Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: نخستین فروند از کشتی های سفارشی به کره جنوبی فروردین 97 به ناوگان این شرکت افزوده می شود.

«محمد سعیدی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: پس از تحویل نخستین فروند از کشتی های سفارشی، مقرر شده است شرکت هیوندایی کره هر 45 روز یک فروند کشتی تحویل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه از 10 فروند کشتی های تجاری سفارشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، 4 فروند آن کانتینری است، گفت: ظرفیت هر فروند از این کشتی ها بیش از 14 هزار و 500 کانتینر است.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تعداد شناورهای تجاری این شرکت یادآور شد: اکنون کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیش از 150 شناور بزرگ تجاری با ظرفیت 5 میلیون و 200 هزار تن کالا نقش مهمی در صادرات، واردات و ترانزیت کالا به کشور ایفا می کند.
سعیدی با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از نظر حمل و نقل دریایی در رتبه 20 جهانی قرار دارد، گفت: با ورود 10 فروند کشتی های بزرگ جدید رتبه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به 16 و یا 17 بهبود می یابد.
به گزارش ایرنا، با لغو تحریم های ظالمانه مذاکرات اولیه سفارش ساخت 10 کشتی تجاری با حُسن نیت طرفین از اوایل دی ماه سال 1394 آغاز شده بود، طی چندین دوره مذاکرات مهم در سئول و تهران، در 19 آذر 1395 منجر به امضای قرارداد شد.
در این راستا کشتیرانی برای پیوستن هر چه سریع تر به یکی از سه ائتلاف بزرگ کشتیرانی برای جابه جایی محموله های کانتینری جهان، نوسازی ناوگان خود را در دستور کار قرار داده و به دنبال این هدف، این شرکت با بزرگترین شرکت کشتی سازی در کره جنوبی - شرکت صنایع سنگین هیوندایی - قراردادی به ارزش 650 میلیون دلار منعقد کرده که این قرارداد را می توان ادامه و احیای انعقاد قرارداد سال 2008 میلادی کشتیرانی جمهوری اسلامی با طرف کره ای دانست.
در همین راستا و پس از طرح برخی انتقادات از این قرارداد به بهانه حمایت از صنایع داخلی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در دفاع از این قرارداد اظهارداشت: «این قرارداد مربوط به سال 2008 است و موضوع جدیدی نیست؛ در زمان انعقاد قرارداد بیش از 25 درصد مبلغ قرارداد به طرف کره ای پرداخت شد، اما در مراحل بعدی به دلیل تحریم ها امکان انتقال پول فراهم نشد».
وی افزود: «طرف کره ای پس از دریافت 25 درصد اولیه، ساخت کشتی را آغاز کرده بود اما به دلیل پرداخت نشدن پول از سوی ایران کار خود را متوقف و از ایران در دادگاهی شکایت کرد که پس از برجام در جریان مذاکراتی که با کره ای ها انجام شد قرار شد که قرارداد قبلی با 25 درصد کمتر از سوی آنها اجرایی شود.»
اما هدایت الله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در این خصوص گفته است: ایجاد ارتباط با هر کشوری سبب می شود که فضای تعاملات کشور بزرگتر شده امکانات و دسترس های بهتری ایجاد شود. بنابراین، این گونه قراردادها حوزه دسترسی به بازار جهانی را گسترده تر کرده و به لحاظ اقتصادی بصورت بالفعل و بالقوه برای کشور درآمد ایجاد می کند.
وی افزود: با توجه به مفاد این قرارداد مبنی بر تعهد شرکت هیوندایی نسبت به نهایی کردن برنامه آموزش نیرو، انتقال دانش طراحی، مهندسی و اطلاعات فنی و مدل های نرم افزاری با یکی از شرکت های سازنده کشتی در داخل کشور طی حداکثر چهار ماه، سبب می شود که صنعت کشتی سازی ایران نیز به تکنولوژی جهانی دست یابد و در زمینه های گوناگون صاحب فناوری شود.
علاوه بر انعقاد قرارداد سفارش ساخت کشتی به طرف کره ای، به درخواست کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و به منظور توسعه صنایع کشتی سازی ایرانی، در کنار این قرارداد، شرکت کشتی سازی گروه صنایع سنگین هیوندای (HHI)، برنامه تبادل نظر و پیگیری همکاری فنی با یکی از یاردهای کشتی سازی داخلی را در دستور کار خود قرار داده است.
کشتی های کانتینری سفارش شده با ظرفیت 14 هزار و 500 کانتینر، ابعادی برابر با 366 متر طول، 48.2 متر عرض و 29.9 متر ارتفاع داشته و تانکرهای حمل مشتقات نفتی و محمولات شیمیایی، 183 متر طول 32.2 متر عرض و 19.1 متر ارتفاع دارند.
کشتی های کانتینری در یاردهای کشتی سازی HHI و تانکر های حمل مشتقات نفتی و محمولات شیمیایی در یاردهای HMD در شهر اولسان کره، منطبق با آخرین استانداردهای سازمان بین المللی دریانوردی (IMO)، شامل مقررات محدود کننده انتشار گازهای NOX ساخته می شوند و تامین مالی این پروژه نخستین مدل فاینانس برای شرکت های ایرانی در دوران پسابرجام است.
در موافقتنامه اجرایی این قرارداد، شرکت هیوندایی متعهد شده است نسبت به نهایی کردن برنامه آموزش نیرو، انتقال دانش طراحی، مهندسی و اطلاعات فنی و مدل های نرم افزاری با یکی از شرکت های سازنده کشتی در داخل کشور طی حداکثر چهار ماه اقدام کند.
شرکت هیوندایی همچنین متعهد شده است از تولیدات و توانمندی های فناوری شرکت های دانش بنیان و تولیدی جمهوری اسلامی ایران نهایت استفاده را در ساخت و نصب تجهیزات و تولید نهایی محصولات دریایی داشته باشد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*1108*2025*
خبرنگار: ایرج منصوری* ناشر: لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۱۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس

در حالی راه آهن از عبور محموله ترانزیتی افغانستان بدون اخذ مجوزهای لازم از سوی کنسرسیوم ریلی از ایستگاه راه‌آهن تهران خبر داده که به‌نظر می‌رسد این محموله به‌صورت غیراستاندارد بارگیری شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از حدود دو هفته کنش و واکنش رسانه‌ای درباره قطار ترانزیتی افغانستان، سرانجام شب گذشته راه آهن جمهوری اسلامی ایران از عبور این بار ترانزیتی از ایستگاه راه آهن تهران خبر داد.

راه‌آهن در این‌باره طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و‌ عدم هماهنگی با راه آهن 10 واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه 13 اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با همراهی مرزبانی به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند. در پی اطلاع‌رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود، متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این  10 واگن در شمتیغ کرد. -این کنسرسیوم- تلاش کرد با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران برغم ناپختگی و بی‌صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه 13 اردیبهشت آغاز کرد. این محموله 15 اردیبهشت از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمالغرب کشور است. راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‌دارد.

راه آهن در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

به گزارش تسنیم، محموله تجاری افغانستان در زمان حاضر در مرکز لجستیک اپرین اسلامشهر قرار دارد. بررسی تصاویر این محموله نشان می‌دهد کنسرسیوم توسعه ریلی بار مذکور را  به‌صورت غیراستاندارد بارگیری کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفیر نیوزلند در ایران: از سفر به قزوین هیجان زده شده ام
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • آغاز ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ از فردا / بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید