Web Analytics Made Easy - Statcounter

رادیو قصد دارد با تاسیس سایت تخصصی "کتاب گویا" آرشیو عظیم نمایشی خود را در اختیار علاقه مندان قرار دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، کتاب‌های صوتی هر روز بیش از پیش جای خود را در سبک زندگی مدرن باز میکند. در جامعه ما نیز که کتاب همواره در مهجوریت به سر می‌برد،  گسترش کتاب‌های صوتی این امید را زنده کرده است که تعامل مخاطبان با این یار مهربان بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رادیو به عنوان با سابقه ترین رسانه صوتی کشور، مدتی است که در این حوزه فعال شده و قصد دارد فرهنگ کتابخوانی را با ارائه کتاب‌های گویای رایگان گسترش دهد.

یکی از افراد فعال در این حوزه سارا عشقی‌نیا، مجری تلویزیون و مسئول سرویس گروه کتاب و ادبیات گویای ایران صدا است. وی با اشاره به زمان آغاز به کار برند کتاب گویا در سال 86 و همزمان با تاسیس ایران صدا در این باره گفت: «آن سال در راستای منویات رهبری برای گسترش کتاب گویا در سطح جامعه با توجه به سبک جدید زندگی جامعه، این روند با شعار «کتاب نوش کنید، نوش گوشتان» پایه ریزی شد.» 

عشقی نیا قدم اول برای رسیدن به این هدف را انتشار نمایش‌های رادیویی عنوان کرد و گفت: «در ادامه ما به سمت ساخت کتاب‌های گویا رفتیم که البته با تنظیم و تلخیص همراه بود. این روند تا سال 95 ادامه پیدا کرد. تا آن زمان نزدیک به 6 هزار کتاب گویا و نمایش رادیویی در سایت ایران صدا بارگذاری شد که 4 هزارتای آن برای علاقه مندان قابل دسترس بود.» 

وی دلیل عدم دسترسی به 2 هزار کتاب گویا را مشکلات فنی و یا معذوریت رادیو در پخش صدای گویندگانشان عنوان کرد و در مورد ادامه فعالیت این سایت گفت: «در بهمن ماه سایت تخصصی کتاب گویا در دسترس علاقه مندان قرار می‌گیرد و به این ترتیب ارتباطمان با مخاطب موثرتر خواهد شد. همچنین با توجه به آرشیو غنی رادیو که برگ برنده ما در مقایسه با دیگر ارائه کنندگان کتاب‌های صوتی است، قصد داریم نمایش‌های به یادماندنی تاریخ رادیو مانند «جانی دالر» که در دهه 50 به خاطر جذابیت‌هایش  خیابان‌ها را خلوت می‌کرد، در معرض دریافت برای مخاطبان قرار دهیم.»

عشقی نیا در مورد استفاده از محصولات دیگر سایت‌هایی که کتابهای گویا را ارائه می‌کنند گفت: «ما با چند سایت در این زمینه وارد مذاکره شده‌ایم تا بتوانیم روندی برای همکاری پیدا کنیم. در حقیقت چون برنامه ما بر این است که کتابها را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار دهیم باید روندی پیدا کنیم تا شرکت‌های منتشر کننده کتاب‌های صوتی متضرر نشوند.»

این مجری تلویزیون در پایان با اشاره به کانال ketab-gooya@ از علاقه مندان دعوت کرد برای دریافت رایگان کتاب‌های صوتی با کیفیت اصلی به آن مراجعه کنند.

انتهای پیام/

R1427/P1356/S4,34,35,39/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۰۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)

دیده دریا کنم و صبر به صحرا فکنم
و اندر این کار دل خویش به دریا فکنم

از دل تنگ گنهکار برآرم آهی
کآتش اندر گنه آدم و حوا فکنم

مایه خوشدلی آن جاست که دلدار آن جاست
می‌کنم جهد که خود را مگر آن جا فکنم

بگشا بند قبا ای مه خورشیدکلاه
تا چو زلفت سر سودازده در پا فکنم

خورده‌ام تیر فلک باده بده تا سرمست
عقده دربند کمر ترکش جوزا فکنم

جرعه جام بر این تخت روان افشانم
غلغل چنگ در این گنبد مینا فکنم

حافظا تکیه بر ایام چو سهو است و خطا
من چرا عشرت امروز به فردا فکنم

تفسیر :

افسوس گذشته و اشتباهاتی که مرتکب شده اید فکر شما را پریشان و آشفته کرده و بابت آن بسیار ناراحت هستید. اما چاره کار حسرت خوردن نیست و فایده ای نخواهد داشت.

در برابر رنج های زندگی صبوری کرده و به لذت های فانی دنیا دلبسته نباشید. برای داشتن آینده بهتر به خداوند توکل کرده و با عقل و درایت رفتار کنید تا به موفقیت برسید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)

دیگر خبرها

  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • انهدام شبکه اغفال دختران چَتِربِت | ویدئو
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • هزینه‌های درمانی دهک‌های پایین در مراکز دولتی کرمانشاه رایگان است