Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد قویدل، مدیر عامل کانون هموفیلی ایران، گفت: ستاد بحران شهر تهران یک فرصت بزرگ را برای آماده نمودن مردم در مواجهه با زلزله از دست داد.

ایران آنلاین / احمد قویدل اظهار داشت: تکان زمین در تهران مهمترین نتیجه ای که داشت این بود که میزان آمادگی ستاد بحران را در مقابل چشمان مردم سردرگم در خیابان های تهران و صف های پمپ بنزین ها قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طرز باور نکردنی تشکیل جلسه ستاد به رغم ترافیک سنگین خیابان ها موفق ترین اقدام ستاد بحران اعلام شد. نتیجه این جلسه آن شد که مردم زیر سقف نمانند.

وی افزود: متاسفانه در سایه سیاست گذاری صدا و سیما هر ثانیه این دستور  کمرنگ تر می شد. گزارشگران صدا و سیما با فرض اینکه زلزله اصلی آمده است و مردم رفته رفته به شرایط عادی باز می گردند از ساعات اولیه پنج شنبه عادی شدن رفت و آمد در خیابان ها را با اشتیاق  گزارش می دادند و کاملا فراموش کرده بودند که حال که مردم در خیابان ها نیستند، پس تکلیف زیر سقف نماندن آنها که توصیه ستاد بحران است، چه می شود.

قویدل ضمن تاکید بر عدم آمادگی ستاد بحران، گفت: ستاد بحران نتوانست در شرایطی که هیچ اتفاقی نیفتاده خانه ها خراب نشده، مردم زیر آوار نیستند نیروهای امداد و نجات را به مردم نشان دهند. صدا و سیما هم به زعم خود مردم را به عادی کردن اوضاع ترغیب می نمود. متاسفانه ستاد نتوانست از این فرصت طلایی برای آموزش مردم استفاده نماید. ادبیات ستاد بحران کاملا مبهم و با بکار بردن واژه های مبهم تر مانند مردم هوشیاری خود را حفظ کنند، اساسا از ادبیات مرسوم و استاندارد در شرایط بحران بسیار دور بود. این توصیه آنقدر مبهم بود که عملیاتی شدن آن در زندگی مردم نشدنی بود.

مدیرعامل کانون ضمن اشاره به تشکیل ستاد سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت در وزارت بهداشت و عضویت کانون هموفیلی ایران در این ستاد اهمیت شفاف بودن رهنمودهای ستاد بحران را یک عامل مهم در حفظ جان شهروندان دانست و با طرح این سئوال از ستاد بحران شهر تهران که مردم هوشیاری خودشان را حفظ کنند چه معنی دارد، افزود: این دستور را ستاد باید عملیاتی می کرد. هوشیاری یعنی چی، نشسته بخوابند، نخوابند، زیر سقف نباشند یعنی کجا باشند.

وی ادامه داد: ستاد حتی نیروهایش را برای لبخند زدن به مردم در خیابان هم نفرستاد. درب ستادهایی که سال ها نمایشی در محلات مستقر شده است حتی باز نشد. حتی یک صحنه به مردم نتوانست نشان دهند که در زلزله چه خواهند کرد. این آسیب بزرگ ستاد بحران بود.

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شما چه انتظاری از ستاد بحران داشتید، توضیح داد:

۱- ستاد بحران برای واکنش در گام اول اساسا جلسه نمی خواهد. فرمانده می خواهد. در شرایط ایده آل تر در نهایت شورای فرماندهی سه نفره و چابک می خواهد که دستور دهد زیر سقف نمانید.

۲- گام دوم در اطلاع رسانی نیز کاملا دستوری است. می بایست محل های امن استقرار مردم در مناطق مختلف شهرداری ها و محلات به مردم اطلاع رسانی شود. استقرار جلوی درب منزل اساسا غیر کارشناسی است. مگر طرح زوج و فرد است از جلوی درب منازل شروع شود.

۳- با توجه نقش تقسیم بندی های شهرداری تهران، فرماندهی محلات و مناطق باید مشخص و با تعیین جانشین به مردم معرفی شوند این تقشیم بندی همانطور که در مدیریت شهری نقش ایفا می نماید در مدیریت بحران از محله  به ترتیب نقش ایفا خواهد کرد.

۴- جلیقه فرم کارکنان و فرماندهان ستاد بحران می بایست به مردم معرفی شوند و برای آنها کارت های شناسایی هولوگرام دار صادر شود. معنی آماده باش با حضور این نیروها در سطح محله در محلات و خیابان ها در جانمایی های قبلی تجلی می یابد. این فرصت که بزرگترین امکان ارتباط چهره به چهره داوطلبان با مردم بود نیز از دست رفت. ستاد بحران باید با شفافیت به مردم بگوید بر اساس پیش بینی آنها عملیات امداد و نجات چه میزان نیروی آموزش دیده دارد و چه تقسیم کاری با سپاه و ارتش و بسیج دارد.

۵- ستاد بحران تا کنون از میزان نیروهای ضروری برای امداد و نجات در کشور آماری ارائه نداده است. به نظر می رسد با توجه به گستردگی زلزله در بخش های مختلف کشور سازمان داوطلبان  هلال احمر و سازمان های مردم نهاد ضرورت دارد اقدام به عضوگیری و آموزش آنها برای مواجهه با بحران باشند. این اقدام فوریت جدی دارد. همکاری هلال احمر و سازمان های مردم نهاد این امکان را فراهم می آورد این سازمان از نیروهای متشکل مردمی برای تقویت حوزه امداد و نجات بهره مند شود. آئین نامه لازم در این حوزه ابلاغ گردیده است و غفلت ستاد از نقش سازمان های مردم نهاد در شرایط بحران محروم نمودن مردم از کمک  نیروهای متشکل مردمی است.

۶- پخش برنامه های آموزشی برای مردم  اهمیت ویژه ای دارد. تولید اوراق مکتوب اطلاع رسانی اهمیت خاص خود را دارد. پخش این اطلاع رسانی های مکتوب کاربردی می تواند راهگشا باشد.

۷ رسانه ملی باید در خدمت متقاعد کردن مردم برای اجرای رهنمودهای ستاد باشد. نه اینکه سخنگوی ستاد بگوید زیر سقف نمانید صدا و سیما بگوید «مغازه دارها دارند شیشه مغازه ها را پاک می کنند و...»، اوضاع به حال عادی باز  می گردد.

۸- ستاد بحران بزرگترین فرصت را برای تمرین مقابله با زلزله در دو روز تعطیلی در تهران را از دست داد. مانوری که مردم آمادگی آن را داشتند. ستاد می بایست تردد میلیونی مردم را عملا در خیابان ها تجربه می کرد. میزان آمادگی نیروهای خود را ارزیابی می کرد. مانور زلزله در تهران باید در سطح شهر اجرا شود و نقاط ضعف و قوت شناسایی گردد.

قویدل در پایان گفت: هنوز هم دیر نشده تهران باید خروج چند میلیونی مردم از منازل و اسکان در محل های بدون سقف ایمن را عملا تجربه نماید. فرماندهی ستاد بحران باید حرکت دستورات خود را در محله ها ارزیابی نماید. راه ارتباطی با فرماندهان محلی و منطقه ای را آزمایش کند. این مانور بزرگ که بهترین موقع اجرای آن این دو روز بود می تواند راهنمای خوبی برای ستاد بحران باشد./ مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۳۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در مرزن‌آباد ؛ جدیدترین گزارش‌ها از زلزله ۳.۷ ریشتری در نزدیکی چالوس

به گزارش همشهری آنلاین،‌ مدیر بحران استان مازندران با اعلام این خبر به همشهری آنلاین گفت: «زلزله‌ای به بزرگی ۳.۷ ریشتر، ساعت ۱۷ و ۲۸ دقیقه عصر سه‌شنبه( ۴اردیبهشت) حوالی مرزن‌آباد، واقع در مازندران را لرزاند. هم اکنون بعد از گذشت یک شبانه روز و بررسی ارزیابان هیچ خسارتی از این زلزله گزارش نشده است.»
حسینعلی محمدی افزود: «این زلزله در محدوده ای رخ داده که خالی از سکنه بوده و برای همین هیچ خسارتی با خود نداشته‌است.»
این زمین‌لرزه در عمق ۱۲ کیلومتری زمین و پنج کیلومتری مرزن‌آباد، ۱۸ کیلومتری کلاردشت و ۲۴ کیلومتری پول بوده است.
محمدی با اشاره به بارش‌های اخیر و سیلابی شدن برخی رودخانه‌های استان نیز گفت: «همه راه‌ها و مسیرهای دسترسی بازگشایی شده و راه ۱۰ روستای محور امیری در بخش لاریجان آمل که به دلیل بارش شدید باران بسته شده‌بود تا پایان امشب بازگشایی می‌شود. ۳ گروه ماشین آلات و ۲ تیم امدادی مشغول بازگشایی مسیر هستند.»

بیشتر بخوانید:
سیل بهاری با سیستان و بلوچستان چه کرد؟ | امدادرسانی تا کی ادامه دارد؟

کد خبر 847019 برچسب‌ها استان مازندران سيل زلزله خبر مهم مدیریت بحران

دیگر خبرها

  • آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی برای خدمات‌رسانی به مردم
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • شدت باران در استان یزد و آبگرفتگی معابر شهر یزد+عکس
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌های ناشی از سیل را کاهش داد
  • بارش باران سیل آسا در یزد
  • زلزله در مرزن‌آباد ؛ جدیدترین گزارش‌ها از زلزله ۳.۷ ریشتری در نزدیکی چالوس
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت