Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@12:36:24 GMT

برنامه‌های جشنواره ادبی چهل‌چراغ تشریح شد

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۳۰۱۶۴

برنامه‌های جشنواره ادبی چهل‌چراغ تشریح شد

طی نشستی خبری در انجمن قلم ایران جزئیات برگزاری جشنواره ادبی چهل‌چراغ توسط دبیر آن تشریح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره ادبی چهلچراغ صبح امروز یکشنبه ۳ دی‌ماه با حضور دبیر این جشنواره و نمایندگانی از انجمن قلم ایران و مجمع ناشران انقلاب اسلامی در محل انجمن قلم ایران برگزار شد.

در این نشست رضا اسماعیلی دبیر این جشنواره ادبی در سخنانی با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف پاسداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در دست برگزاری قرار گرفته، عنوان کرد: ادبیات انقلاب به دلیل رخداد جنگ تحمیلی در تمامی این‌سال‌ها در حاشیه قرار داشته و آثار پر و پیمانی درباره آن تالیف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس ما در آستانه چهل‌سالگی انقلاب طی فراخوانی از تمامی ادیبان کشور خواستیم تا به میدان بیایند و  باب تولید ادبی تازه‌ای را برای انقلاب اسلامی باز کنند. در کنار این مساله کارگروهی مشترک میان انجمن قلم و مجمع ناشران انقلاب اسلامی ایجاد شد که تا کنون ده جلسه نیز داشته و قرار است دست به کار انتخاب برترین تولیدات ادبی ایران با موضوعاتی که احصا شده است در دهه چهل و پنجاه و شصت باشد.

وی ادامه داد: در برگزاری این جشنواره دو محور مورد توجه ویژه ما قرار داشته است. نخست جریان مشکوکی که در داخل کشور درصدد تطهیر دوران پهلوی هستند که خود این موضوع نشانه مظلومیت انقلاب اسلامی است و دیگری مقابله با جریان تحریف تاریخ انقلاب اسلامی است.

اسماعیلی افزود: ما در کنار این مساله از نویسندگان شاخص نیز دعوت به همکاری کرده‌ایم و با رعایت شأن برای تولید آثار فاخر از آن‌ها دعوت کرده‌ایم.

دبیر جشنواره چهلچراغ در ادامه از تشکیل شورای شش نفره‌ای با عنوان «به گزینی» خبر داد که قرار است از میان تولیدات ادبی دهه‌های چهل و پنجاه و شصت شاخص‌ترین آثار را انتخاب و از بازنشر آنها حمایت کند.

وی تصریح کرد: بر مبنای فراخوان ما تا پایان خرداد ماه سال آینده فرآیند دریافت آثار را خواهیم داشت و پس از آن کار داوری را صورت می‌دهیم و در نهایت امیدواریم در دهه فجر سال آینده  برگزیدگان را انتخاب کنیم.

اسماعیلی در پایان از تدارک برای اجرای برنامه‌های جنبی از جمله انتشار تمبر یادبود اهالی قلم، دعوت از نویسندگان همسایگان ایران، برگزاری سفرهای فرهنگی، تدارک برای ترجمه آثار ادبی انقلاب اسلامی در قالب این جشنواره خبر داد.

در این نشست همچنین علی اکبر تورانیان به نمایندگی از مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز در سخنانی با اشاره به اینکه موضوع بزرگداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی از تیرماه سال گذشته در دستور کار مجمع ناشران انقلاب بوده است، بیان داشت: ما در سامانه کارشناسی خود به احصا ۱۴۴ موضوع رسیدیم که تمامی رویدادهای دهه ۴۰ تا ۶۰ را در برمی‌گیرد و سعی داریم برای این موضوعات با توجه به شرایط فعلی به برگزاری نشست‌ها و برنامه‌هایی دست پیدا کنیم.

وی در همین زمینه از شناسایی ۳۰۰ عنوان کتاب منتشر شده در سالهای پیش از انقلاب اسلامی که موضوعات آن می‌تواند به نوعی روایت‌گر ریشه‌های انقلاب اسلامی باشد، خبر داد.

تورانیان افزود: به باور ما بسیار از اهل قلم در مقابل انقلاب اسلامی رودربایستی کرده‌اند و به این حوزه برای تولید وارد نشده‌اند و در نتیجه بسیاری از نسل امروز نمی‌دانند که این رویداد چه بوده و چطور رخ داده است. مراکزی نیز که باید به تولید پیرامون این مساله می‌پرداختند در این زمینه کوتاهی کردند و در نهایت ادبیات نتوانست حق انقلاب را ادا کند. این در حالی است که در کشور چین کتابی با موضوع جنگ ایران و عراق با شمارگان یک میلیون نسخه بازچاپ می‌شود.

راضیه تجار دبیر انجمن قلم ایران نیز در این نشست در سخنانی عنوان کرد: درباره انقلاب اسلامی حرف روی زمین مانده بسیار است و باید توجه را به سمت آن جلب کرد. تاکنون اگر داستان یا سوژه‌ای در این زمینه نوشته شده است بسیار رو بوده و کلیشه‌ای. به باور من باید سرفصل‌های تازه‌ای برای نوشتن از انقلاب استخراج شود و ذهن‌ها را به سمتی برد  که می‌شود درباره انقلاب از آنها به تولیدات ادبی تازه رسید. ایده‌آل ما در این زمینه رسیدن به ادبیات محض است و داستان خلاق که خود این مساله مستلزم حمایت و تربیت نویسندگان حرفه‌ای و نوقلم است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه 16 اردیبهشت 1403، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری؛ مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روزهای 23 و 24 اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز 25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز 29 اردیبهشت روز موزه‌ است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز 31 اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا(ع) است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روزهای 3 و 4 خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز 5 خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستادهای استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • جذب حداکثری از اهداف مهم برگزاری جشنواره امامت و مهدویت است
  • کرمان، زیرسایه خورشید/ اجرای ۵۰۰ برنامه فرهنگی ویژه دهه کرامت در پایتخت مقاومت اسلامی
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب