Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: تاکنون ۱۷ هزار نفر در سطح کشور به عنوان دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در سامانه سجام ثبت نام کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر رفاهی پیش از ظهر شنبه در جمع سمن های مرکز خراسان جنوبی بیان کرد: باید برای مقابله با آسیب های اجتماعی از ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان بیان اینکه برای کاهش آسیب های اجتماعی باید دفاع مطهر تشکیل شود، افزود: رهبر فرزانه انقلاب شخصا به موضوع آسیب های اجتماعی ورود پیدا کرده که این امر نشان دهنده اهمیت کار است.

رفاهی با بیان اینکه سال گذشته ۱۵ میلیون و ۲۷۰ هزار پرونده ثبت سیستم دادگستری شده است است، افزود: ۹ میلیون فقره پرونده ورودی به شورای حل اختلاف داشته ایم.

وی با اشاره به آسیب های اجتماعی موجود در جامعه بیان کرد: سالانه قریب به ۱۸ هزار نفر از مردم جان خود را در تصادفات از دست می دهند.

رفاهی ادامه داد: طی ۲۰ سال گذشته قریب به ۴۰۰ هزار کشته و چهار میلیون مصدوم و معلول در تصادفات داشته ایم که این رقم بسیار حائز توجه است.

۱۱ میلیون جوان در سن ازدواج

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به مشکل جوانان بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دختر و پسر در سن ازدواج هستند.

وی ادامه داد: اگر برای این جوانان برنامه درستی نداشته و آموزش های لازم را ارائه ندهیم، میزان  اختلافات خانوادگی نسبت به شرایط فعلی جامعه افزایش می یابد.

رفاهی با اشاره به وظایف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: برخز از افراد تنها با نگاه رسیدگی به پرونده ها به این نهاد نگاه می کنند.

وی ادامه داد: این در حالی است قانون گذار در اصل ۱۵۶ قانون اساسی پنج وظیفه اصلی برای قوه قضاییه مشخص کرده است.

افزایش سرقت منزل در خراسان جنوبی

رفاهی با بیان اینکه زمانی موفق می شویم که پنج وظیفه را به نحو احسن انجام دهیم، افزود: در بند پنجم این اصل، اقدام مناسب برای رسیدگی به جرم و اصلاح مجرم به عهده قوه قضاییه گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه باید به این اصول بها دهیم تا جرم ها نیز کاهش یابد، افزود: همچنین باید باید در پیشگیری ها، فرصت مجرمانه از متهم گرفته شود.

مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: خراسان جنوبی در سال ۹۵، بیشترین افزایش سرقت منزل را داشته است.

وی با اشاره با اشاره به بیانات رهبری، اظهار کرد: بنا بر فرمایشات این رهبر فرزانه، قوه قضاییه باید پرچم دار احیای حقوق عامه باشد.

طلاق و اعتیاد در صدر آسیب های اجتماعی

رفاهی با بیان اینکه هزار و ۹۸۰ عنوان مجرمانه در کشور داریم، افزود: قریب به ۶۰ درصد این اتهامات در ده مود نیز انجام می شود.

وی با بیان اینکه پنج آسیب اولویتی داریم که اعتیاد و طلاق در صدر نیز هستند، افزود: همچنین پنج آسیب اختلاف و دعوا داریم.

مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: در مجموع ۲۰ عنوان مجرمانه داریم که نباید در مقابله با آن اظهار ناتوانی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید برای مقابله با این اتهامات بسیج مردمی تشکیل شود، افزود: سال گذشته قریب به هزار و ۴۰۰ برنامه برای مقابله با آسیب های اجتماعی در سطح کشوری عملیاتی شد.

رفاهی با بیان اینحکه سرقت، اتهام اول کشور است، افزود: ایراد ضرب و جرح عمومی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، رانندگی بدون پروانه رسمی، خیانت در امانت و مالکیت و نگهداری مواد مخدر به ترتیب از اتهامات کشوری هستند.

وی بیان کرد: تصادفات، توهین، رانندگی بدون پروانه رسمی، ایراد ضرب و جرح عمومی، سرقت، تهدید، حمل مواد مخدر، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، تخریب و نگهداری انواع مواد مخدر به ترتیب ۱۰ اتهام موجود در خراسان جنوبی است.

کاهش ۲۶ درصدی مطالبه مهریه در خراسان جنوبی

رفاهی با بیان اینکه سه اتهام موجود در خراسان جنوبی مربوط به مواد مخدر است، افزود: همچنین در این استان و سطح کشور، از ۱۰ اتهام اول، چهار اتهام مظاهر خشونت هستند.

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: طلاق توافقی رتبه هشتم خواسته ها در کشور و خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.

وی مطالبه مهریه را در رتبه نهم از ۱۰ خواسته اول کشور دانست و گفت: این رتبه در خراسان جنوبی در جایگاه دهم قرار دارد.

رفاهی ادامه داد: همچنین درخواست صدور حکم رشد در خراسان جنوبی، رتبه پنجم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه طلاق توافقی در خراسان جنوبی رتبه ششم را  دارد، اظهار کرد: خوشبختانه مطالبه مهریه در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۶ درصد کاهش داشته است.

رفاهی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش آسیب های اجتماعی بیان کرد: ایجاد مراکز مشاوره خانواده، آموزش های پیش از ازدواج، توانمندسازی هیئت و نهادهای مذهبی و سازمان های مردم نهاد از جمله اقدامات این نهاد است.

ثبت نام ۱۷ هزار دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در سامانه سجام

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: باید آموزش های پیش از ازدواج به جوانان ارائه شود تا شاهد بروز آسیب ها در بستر خانواده ها نباشیم.

رفاهی از اجرای طرح سجام، سیستم جامع اطلاعات مردمی، در سطح کشور خبر داد و اظهار کرد: طرح مذکور از برنامه های محوری در قوه قضائیه بوده و تلاش داریم این برنامه را در کل  استان های کشور و شهرستان ها نهادینه کنیم.

وی با بیان اینکه براساس طرح سجام افراد انقلابی و جهادگر شناسایی و به عنوان دیده بان، جرایم محلات را احصاء می کنند، افزود: تاکنون ۱۷ هزار نفر در سطح کشور به عنوان دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در این سامانه ثبت نام کرده اند.

رفاهی با بیان اینکه در کشور مشکل قانون نداریم بلکه قانون را به خوبی اجرایی نمی کنیم، افزود: در طول ۱۱۰ سال از اولین تاریخ قانون گذاری، بیش از ۱۲ هزار قانون تصویب شده که باید خوب اجرا شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: شهرداری بر اساس قانون وظیفه دارد با مواردی که باعث آسیب شهروندان است بلافاصله ورود کرده و درخصوص مشاغل مزاحم به وظایف خود عمل کند.

به گزارش ایسنا، نشست حمایت از کودکان و نوجوانان، جلوگیری از فعالیت مراکز غیرمجاز تفکیک زباله و ضایعات و پیشگیری از وقوع جرم ظهر امروز در شهرداری منطقه ۱۹ برگزار شد. این نشست با حضور عسکر جلالیان، معاون وزیر دادگستری، صادقی مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، ولی الله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شهردار منطقه ۱۹ و تعدادی از مسئولان شهری و انتظامی برگزار شد.

دادستانی تهران در صورت لزوم از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند

ولی الله مهبودی درباره ضرورت برگزاری این نشست گفت: در جلسه امروز، چند موضوع از جمله کودکان کار، کودکان خیابان و کودکان زباله‌گرد مطرح شد که رسیدگی به وضعیت آنان به صورت جدی در دستور کار دادستانی تهران قرار دارد؛ بحمدالله کارها در این زمینه با قوت و سرعت مطلوبی پیشرفته و نتایج مثبتی تاکنون حاصل شده است.

وی با بیان اینکه بحث ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز در دستور کار است، گفت: در همه مناطق تهران با این پدیده دست به گریبان هستیم، اما تعداد این افراد در منطقه ۱۹ بیشتر از سایر مناطق است لذا رسیدگی‌های بیشتری نیز لازم دارد و این کار نیز با جدیت، توجه و قوت در دست انجام است.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران بیان کرد: یکی دیگر از آسیب‌های اجتماعی، جمع‌آوری معتادان متجاهر است که دادستانی تهران به این موضوع نیز ورود داشته است. با اقداماتی که انجام شده دیگر شهروندان شاهد حضور دسته‌ای معتادان در خیابان‌ها نیستند؛ در این رابطه نیز کار بصورت مستمر ادامه دارد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره ساماندهی مشاغل نیز عنوان کرد: ساماندهی ضایعات فروشان امری ضروری است و این موضوع باید براساس قانون مدیریت شود.

مهبودی اضافه کرد: شهرداری بر اساس قانون وظیفه دارد با مواردی که باعث آسیب شهروندان است بلافاصله ورود کرده و درخصوص مشاغل مزاحم به وظایف خود عمل کند و اگر نیاز به حمایت و دستورات قضایی وجود دارد، دادستانی تهران مطابق موازین قانونی به وظیفه خود عمل می‌نماید.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر قانون مدیریت پسماند به صورت دقیق اجرا شود و تفکیک زباله از مبدأ صورت گیرد، جلوی خیلی از مشکلات گرفته می‌شود.

معاون وزیر دادگستری: همکاری دادستانی تهران با شهرداری مناطق اتفاق مبارکی است

سخنران دیگر این نشست، عسگر جلالیان معاون وزیر دادگستری بود که گفت: این اتفاق یعنی همکاری گسترده دادستانی تهران با شهرداری‌های مناطق چندگانه پایتخت، در تاریخ کشور بی سابقه است که باید قدر این فرصت دانسته شده و از این ظرفیت گرانبها برای حل مشکلات کلانشهر تهران استفاده شود.

وی با تاکید براینکه باید قدر فرصت را دانست، افزود: باید از تعامل و زمینه مثبت ایجاد شده استفاده حداکثری شود. همگی باید به شهرداری کمک کنیم تا پدیده شوم زباله‌گردی حل شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اینکه ضایعات فروشی و فروش پسماند خشک دو مقوله جداگانه هستند، گفت: خرید وفروش فلزات ذوبی یک شغل است. 

جلالیان با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه‌بین الملل در باره زباله گردی تبلیغات منفی بسیاری می‌شود، گفت: گفته می‌شود حدود ۶هزار زباله گرد وجود داشته که ۴ هزار نفر از آن‌ها را جمع آوری کردند؛ کار بزرگی شده است و باید با عزمی جدی‌تر، افراد باقیمانده را نیز هزچه سریع‌تر ساماندهی کنند.

وی با تاکید بر اینکه به راحتی می‌توان تهران را به شهری بدون زباله گرد تبدیل کرد، گفت: زباله‌گردی نقض کرامت انسانی و به تبع آن نقض حقوق شهروندی و جرمی مشهود است.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور: وضعیت آسیب‌های اجتماعی شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست

صادقی مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور نیز گفت: جایی که حقوق عمومی و بهداشت عمومی تضییع شده و یا اقداماتی بدون مجوز صورت بگیرد، دادستان می‌تواند به این موضوعات ورود کند.

وی با بیان اینکه با توجه یه شیوع اسیب‌های اجتماعی باید از دادیار مستقل حقوق عامه استفاده شود، گفت: یکی از وظایف دادستان‌ها بررسی ترک فعل هاست. هر دستگاهی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باید مورد مواخذه دادستان قرار گیرد و دادیارها نیز باید در میدان باشند و تخلفات را گزارش کنند.

براساس گزارش قوه قضاییه، مدیر کل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور تاکید کرد: درخواست کردیم مجتمع حقوق عامه در تهران راه اندازی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند
  • کاهش پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • تکمیل تقاطع امام خمینی (ره) اراک اولویت اقدامات مسؤولان شهری باشد
  • ارائه آموزش‌های حقوقی به ۷۸۹۵ مشاور املاک و خودرو در البرز
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند
  • پیشگیری از وقوع سیل در ابرکوه
  • قوه قضاییه : همراه داشتن هرگونه وسیله ارتباط الکترونیکی در کنکور تخلف محسوب می‌شود
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند