Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@00:07:52 GMT

سرانجام کاهش مدارس تیزهوشان و حذف آزمون

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۲۴۹۵۴

سرانجام کاهش مدارس تیزهوشان و حذف آزمون

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، فاطمه مهاجرانی درباره احتمال حذف آزمون مدارس سمپاد برای ورود به پایه هفتم اظهار کرد: در آسیب‌زا بودن آزمون‌های مدارس سمپاد هیچ تردیدی وجود ندارد و همه می‌دانیم که این آزمون‌ها برای دانش‌آموزان آسیب‌زاست اما واقعیت این است وقتی مجموعه‌ای را بیش از حد بسط می‌دهیم و تقاضای عمومی ایجاد می‌شود راه دیگری برای گزینش وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اگر به‌جای 250 هزار داوطب 50 هزار نفر که واقعاً جزو استعدادهای برتر هستند، داوطلب ورود به مدارس استعدادهای درخشان باشند می‌توانیم راه‌های دیگری را برای گزینش آنها انتخاب کنیم اما در شرایط فعلی راه دیگری به‌جز برگزاری آزمون تستی نداریم.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان گفت:‌ در حال اجرای اقداماتی برای افزایش کیفیت مدارس سمپاد هستیم برهمین اساس ممکن است تعداد مدارس کم شود اما این موضوع نیازمند همکاری رسانه‌ها است هم‌اکنون اگر بگوییم تعداد مدارس تیزهوشان کم می‌شود این مسئله با واکنش منفی خانواده‌ها مواجه خواهد شد اما جامعه به این تعداد مدارس سمپاد نیاز ندارد.

مهاجرانی ادامه داد:‌ مدارس سمپاد نیاز جامعه بوده و وجود آنها الزامی است اما شرایط فعلی وضعیت مناسبی نیست، از سوی دیگر حذف آزمون به کیفیت مدارس آسیب بیشتری می‌زند و راه‌حل توسعه هوش‌های چندگانه است اما هم‌اکنون فقط بر هوش ریاضی و تحلیلی متمرکز شده‌ایم.

وی با تصریح به اینکه برخی مدارس سمپاد کیفیت لازم را ندارند، افزود: وقتی به‌یک‌باره تعداد مدارس سمپاد از 300 مدرسه به 700 واحد افزایش می‌‌یابد این بدین معنا نیست که تعداد تیزهوشان جامعه دو برابر شده‌ است بلکه فقط مدارس را دو برابر کرده‌ایم و مجبوریم دانش‌آموزانی را برای این مدارس جذب کنیم و معلمان هم با ملاک‌های کیفی سابق انتخاب نمی‌شوند و کارهای پژوهشی نیز با کیفیت انجام نمی‌شود.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان با ابراز اینکه هم‌اکنون بیشتر دانش‌آموزان سختکوش در مدارس سمپاد جذب می‌‌شوند تا تیزهوش‌ها، ادامه داد: یکی از مواردی که مدارس سمپاد را از سایر مدارس متمایز می‌کند، انجام پژوهش است اما هم‌اکنون برخی مدارس کیفیت کافی را ندارند به همین دلیل کیفیت‌بخشی به مدارس و تدوین شاخص‌های کیفی جزو سیاست‌های اصلی است.

مهاجرانی خاطرنشان کرد:‌ هم‌اکنون جمعیت دانش‌آموزان تیزهوش 140 هزار نفر است، مگر یک جامعه چقدر تیزهوش دارد؟ بسیاری از دانش‌آموزان با سیستم دوپینگی وارد این مدارس می‌شوند و در حقیقت سطح هوش آنها متوسط به بالاست که از مدارس دولتی جدا می‌شوند.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته

الهام یاوری, رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در نشست خبری گفت: دومین نمایشگاه دستاورد سمپاد است و نسبت سال گذشته با افزایش شرکت کنندگان همراه بوده است. در این دوره نمایشگاه  دانش آموزان مدال آور جشنواره خوارزمی حضور دارند. 

وی ادامه داد: هدف از این نمایشگاه نمایش دستاورد های دانش آموزان ،شرکت های دانش بنیان می توانند با حضور در این نمایشگاه استعداد هارا شناسایی کنند. همچنین در این نمایشگاه شبکه خوبی بین دانش آموزان سمپاد ایجاد می شود و دانش آموزان شهرستان می تواند دانش آموزان مناطق دیگر را ببند و محصولات آنها رانقد کنند. 
وی افزود: پسران با ۱۱۹ طرح و دختران با  ۱۱۸ طرح ددر زمینه هنر، ژنتیک، مکانیک در این نمایش شرکت کردند، ، دانش‌آموزان سمپاد یک سال تحصیلی را با تلاش برای کاربردی کردن دانسته‌های خود برای حل مسایل کشور سپری کرده است و هم اکنون به نمایش گذاشته اند.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود افزود: دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

یاوری دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» عنوان کرد و گفت: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

وی افزود: مدارس سمپاد به دنبال ایجاد عدالت آموزشی است در همین راستا تعداد دانش آموزانی که از دهک های یک تا چهار وارد مدارس سمپاد شده اند ۴۵ درصد افزایش داشته است. 
او ادامه داد: حدود ۷۱ درصد کمیته امداد قبول شده است. در سال گذشته ۱۶ دانش آموز از ۴۰ رتبه برتر از مدارس سمپاد مناطق محروم بودند که قبول شدند.

در ادامه این نشست مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران گفت: برای اولین بار در سه پایه متوسطه دوم به صورت یکپارچه آزمون نهایی برگزار می‌شود.
وی افزود:  در حال حاضر۳۳ کنکور دارد ما در تلاشیم  تا به کتاب بازگردیم و به محتوای آن توجه کنیم.

یاوری, رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: ما در تهران، اصفهان و مشهد ۵ مدرسه غیر دولتی نامی و مشهور داریم که بعضی از دانش‌آموزان هم نمرات بالایی می‌کیرند و وارد دانشگاه می‌شود اما میانگین نمرات مدارس دولتی از مدارس غیر دولتی بیشتر است.

او ادامه داد: تلاش است که بعد از دیدن دستاوردهای دانش‌آموزان سمپاد در دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد، سایر دانش‌آموزان سراسر کشور هم علاقه‌مند شوند و امید آفرینی در جامعه شکل بگیرد. برای پیشرفت امید لازم است و برای امید جلوه‌هایی از موفقیت در گذشته مهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • تحصیل این عده از دانش‌آموزان در مدارس سمپاد رایگان است
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • یاوری: دانش‌آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • یاوری: دانش آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش