Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تحليلگران اعتقاد دارند که الشمري وزنه بالايي براي تصدي پست سفارت عربستان در عراق ندارد، لذا به نظر مي رسد اين انتخاب بيشتر براي تسهيل در روند فعاليت‌هاي امنيتي سعودي ها در عراق است.
سرويس جهان مشرق - عربستان سعودي هفته گذشته "عبدالعزيز بن خالد الشمروخي الشمري" افسر عالي رتبه امنيتي با درجه سرتيپ ستاد و کاردار سابق سفارت خود در بغداد را به عنوان جانشين "ثامر السبهان" انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين انتخاب نشان دهنده سيگنال‌هايي از روابط عربستان با عراق است که اخيرا رياض تلاش زيادي براي پيشبرد آن انجام داده است.
تغيير سفير عربستان؛ ابراز حسن‌نيت يا ادامه سياست‌هاي خصمانه
رسانه هاي سعودي اين اقدام را بنا به درخواست وزارت خارجه عراق مي دانند که در شهريور گذشته خواستار تغيير سفير اين کشور در بغداد شده بود. عربستان سال گذشته ميلادي پس از 25 سال سفارت خود را در عراق بازگشايي کرد، اما انتخاب ثامر السبهان به عنوان يک رجل کهنه کار امنيتي و نظامي از همان ابتدا ترديدهايي را درباره جديت عربستان در پيشبرد مناسبات سياسي ايجاد کرد.
عبدالعزيز بن خالد الشمروخي الشمري
ثامر السبهان مدتي بعد به علت اظهارات مداخله‌جويانه در امور داخلي عراق و تلاش براي فتنه انگيزي و و ضربه زدن به وحدت ملي عراقي ها، به عنوان عنصر نامطلوب در اين کشور شناخته شده بود. السبهان همواره اظهارات خصمانه‌اي را عليه طرف‌هاي شيعي از جمله الحشد الشعبي مطرح مي‌کرد که مقامات عراق اين اظهارات را مداخله در امور داخلي خود دانستند. بحران زماني به اوج خود رسيد که السبهان مدعي تلاش شبه نظاميان شيعه براي "ترور خود با کمک ايران" شد، اما بغداد اين اتهامات را رد کرد. در نهايت وزارت خارجه عراق بعد از احضارهاي مکرر، رسما السبهان را عنصري نامطلوب معرفي کرد و از رياض خواست تا او را تغيير دهد.
سفير جديد عربستان در عراق روز يکشنبه گذشته وارد بغداد شد و بعد از ورود به بغداد با ابراهيم جعفري وزير خارجه عراق ديدار کرد. وي دراين نشست گفت: رياض براي بازگشايي دو کنسولگري خود در بصره و نجف آماده است. الشمري همچنين تشکيل شوراي عالي بازرگاني ميان بغداد و رياض را خواستار شد.
عبدالعزيز بن خالد الشمروخي الشمري
در نگاه اول شايد بتوان اقدام عربستان براي تغيير سفير خود در بغداد را نشان دهنده حسن نيت اين کشور ارزيابي کرد، اما سابقه نظامي و امنيتي عبدالعزيز الشمري نشان مي‌دهد که رياض تمايلي به تغيير رويکرد امنيتي سفراي خود در قبال دولت عراق ندارد. الشمري که پيش از اين کاردار سفارت عربستان در بغداد بود، يک افسر عالي رتبه امنيتي است و مدتي نيز به عنوان کاردار نظامي سفارت عربستان سعودي در آلمان نيز فعاليت کرده است.
الشمري سابقاٌ با دستور پادشاهي ملک سلمان بن عبدالعزيز به درجه وزير مختار در وزارت خارجه عربستان تعيين شده بود. ناظران اعتقاد دارند که انتخاب الشمري به اين سمت به علت جايگاهي است که قبيله او يعني شمر در عراق دارد. عناصر اين قبيله در تعدادي از مناطق عراق حضور دارند.
با اين وجود تحليلگران اعتقاد دارند که الشمري وزنه بالايي براي تصدي پست سفارت عربستان در عراق ندارد، لذا به نظر مي رسد اين انتخاب بيش از اينکه براي عربستان در زمينه توسعه و پيشبرد مناسبات سياسي حائز اهميت باشد، براي تسهيل در روند فعاليت هاي امنيتي سعودي ها در عراق اهميت دارد. به اين ترتيب مي‌توان گفت که رياض تمايل جدي براي پيشبرد مناسبات سياسي و روابط حسن همجواري با عراق ندارد و سابقه پيشين الشمري نشان مي‌دهد که تنش ميان سفارت عربستان در بغداد و وزارت خارجه عراق همچنان ادامه خواهد داشت.
عبدالعزيز بن خالد الشمروخي الشمري
اهداف پشت پرده رياض از اعزام سفير به عراق
به اعتقاد بسياري از مردم و احزاب سياسي عراق، رياض با فعال سازي مجدد سفارت خود در سطح سفير در بغداد به دنبال تقويت جريان هاي داخلي وابسته به خود در حاکميت عراق در جهت ادامه شکاف و فتنه سياسي در اين کشور است. نمونه اين پرونده‌ها را پيش از اين در مورد طارق الهاشمي مشاهده کرده ايم. مشکل کنوني دولت عراق سياستمداراني هستند که با سعودي ها ، آمريکايي ها يا ديگر رژيم هاي عربي حوزه خليج فارس در ارتباط هستند و از پارلمان و مراکزي که در آن به سر مي برند براي تحقق اهداف و برنامه هاي خارجي سوء استفاده مي‌کنند.
بر اساس اسناد ويکي ليکس دلارهاي نفتي سعودي همواره در راستاي نابودي روند سياسي عراق به کار گرفته شده و در واقع علت مشکلات سياسي و امنيتي عراق با وجود گذشت 14 سال از سقوط نظام صدام حسين، دخالتهاي منفي از سوي سعودي ها و ديگران است. هدف بازگشت سفير سعودي به بغداد، ارتباط با افراد خاصي با اهداف ويژه است تا رياض از طريق اين افراد در عراق جاي پايي براي خود بيابد.
حتي مقامات رسمي عراق از جمله حيدر العبادي نيز در گذشته صراحتا از مداخله‌هاي رياض سخن به ميان آورده و آن را محکوم کرده اند. البته تلاش‌هاي کنوني العبادي براي پيشبرد روند سياسي با عربستان، کاستن از تهديدات امنيتي اين کشور ضد عراق و اعمال سياست جذب حد اکثري است، اما بغداد مي داند که همواره بايد نسبت به فعاليت هاي نمايندگان ديپلماتيک عربستان در خاک خودهوشيار باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۶۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدجمیل المیاحی» در نشست با علیرضا فخاری، استاندار تهران، که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه استان «واسط» در صورت مساعدت‌های لازم توانایی تولید یک میلیون تُن گندم را دارد، اظهار کرد: این استان در حوزه صیفی جات فعال است و در دامداری دارای رتبه اول کشور است و ۳۵ درصد از نیازهای بغداد توسط «واسط» تأمین می‌شود.

المیاحی در ادامه با اشاره به مشابهت میزان جمعیت بغداد و تهران گفت: «واسط» امن ترین استان عراق و به لحاظ وسعت و مساحت چهار برابر بغداد است و مسافت زمانی مهران تا بغداد دو ساعت می‌باشد و به دنبال برنامه ریزی برای ایجاد راه آهن بین مرز مهران و شهر «کوت»، کربلا و بغداد برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.

استاندار واسط عراق با بیان اینکه این استان به لحاظ سیاسی، مهم‌ترین موقعیت را در منطقه دارد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با عراق دارای چهار نقطه استراتژیک است که تردد پنج میلیون نفر زائر، راه آهن مهران، کوت - کربلا و ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور از مهم‌ترین این نقاط است.

وی با اشاره به مهیا بودن یک هزار و ۲۵۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور ایران و عراق افزود: به دنبال این هستیم که محصولات ایرانی را در عراق افزایش دهیم، چنانکه در حال حاضر هم ۹۰ درصد از مصالح مورد نیاز در حوزه ساخت و سازهای عراق، از شرکت‌های ایرانی تأمین می‌شود.

المیاحی ضمن تقدیر از استاندار تهران برای حضور در این نشست، سفر به ایران را خوشایند عنوان و اظهار کرد: این نشست فرصت بسیار خوبی است که درخواست کنیم تجربیات تهران در حوزه شهری، فضای سبز و کشاورزی و بازیافت زباله به استان «واسط» عراق منتقل شود.

استاندار واسط عراق پیشرفت روز افزون عراق و ایران را مایه عزت شیعیان اعلام کرد و گفت: با مشاهده توسعه و پیشرفت‌های چشمگیر در تهران متوجه می‌شویم که تحریم‌ها نتوانسته اند مانعی برای رشد این کشور باشند.

کد خبر 6090405

دیگر خبرها

  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه