Web Analytics Made Easy - Statcounter


نشست علمی مدیریت فرهنگ در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مدظله‌العالی برگزار می‌شود.

به گزارش امتداد نیوز، ‌رسالت اساسی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، پژوهش در زمینۀ معارف انقلاب اسلامی، چالش‌ها و مسائل حال و آینده انقلاب اسلامی و نیز تبیین اندیشه، سیره و الگوی حاکمیت ولایت‌مطلقه‌فقیه، به ویژه در دوران ولایت حضرت‌آیت‌الله العظمی‌خامنه‌ایمدظله‌العالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای تحقق این امر، کارگروه‌های پژوهشی موسسه به عنوان محملی برای بهره‌گیری از ظرفیت علمی نخبگان و اندیشمندان در رشته‌های مختلف علمی، در کنار بهره‌گیری از قالب‌های مختلف، سلسله نشست‌های تخصصی را با حضور کارشناسان و متخصصین حوزه‌های مختلف برگزار می‌نمایند.

شکل‌گیری محفل علمی به منظور هم اندیشی، بحث و تبادل نظر نخبگان و صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف علمی پیرامون اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایجاد کنش علمی پویا میان دیدگاه‌های موافق و مخالف در گفتمان انقلاب اسلامی به منظور کشف مسائل و چالش‌های نظری و عملی فراروی این گفتمان در نیل به آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی و نیز ارائه نتایج پژوهش‌های علمی کارگروه‌ها به صاحب نظران به منظور بهره‌گیری از دیدگاه‌ها و نقادی‌های متخصصین امر جهت غنی‌سازی طرح‌ها و تحقیقات پژوهشی و هم‌اندیشی در خصوص شیوه‌های کاربست نتایج طرح‌های پژوهشی موسسه، از اهداف اصلی برگزاری نشست‌های تخصصی کارگروه‌های پژوهشی موسسه انقلاب اسلامی است.

نشست‌های علمی کارگروه‌های شورای پژوهش موسسه انقلاب اسلامی، محفلی علمی و تخصصی است در راستای تبیین، تولید محتوای علمی و ترویج موضوعات حائز اولویت پژوهشی در هر کارگروه. هر نشست علمی با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران در حوزه علمی خاصی به منظور ارائه دیدگاه‌ها، ارائه نتایج پژوهش‌های علمی، نقادی، بحث و تبادل‌نظر در باره آن برگزار می‌شود. مخاطبان نشست‌های علمی کارگروه‌ها نیز نخبگان و صاحب‌نظران علمی، پژوهشگران، اساتید حوزه و دانشگاه و طلاب و دانشجویان و نیز فعالان تشکل‌های جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است.

بر همین اساس، نشست علمی مدیریت فرهنگ در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ایمدظله العالی(نظریه باغبانی فرهنگ) با ارائه جناب آقای دکتر فرزاد جهان‌بین و نقادی جناب آقایان حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن علی‌اکبری و دکتر مصباح‌الهدی باقری، با حضور جمعی از محققان و اندیشمندان، در روز چهارشنبه ۶/۱۰/۱۳۹۶ از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.  

اصلی‌ترین و محوری‌ترین عنصر در هر جامعه ای عامل فرهنگ است. هر نوع خط مشی و سیاستگزاری که از سوی دولتها در حوزه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اتخاذ می گردد و هرنوع سبک زندگی که از سوی جوامع برگزیده می‌گردد با اعتقادات و باورها و ارزشهای حاکم برآن جامعه نسبت مستقیم دارد. برهمین اساس است که امروزه نظریه‌های فرهنگی گوناگونی با هدف توضیح و تفسیر جایگاه فرهنگ در سیاست داخلی و خارجی و نیز در سطوح جهانی و همچنین اقتصاد و … ظهور نموده اند. پیش فرض اساسی نظریه‌های فرهنگی، آن است که رفتار و کنش‌های انسان در زندگی فعال و پویای اجتماعی و برقراری رابطه با دیگران، متأثر از الگوهای روابط اجتماعی و گرایش‌های فرهنگی است. این نظریه‌ها به دنبال شناخت زمینه‌ها، فرایند شکل‌گیری و بروز الگوهای رفتاری، ارزش‌ها، اعتقادات و ترجیهات ما در زندگی اجتماعی هستند.

از جمله مسائل مهم، بررسی رابطه میان برنامه ریزی و فرهنگ می باشد. سوال مهم این است که آیا  اساسا ضرورتی برای چنین کنترل و هدایتی در عرصه فرهنگ در راستای اهداف و الگوهای ثابت پیشین وجود دارد یا خیر؟ در تمام طول تاریخ اندیشه بشری نوعی چالش نظری درباره امکان پذیری برنامه ریزی فرهنگی وجود داشته است. در پاسخ به این سوال مهم سه دیدگاه کلان مطرح شده است:

۱. لیبرالیسم نظری و عدم دخالت دولت در فرهنگ: ریشه و پیدایش این دیدگاه را باید در فلسفه حاکمیت نظام سرمایه داری جستجو کرد. در چنین نظامی اعتقاد به این است که در بعد فرهنگی دولت می باید به صورت واسط عمل نماید و خود در فرهنگ نباید دخالت کند.

۲. دخالت تمام عیار دولت در فرهنگ: در مقابل نظریه فوق، دیدگاه توتالیتر با پذیرش امکان مدیریت فرهنگ و تاکید بر ضرورت آن، به مدیریتی تمام عیار که با سلب آزادی و اختیار بشری نیز همراه است و با هدف همسان سازی اجتماعی صورت می گیرد اعتقاد دارند. توتالیتر در لغت برابر با فراگیر می باشد.

۳. باغبانی فرهنگ: رویکرد سوم قائل به مدیریت فرهنگ اما نه از جنس رویکرد دوم می باشد. این قسمت و روشن شدن موضوع کنترل‌پذیری فرهنگ یا نفی برنامه‌ریزی در خصوص آن، بسیار اساسی است از آن جهت که تکلیف مدیران و متولیان اجرایی حوزه فرهنگ را در مواجهه با مسائل آن آشکار می‌سازد. تبیین و تشریح این رویکرد در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ایمدظله العالی هدف از برگزاری این نشست و بحث محوری محقق ارجمند جناب آقای دکتر فرزاد جهانبین است.

true برچسب ها : فرهنگ عمومی مقام معظم رهبری موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • هوش مصنوعی و حجیت فتوا
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ