Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج- وجود جاذبه‌های گردشگری در هر منطقه یکی از مهم‌ترین علت‌های ورود گردشگر به آن منطقه است. گردشگری یکی از رویکردهای جدید توسعه اقتصادی هر منطقه و استان در حال توسعه است و از مفیدترین راهکارهای مورد توجه می‌توان رونق‌بخشی به مناطق روستایی را نام برد.

قدس آنلاین- گروه استان ها- محمدتوفیق مشیرپناهی: وجود جاذبه‌های گردشگری در هر منطقه یکی از مهم‌ترین علت‌های ورود گردشگر به آن منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 گردشگری یکی از رویکردهای جدید توسعه اقتصادی هر منطقه و استان در حال توسعه است و از مفیدترین راهکارهای مورد توجه می‌توان رونق‌بخشی به مناطق روستایی را نام برد.  توسعه پایدار گردشگری روستایی و مدیریت خردمندانه نیازمند برنامه‎ریزی است.  اورامان از مناطقی است که همواره مسیر گردشگران به روستاهای آن چه گردشگری تابستانی و چه گردشگری زمستانی است.  معماری ویژه و بکر،  برگزاری آیین‌های فصلی،  اِلمان‌های زیبای فرهنگی در جلوه‌های لباس و غذا و...  از جاذبه‌های متعدد این منطقه کهن و با پتانسیل بالا است.

شاید کمتر کسی باشد که  به اورامان سفر نکرده یا حداقل از دور یا نزدیک نام آن را نشنیده باشد.  واژه اورامان یا هورامان به معنای «جایگاه اهورامزدا» و «سرزمین اهورایی»  است که شامل منطقه وسیعی از مناطق کردنشین است که بخشی از آن در داخل خاک عراق و بخشی بزرگ دیگر آن در ایران واقع شده است.  آن بخش از اورامان( با مرکزیت شهر اورامان تخت) که در داخل استان کردستان است،  در ۷۵ کیلومتری شرق شهرستان مریوان و ۵۰ کیلومتری شمال سروآباد قرار دارد و یکی از زیباترین مناطق استان کردستان می‌باشد.   

وجود رودخانه‌ بزرگ سیروان،  جنگل‌های وسیع با درختان بلوط،  زبان‌گنجشک(ون)،  مازو،  زالزالک،  آلبالوی جنگلی،  بادام و انار وحشی(وسعت جنگل‌های منطقه مریوان و اورامان بالغ بر ۱۸۵۰۰۰ هکتار می‌باشد)،  باغ‌های گردو،  توت،  انگور و گلابی،  چشمه‌های خروشان و پرآب،  آبشارهای مختلف،  آرامگاه پیرشالیار،  آرامگاه کوسه‌هجیج،  ییلاق‌های زیبای تابستانی،  معماری منحصر به فرد(خشکه‌چین) و خانه‌های پلکانی،  صنایع دستی زیبا،  مراسم‌ و آیین‌های ویژه(جشن عروسی پیرشالیار،  مراسم کومسای و... )،  آب و هوای بی‌نظیر،  روستاهای زیبا و  دیدنی همچون:  کماله،  درکی،  دزلی و...  تنگه شگفت‌انگیز دربند دزلی،  آسیاب‌های آبی،  فرهنگ،  زبان و موسیقی غنی اورامی،  نزدیکی به شهر توریستی ـ تجاری و مرزی مریوان و دریاچه آب شیرین زریوار(یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شیرین جهان با مساحت حدود ۷۲۰ هکتار)،  نزدیکی به روستاهای گردشگری ـ زیارتی پالنگان و نوگل(محل نگهداری یکی از ۴ قرآن نوشته شده بر پوست آهو در صدر اسلام) و صدها جاذبه‌ی دیگر،  اورامان را به یکی از زیباترین،  پر کشش‌ترین و پربیننده‌ترین مناطق غرب کشور تبدیل نموده است.

با وجود پتانسیل‌های‌ بالای گردشگری در اورامان،  متأسفانه اقدامات انجام گرفته جهت ایجاد زیرساخت‌های اصلی توسعه صنعت گردشگری کافی و مؤثر نبوده و فقدان راه‌های مواصلاتی ایمن،  مهمان‌پذیرها و استراحت‌گاه‌های بین‌راهی،  سرویس‌های بهداشتی مناسب،  موزه و مراکز فرهنگی و نمایشگاهی جهت معرفی آثار منطقه،  راهنماهای آموزش‌دیده‌ محلی،  رستوران‌های مدرن و بهداشتی و...  کاملاً محسوس می‌باشد.

با توجه به محروم بودن اورامان از هرگونه سرمایه‌گذاری صنعتی و عدم امکان کشاورزی و دامداری(به دلیل سنگی بودن جنس زمین)،  در صورت  گسترش و تقویت صنعت گردشگری،  می‌توان شاهد زدودن غبار فقر از چهره‌ مردمان سخت‌کوش و نستوه این منطقه و تبدیل اورامان به یکی از قطب‌های اصلی گردشگری کشور بود و این امر محقق نخواهد شد،  مگر با برنامه‌ریزی،  همت و تلاش دلسوزانه‌ی مسئولان ذیربط.  بحث ثبت جهانی اورمان در نزدیک به دو سال اخیر و تلاش‌هایی که مدیریت «پایگاه و منظر فرهنگی اورامان» در جهت ثبت جهانی انجام می‌دهد،  خودبه خود به مسیر گردشگری اورامان و روستاهای هدف گردشگری کمک می‌کند.  اورامان با وجود توپوگرافی خاص،  در فصل زمستان پذیرای گردشگری زمستانی با برگزاری آیین پیرشالیار در نیمه اول بهمن و هتل‌های با معماری تماما خشکه‌چین است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۸۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳ رویداد گردشگری قزوین ثبت ملی شد
  • ثبت سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است
  • اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل