرای حذف کنکور را نیازمند بررسی جنبه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی جامعه دانست و گفت: در تجزیه و تحلیل پدیده‌ها باید به زیرساخت‌ها، شرایط محیطی، عناصر و تبعات تشکیل‌دهنده آن توجه شود یعنی باید توجه داشت که کنکور به عنوان یک پدیده اجتماعی با سابقه‌ای طولانی در ایران، تحت ‌تاثیر چه شرایط محیطی ایجاد شده است.

زمانی‌مقدم خاطرنشان کرد: اساسا در جامعه‌ای که افراد را با خط‌کشی‌های خاص و در چارچوب‌های مشخص تعریف می‌کند و بر اساس آن عده‌ای را دارای صلاحیت و شایستگی دانسته و برای عده‌ای این شایستگی را قائل نیست، دائما برای انتخاب با گزینش افراد مواجه‌ است. این مسئله فکری و فرهنگی باید در وهله ‌اول از سوی جامعه‌شناسان مورد بررسی و کارشناسی قرار داده شود.

به گفته وی، کنکور پدیده‌ای مبتنی بر مباحث علمی، روش‌سنجی و دانش‌سنجی است تا براساس آن افراد متقاضی را با توجه به سطح دانشگاه مدنظر پایش کند. این ارزشیابی‌ها و معیاربندی‌ها در ساختار نظام آموزش و پرورش (رتبه‌بندی مدارس) نیز مشهود است.

این استاد دانشگاه گفت: یکی از اقدامات اولیه و مهم برای حذف ‌کنکور، تشکیل کمیته‌ای مشترک در سطح سیاست‌گذاری‌ با حضور متولیان آموزش کشور است تا زیرساخت‌های دقیق و ضروری حذف کنکور مشخص شود. از سوی دیگر باید گزینه‌ها و بدیل‌های جایگزین کنکور تعریف و تبیین شوند.

استاد واحد علوم و تحقیقات، ارائه تعریفی مشخص و دقیق از چگونگی سنجش شایستگی افراد در جهت حذف‌ کنکور را ضروری دانست و اضافه کرد: الگوبرداری صحیح از کشورهایی که آزمون ورودی متمرکز دانشگاه‌های خود را حذف کرده‌اند، ارتقای فیلترهای کیفی الزام‌آور از سوی دانشگاه‌ها و بازنگری دستورالعمل‌‎ها و فرآیندهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از جمله بسترسازی‌های لازم و ضروری برای حذف کنکور هستند.

وی با بیان اینکه ارتقای سطح توانمندی اساتید دانشگاه از جنبه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از دیگر مواد لازم برای این امر است، افزود: کیفی‌بخشی در فرایندهای آموزشی و پژوهشی و تعریف مرحله‌ای واسطه‌ای به عنوان حلقه واصل میان دانشگاه و آموزش عمومی، یکی دیگر از مسیرهای دستیابی به نتیجه مطلوب حذف کنکور است.

زمانی‌مقدم تصریح کرد: به عنوان نمونه با الگوبرداری از طرح «کالج» موجود در سایر کشورها و آماده‌سازی دانشجویان متقاضی در دوره ‌کوتاه مدت برای ورود به رشته‌های تخصصی مدنظر به عنوان "مرحله‌ای واسطه‌ای" میان دانشگاه و آموزش عمومی شناخته می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید با تشکیل کارگروه و کمیته‌های مشترک میان آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و مراکز متولی امر آموزش، دستورالعمل مشترک و لازم الاجرایی تهیه و آیین‌نامه‌های مورد نیاز آن تدوین شود. همچنین کمیته‌ای بر نحوه پذیرش دانشجویان از سوی دانشگاه‌ها نظارت کند تا دانشگاه‌ها افراد را با شرایط برابر مورد پذیرش قرار دهند.

زمانی‌مقدم وجود آزمون‌های دائمی تعداد محدودی از دروس مانند زبان و ریاضی را لازم و ضروری ‌دانست و آن‌ را حداقل فیلتر کیفی برای ورود متقاضیان دوره‌های آکادمیک معرفی کرد.

واحد علوم و تحقیقات حذف کنکور

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرضا فخاری،استاندار تهران در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

وی در گفتگویی که با ایسنا داشته، افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902614

دیگر خبرها

  • استقرار نخستین موتور هواپیما در دانشگاه حکیم سبزواری
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر