Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@22:35:50 GMT

مدیریت جهادی لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۱۸۰۳

مدیریت جهادی لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است

مدیریت جهادی محقق شود، مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی هموار می‌گردد.

سرویس اقتصادی فردا: عبدالملکی کارشناس مسائل اقتصادی در یادداشتی عنوان کرد: مدیریت جهادی محقق شود، مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی هموار می‌گردد

مدیریت جهادی یکی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود. در واقع برای تحقق اقتصاد مقاومتی ما نیازمندی‌هایی داریم که یکی از آن موارد تاکید مدیران بر مولفه‌های مدیریت جهادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اصولا اقتصاد مقاومتی یک الگوی اقتصادی است که برآمده از مکتب اقتصادی اسلام است. این الگو که متناسب با شرایط امروز کشور ماست، به دنبال عملیاتی کردن مکتب اقتصادی اسلام در شرایط فعلی است. اقتصاد مقاومتی دو رکن اصلی دارد. رکن اول آن تقویت تولید ملی است و رکن دوم نیز تقویت فرهنگ جهادی است. در واقع تولید و جهاد دو رکن اقتصاد مقاومتی به شمار می‌روند که در تمام رفتار‌ها و فرایند‌های اقتصادی باید تسری پیدا کنند. در واقع تولید مشخص است و هر کسی در هر جایگاهی که قرار دارد، باید حوزه بندی را تقویت کند. یکی در جایگاه رئیس جمهور است که می‌بایست سیاست‌های حمایت از تولید ملی را در دستور کار قرار دهد. اولویت یکی که کارخانه دار هست هم باید تولید با کیفیت‌تر و بیشتر باشد. یک نفر که سرمایه دار است باید سرمایه اش را در مسیر تولید قرار دهد و یک نفر که دانشمند است می‌بایست دانش خود را به شکلی مورد استفاده قرار دهد که به تولید کمک کند. از سوی دیگر شخصی که مصرف کننده است نیز با مصرف خود تولید را پشتیبانی کند. واقع امر این است که هر کسی در هر جایگاهی باید در جهت ترویج اقتصاد ملی گام بردارد. در بعد جهادی نیز همین طور است. جهاد باید در همه رفتار‌ها و فرایند‌های زندگی جامعه امروز نهادینه شود.

مدیر در همه سطوح می‌بایست باید جهادی عمل کند. از وزرا و رئیس جمهور تا مدیران میانی و پایین دستی. حتی سطوحی همانند مدیر یک دبستان و مهدکودک هم باید جهادی عمل کند. در حوزه تولید، تولید کننده و در بخش مصرف نیز مصرف کننده و مردم باید جهادی عمل کنند. اگر این جهاد در جامعه به منصه ظهور نرسد، طبیعتا تولید ملی هم پیشرفت نمی‌کند. باید یک بیان نسبتا خوب و عامه فهم و عملیاتی از اقتصاد مقاومتی ارائه کنیم. اولا باید به این نکته توجه کنیم آن گاهی که مدیران و مسئولان و حکومت پای کار اقتصاد مقاومتی می‌آیند، این مهم با سرعت بیشتری پیشرفت و حرکت می‌کند. در اقتصاد مقاومتی هم مردم وظیفه دارند و هم دولت و حاکمیت، اما وظیفه کلیدی برای دولت و حاکمیت است، چون آن‌ها هستند که ریل گذاری می‌کنند و مردم نیز حمایت و پشتیبانی لازم را به عمل می‌آورند. به همین دلیل اگر دولت و حاکمیت کار خودشان را به درستی انجام دهند، زحمت مردم خیلی کمتر خواهد شد. در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی بحث حاکمیتی را هم به طور طبیعی مدیران هدایت می‌کنند. قوانین و سازمان‌ها و همچنین ساز و کار‌هایی که به صورت رسمی تعریف می‌شوند بخشی از داستان به حساب می‌آیند. روحیات و تفکر و آن انگیزه‌ها و هنجار‌هایی که حاکم است بر روح و دل و جان مدیر بخش‌های مختلف اجرایی کشور خواهد نشست. گاهی این بخش را حتی با ساز و کار فرایند قانونی و رسمی هم نمی‌توان هدایت و تنظیم کرد، یعنی شما در فضای مدیریت بخش‌های حاکمیتی و دولتی به شکل بدیهی و طبیعی به ساز و کار و قانون نیاز دارید، اما به روحیه و فرهنگ مدیریت صحیح که همان فرهنگ و روح مدیریت جهادی نام گرفته هم به شدت نیازمند هستیم. اگر مدیریت جهادی محقق شود مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی خیلی هموارتر می‌گردد و خود آن عنصر جهاد یک مولفه‌ای به حساب می‌آید که می‌تواند عوامل مختلف را با سهولت و روانی بیشتری هدایت کند و کنار همدیگر قرار دهد. به عنوان مثال ما در اقتصاد مقاومتی یکی از بحث‌های جدی مان اصلاح نظام بانکی است که در تولید فوق العاده موثر است.

نظام بانکی به دو شکل بر روی تولید اثر می‌گذارد. یکی اینکه می‌تواند منابع سرمایه را در اختیار تولید کننده قرار بدهد که متاسفانه الان که با شما سخن می‌گویم چنین اقدامی را در دستور کار ندارد. دوم این که می‌تواند قدرت خرید در اختیار مصرف کننده قرار بدهد که باز هم این نکته در سال‌های اخیر هرگز محقق نشده است. نکته حائز اهیمت این است که اگر نظام بانکی اصلاح شود، تولید تقویت می‌شود و از طرف دیگر معیشت مردم و همچنین رفاه مردم به صورت قابل توجهی افزایش می‌یابد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۱۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان