Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-جدیدترین یافته پژوهشگران پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در طرح پژوهشی مطالعه قند و لیپید تهران که برای بررسی عوامل خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر در جمعیت 15 هزار نفری شرق تهران در طول قریب به دو دهه در حال انجام است، منتشر شد.

مطالعه قند و لیپید تهران یک طرح پژوهشی مبتنی بر جمعیت است که به بررسی عوامل خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر در جمعیت پانزده هزار نفری شرق تهران در طول قریب به دو دهه پرداخته است و نتایج منتشر شده از آن در قالب بیش از ۶۰۰ عنوان مقاله و گزارش علمی، سهم بسزایی در تولید و نشر دانش و ارتقای شاخص‌های پژوهشی و علمی کشور در حوزه بهداشت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مطالعاتی که اخیرا در قالب این پژوهش توسط مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماری‌های متابولیک صورت پذیرفته، تعیین بروز و عوامل خطر فاکتورهای حوادث قلبی و عروقی زودرس نام دارد.

دکتر فرزاد حدائق، رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماری‌های متابولیک و مجری این طرح درخصوص یافته‌های این مطالعه که بر اساس نتایج ۱۲ساله بررسی بر روی جمعیت شرق تهران به دست آمده، اظهار کرد: میزان بروز حوادث قلبی عروقی زودرس در مردان حدود ۵ و در زنان حدود ۴ هزار شخص/ سال است.

وی توضیح داد: میزان پایین HDL-C، کلسترول بالا، کشیدن سیگار، فشارخون بالا و دیابت نوع ۲ از مهمترین عوامل قابل تغییر در میان مردان بوده و در مقابل دیابت نوع ۲، کلسترول بالا، اضافه وزن، فشارخون بالا و وضعیت پیش دیابتی از مهمترین عوامل قابل تغییر در زنان تحت مطالعه بوده است.

این فوق تخصص غدد افزود: انجام فعالیت فیزیکی به میزان ۳ بار در هفته توانسته است میزان بروز حوادث قلبی عروقی را در میان خانم‌ها به میزان ۳۳درصد کاهش دهد که به عنوان یکی از نتایج مهم این مطالعه است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: با توجه به روند فزاینده وضعیت پیش‌دیابت و اضافه وزن در جامعه، توجه به جامعه بانوان که دارای این عوامل خطر هستند، از اهمیت قابل ملاحظه‌ای در سیاستگذاری‌های بهداشتی برخوردار است.

وی همچنین تاکید کرد: آقایان باید نسبت به ترک سیگار، کنترل کلسترول و فشارخون بالا و نیز قند خون خود اولویت بیشتر قائل شوند.

بر اساس  اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اهمیت مطالعه فوق در بومی بودن آن و قابلیت تعمیم به جمعیت ایران است تا بتوان با تکیه بر یافته‌های تحقیقاتی از این دست نسبت به شناسایی تفاوت‌های جمعیتی اقدام و در حوزه برنامه‌ریزی‌های بهداشتی توفیق بیشتری کسب کرد.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۲۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!

 
به گزارش تابناک به نقل از نوریج، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه تورنتو،  مشخص کرد که چگونه علاقه افراد به قهوه، همراه با ترکیب ژنتیکی آنها می‌تواند بر سلامت کلیه‌ها تاثیر داشته باشد.

تاثیر قهوه بر سلامتی همیشه موضوع بحث بوده است. مطالعات قبلی تصاویر متناقضی را ترسیم کرده‌اند، با برخی هشدارها درباره اثرات مضر کافئین بر سلامت کلیه‌ها، در حالی که برخی دیگر مزایای محافظتی آن را پیشنهاد می‌کنند.

با این حال، این تحقیق جدید ملاحظاتی را مطرح کرده که تعامل بین مصرف کافئین و ژنتیک نام گرفته است.

این مطالعه با تمرکز بر افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کنند، معادل حدود 300 میلی‌گرم اسپرسو، نقش مهمی را که ژن‌های ما در نتایج سلامت ایفا می‌کنند، شرح می‌دهد.

نکته قابل توجه، در جاهایی مانند کانادا و ایالات متحده، میزان مصرف روزانه کافئین توصیه شده برای بزرگسالان به 400 میلی گرم محدود شده است.

در مطالعه جدید مسئله ژنتیک افراد و میزان متابولیسم کافئین در بدن مطرح شده و ثابت شده که میزان تجزیه و متابولیسم مواد موجود در قهوه در افراد متفاوت است و باید به میزان آن توجه کرد.  

امروزه، با در دسترس بودن آزمایش‌های ژنتیکی برای تغییراتی مانند ژن CYP1A2، افراد می‌توانند توصیه‌های شخصی در مورد مصرف کافئین خود و پیامدهای بالقوه آن برای سلامتی دریافت کنند.

محققان با بررسی شاخص‌های سلامت کلیه‌ها مانند آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون دریافتند که متابولیسم‌های کندی که قهوه مصرف می‌کنند با خطر بیشتری برای مشکلات کلیوی روبرو هستند.

این مطالعه با سرپرستی احمد السوهمی استاد دانشگاه تورنتو  در مجله پزشکی JAMA Network  منتشر شد، که نشان می‌دهد که تاثیر انتخاب‌های غذایی ما، مانند مصرف قهوه، میان همه مردم جهان مشترک نیست، بلکه عمیقاً شخصی است و تحت تاثیر ژنتیک است.

درک استعدادهای ژنتیکی ما می‌تواند منجر به انتخاب‌های سبک زندگی سالم‌تر شود که به طور خاص برای نیازهای فردی ما طراحی شده است و راه را برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و موثرتر تغذیه هموار می‌کند.

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟