Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز - ایرنا - روزنامه مهد تمدن در شماره جدید خود طی مقاله ای با عنوان ' درختان تبریز قربانی غول آهنی ' به قطع درختان در مسیر اجرای خط دوم مترو تبریز پرداخت.

به گزارش این روزنامه، خط دوم مترو تبریز، تاکنون باعث از بین رفتن بیش از 70 اصله درخت شده است و مسئولین شهری علت آن را نداشتن پول کافی برای خرید املاک شخصی برای احداث ایستگاه عنوان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مترو تبریز نقشه شومی دارد؛ این را پیرمرد بازنشسته‌ای می‌گوید که هرروز وقتی خسته از بازار برمی‌گشت، خستگی‌اش را در نیمکت‌های بتنی فضای سبز مقابل استانداری آذربایجان شرقی بر جای می‌گذاشت و زیر سایه درختان همیشه سبز کاجش، نفسی تازه می‌کرد. پیرمرد تنها نیست، هم‌سن و سالانش، تمام آن‌هایی که خط دو مترو تبریز از میان زندگی‌شان می‌گذرد، این نظر را دارند. مترویی که هنوز به راه نیفتاده، چندین و چند اصله درخت را راهی آن دنیا کرده است!

فضاهای سبزی که قربانی قطار آهنی شدند
کارگرانی که قرار بود خط دوم مترو تبریز را بسازند، بجای کلنگ و بیل و...، تبر به دست‌شان گرفتند.
اول درختان پارک حاشیه‌ای باغمیشه، بعد فضای سبز میدان فهمیده، این‌روزها هم کل درختان رفیوژ میانی خیابان عباسی تبریز از بیخ کنده شدند، تا راه باز شود، برای عبور مترویی که قرار است وسیله‌ای باشد برای حمل و نقل عمومی، برای کاهش ترافیک، برای دودشدن هوای دودآلود تبریز...!
چندماه قبل هم فضای سبز روبروی استانداری آذربایجان شرقی که بسیاری از مردم شهر آن را می‌شناختند و روزهای بسیاری خستگی‌شان را در آن پارک کوچک و در سایه درختانش جا گذاشته بوند، نابود شد.
چندماه قبل‌تر هم پارک حاشیه‌ای قره‌آغاج با تمام درخت‌هایش، نصف پارک آخونی و... همه از میان رفتند تا مانع عبور قطار شهری تبریز نشوند.
باتوجه به آمار استخراج‌شده از سالنامه‌های آماری تبریز، مشهد و اصفهان؛ برای هر تبریزی 6متر مربع سرانه فضای سبز موجود می‌باشد درحالی که برای هر اصفهانی 25متر مربع موجود است و استاندارد سرانه فضای سبز، 29 متر مربع برای هر فرد می‌باشد.
حالا ساخت و اجرای خط دوم مترو تبریز، در پی خط اول آن که گرد و غبار حاشیه‌ای کمی به پا نکرده بود، به راه افتاده و ساخت ایستگاه‌های آن در نقاط مختلف شهر تاکنون، باعث نابودی فضای سبز و درختان زیادی شده است. درختانی که صدایشان از حنجره مردم درمی‌آید.
شهروندان تبریزی از این موضوع ناراحت هستند و خواستار آن شده‌اند که هرچه زودتر ماجرای نابودی یک به یک پارک‌های تبریز، به یک‌باره به اتمام برسد.

من هم مخالفم!
رئیس سازمان فضای سبز شهرداری تبریز با مردم ابراز همدردی می‌کند: 'من هم مخالف این هستم که درختان و فضای سبز در جریان ساخت خط دوم مترو از بین بروند و از طرفی دیگر بیش‌ترین فشار در این‌باره روی من تحمیل می‌شود. 70اصله درخت از بین رفته درحالی که بنظر من یک درخت هم نباید آسیبی ببیند.'

جبران می‌کنیم!
حسن‌زاده توضیح می‌دهد: 'در بحث مترو مسئله این است که ایستگاه‌ها در کجا اجرا شوند و کمیسیون ماده 5 که استاندار در راس آن است به ما اجازه می‌دهد که از فضاهای عمومی برای ساخت ایستگاه استفاده کنیم به شرطی که به همان تعداد در محلی دیگر درخت بکاریم.'
کاشت درخت‌های جایگزین در مکان‌های دور از شهر و دور از دسترس مردم، هیچ‌وقت زیبایی و کارایی فضای سبز وسط شهر را نخواهد داشتاو قول می‌دهد که نابودی درختان طی یک سال جبران می‌شوند: 'مخالف واژه انتقال هستم. بهتر است بگویم تا یک سال در محلی به نام آرپادره‌سی درختانی می‌کاریم و فضای سبز جدیدی احداث می‌کنیم بلکه آسیب‌های رسیده به فضای سبز شهرمان جبران شود.'
مدیرعامل سازمان فضای سبز شهرداری تبریز از مردم دعوت می‌کند که به صورت عینی از کاشت درخت‌های جایگزین دیدن کنند.
خط یک مترو تبریز به دلیل اینکه بیش‌تر زیرزمینی بود، چندان مشکلی به وجود نیاورد اما خط دو این مترو دقیقا از بافت فشرده شهر عبور می‌کندبهبود شرایط بیوکلیماتیک در شهر ، کاهش آلودگی هوا، کاهش آلودگی‌های صوتی، جلوگیری از پدیده جزیره گرمایی، افزایش رطوبت نسبی، تعدیل دما، جذب غبار و ذرات معلق در هوا و کارکردهای روانی، از جمله ویژگی‌های مثبت وجود فضای سبز و درختان در شهرها محسوب می‌شوند.
تبریز در روزهای اخیر به صورت پی‌درپی آلوده‌ترین شهر ایران می‌شود و همین موضوع باعث شده مدارس این شهر 4روز متوالی تعطیل باشند.
هرچند این آلودگی علل متعدد و مختلفی دارد، اما بی‌شک حضور درختان در این آشفته‌بازار آلودگی می‌تواند مسکن خوبی برای شهروندان باشد.
فریدون بابایی‌اقدم عضو شورای شهر تبریز از دلایل نابودی فضای سبز شهر به دست خط دو مترو سخن به میان می‌آورد: 'خط یک مترو تبریز به دلیل اینکه بیش‌تر زیرزمینی بود، چندان مشکلی به وجود نیاورد اما خط دو این مترو دقیقا از بافت فشرده شهر عبور می‌کند و همین باعث می‌شود که برای ساخت ایستگاه‌های آن در نقاط مختلف شهر و مکان‌یابی درست و دقیق دچار مشکلاتی شویم.'

'بسوزد پدر بی‌پولی ' در ابعادی شهری
او با ناگزیر خواندن شهرداری تبریز از ساخت ایستگاه‌های مترو در فضاهای سبز می‌گوید: 'شما می‌دانید شهرداری تبریز وضع مالی خوبی ندارد و اگر داشت می‌توانست به جای مکان‌های عمومی مثل پارک‌ها، املاک خصوصی واقع در خط مترو را خریداری کند که این‌همه مورد هجوم و نارضایتی مردم و گروههای حامی محیط زیست نباشیم.'
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز از مخارج 4هزار و 500میلیاردتومانی خط دو مترو تبریز سخن به میان می‌آورد. او همچنین راه‌حل کمبود پول را پیش‌برد پروژه به صورت مشارکتی عنوان می‌کند. راه‌حلی که عملی نشده، و درختانی که دیگر نیستند.
مترو تبریز هنوز به ایستگاه آخر خود نرسیده است. مترویی که قرار بود روزهای پاک و خبرهای خوب با خودش بیاورد، حالا درختان شهر را می‌برد به دنیایی دیگر؛ به دنیایی که از تبریز دور است. به این فکر می‌کنم که وقتی مترو راه بیفتد، چه صحنه‌های غم‌انگیزی پشت پنجره‌هایش نقش خواهد بست، چه سوت‌های غمگینی خواهد کشید؛ بخاطر تمام مسیری که به بیراهه رفته است.
تنظیم: پرویز بابائی ** انتشار: عزیزی راد
8023/518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۳۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب دانشجویان در آمریکا، تابلوی تمدن غربی است

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: آن‌چه امروز در دانشگاه‌های آمریکا درحال وقوع است، اینکه استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشند و دانشجو را به شدیدترین شکل ممکن سرکوب می‌کنند، همه این‌ها تابلوی لیبرال دموکراسی و تمدن غربی است که امروزه در ایالات متحده آمریکا به چشم می‌آید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع) اظهار کرد: مسئله مظلومیت، قصه تکراری در سیره همه اولیای الهی است و شاید یکی از ابعادی که وجود اقدس امیرالمومنان (ع) را اول مظلومان عالم می‌دانند، به این خاطر است که خود مظلوم بود و همه مظلومان عالم نیز از نسل او بودند.

وی افزود: شما ببینید یک شخصیت عالم و فرزانه‌ای را با لباس عبادت از خانه بیرون بکشند، دست‌هایش را در حدود سن ۶۵ سالگی ببندند و بی‌حیایی سوار بر اسب او را به دنبال بکشد؛ این مظلومیت برای کدام رهبر و قوم تکرار شده است؟ در همین حد که حتی یهود جسور و عنود نیز با اینکه قاتل پیامبران بودند، اما دست به چنین هتک حرمت‌هایی نمی‌زدند. به همین هم اکتفا نکردند و در نهایت با سم وجود اقدسش را مسموم کردند و به شهادت رساندند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) یک وجه تقارن و تشابه نزدیکی هم با وجود اقدس ولی نعمت ما علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) داشتند؛ یکی اینکه امام صادق (ع) نخستین نفری بودند که ولادت امام رضا (ع) را بشارت دادند و دوم آنکه شهادت امام صادق (ع) از نظر زمانی مقارن با ولادت امام رضا (ع) بود که انگار سرچشمه علم و فضائل امام صادق (ع) وقتی از دنیا رفتند، در وجود ولی معصوم دیگری همچون امام رضا (ع) دوباره متولد شدند تا همگان از آن محظوظ و بهره‌مند شوند.

اجتماع صادقیون مصداق یک سنت حسنه است

وی با دعوت رسمی از زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی برای حضور در اجتماع بزرگ صادقیون ادامه داد: همچون سال‌های قبل، فردا نیز به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت رئیس مذهب جعفری، زائران و مجاوران امام هشتم (ع) از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی راهپیمایی می‌کنند؛ اجتماع عظیم صادقیون از آن سنت‌های حسنه و نیکی است که همه می‌توانند به نیت عرض تسلیت و ابراز ارادت به محضر امام رضا (ع) در آن شرکت کنند.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: از برگزارکنندگان اجتماع عظیمی که روز چهارشنبه در حمایت از طرح نور برگزار شد تا مردم، شور و ارادت خود را نسبت به فرمانده شجاع نیروی انتظامی و مجریان طرح نور نشان بدهند، تقدیر و تشکر می‌کنم. وقتی نیروهای نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آن‌ها باشد. این اجتماع موردتأیید بنده است و از همه شما برادران و خواهران گرامی برای شرکت در آن تشکر می‌کنم.

کارگر، عنصر سازنده در جامعه

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرارسیدن هفته معلم و هفته کارگر به عنوان دو مناسبت جاری تصریح کرد: این روزها در هفته کار و کارگر هستیم؛ کارگر، عنصر سازنده در جامعه است و توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی و جهش تولید به مدد بازوان توانمند او تأمین می‌شود که از این حیث، تأمین معیشت کارگر بر همه مسئولان ضرورت دارد، علاوه بر این، هفته معلم نیز در این روزها در جریان است که با اشاره به آن، نکاتی را عرض می‌کنم.

وی با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه تأکید کرد: قول مشهور این است که امام (ره) فرمودند معلمی شغل انبیاست، اما اشاره امام راحل به هر معلمی نیست، زیرا خداوند عالم در قرآن کریم سه شغل برای پیامبران الهی عنوان کرده است؛ آنجا که می‌فرماید «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» و تصریح می‌کند که پیامبران، آیات الهی را برای مردم می‌خواندند، آن‌ها را تزکیه می‌دادند و کتاب و حکمت به ایشان می‌آموختند. این سه عنوان، سه شرطی است که اگر معلم به آن پایبند بود، آن زمان است که می‌توان گفت آن معلم رهرو طریق انبیاست.

تولید هویت، تکلیف اصلی معلمان

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه تولید هویت برای مردم، بزرگ‌ترین رسالت انبیای الهی بود، گفت: همه انسان‌هایی که در دوران حیات بابرکت رسول اکرم (ص) در قبایل، عشایر و دسته‌های مختلف که گرفتار امیال نفسانی بودند، بر هم شمشیر می‌کشیدند و قتل و غارت را در روابط خود حاکم می‌کردند، به دست پیامبر اسلام (ص) هویت یافتند، تبدیل به «امت» شدند و جامعه‌سازی کردند. بر همین اساس هم بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با معلمان تأکید کردند که پرورش هویت دانش‌آموزان در کنار علم‌آموزی بر معلمان ضرورت دارد.

وی بیان کرد: معلم مکلف است پیش از آموزش، به دانش‌آموز هویت ملی و دینی ببخشد، زیرا از اساس، هویت دینی محور هویت ملی است، مسئله حجاب نیز یکی از همین هویت‌های دینی و ملی است. اصلاً حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ حتی آن زمان که هنوز اسلام وارد ایران نشده بود، حجاب فرهنگ ایرانیان بود؛ به‌خصوص در تاریخ ایران باستان و انعکاس این فرهنگ را می‌توان در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی دید؛ آن زمان که از قول منیژه به عنوان نماد یک زن فرهیخته و ایرانی نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب».

تزکیه مقدم بر تعلیم است

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش مکلف است فرهنگ ملی و دینی را به دانش‌آموز تعلیم دهد، اظهار کرد: اگر این فرهنگ به درستی منتقل شد، آن زمان است نسل آینده‌ساز دیگر خودباختگی هویتی نخواهد داشت و غربگرا و غرب‌زده نخواهد بود؛ آن‌چه امروز در دانشگاه‌های آمریکا درحال وقوع است، اینکه استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشند و دانشجو را به شدیدترین شکل ممکن سرکوب می‌کنند، همه این‌ها تابلوی لیبرال دموکراسی و تمدن غربی است که امروزه در ایالات متحده آمریکا به چشم می‌آید. حقیقت این‌ها همین است، واقعیت این‌ها همین است. دانش‌آموز اگر هویت پیدا کند، به این‌ها وابسته نمی‌شود.

وی افزود: پس از هویت‌بخشی، خداوند عالم تزکیه را مقدم بر تعلیم دانسته است، به همین دلیل، ما نیز تأکید داریم که باید پرورش مقدم بر آموزش باشد البته در مقوله پرورش نمی‌توان فقط به دبیران پرورشی اکتفا کرد، زیرا اصل تربیت از همان معلمی آغاز می‌شود که درحال تعلیم است. آن عظمتی که معلم به خاطر علمش در چشم دانش‌آموز دارد، بهترین ابراز تربیت است اگر معلم دغدغه‌مند باشد. اگر معلم این سه خاصیت را داشت یعنی به دانش‌آموز هویت داد، او را تربیت کرد و تعلیم را به حد کمال به اجرا درآورد، آن زمان است که رهرو طریقت انبیاست.

کد خبر 750303

دیگر خبرها

  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • سرکوب دانشجویان در آمریکا، تابلوی تمدن غربی است