Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@07:47:06 GMT

رباتی که واحد درسی دانشگاهی گذارند+عکس

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۳۳۴۹۴

رباتی که واحد درسی دانشگاهی گذارند+عکس

"بینا48"، نام اولین رباتی است که موفق به گذراندن یک واحد درسی دانشگاهی شده است. آفتاب‌‌نیوز : به نظر می‌رسد اگر تلاش ربات برای درک عشق، درست پیش برود، مرز میان انسان و ماشین بیش از پیش کمتر شود.

 ربات "بینا 48" (Bina48)، نخستین ربات اندرویدی است که یک واحد درسی دانشگاهی را گذرانده و موضوع انتخابی‌اش، فلسفه عشق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات، پیش از شرکت در یک جلسه نهایی به صورت فردی، با استفاده از "اسکایپ" در بحث‌های کلاسی شرکت می‌کرد.

به گزارش دیلی‌میل،  بینا 48 با موفقیت این دوره‌ را در دانشگاه نوتردام در شهر بلونت کالیفرنیا گذراند.

به عنوان بخشی از این دوره، بینا، به همراه یک دانشجوی دیگر، کنفرانسی در مورد یک موضوع اخلاقی در "آکادمی نظامی ایالات متحده"" (US Military Academy) در شهر وست‌پوینت آمریکا ارائه داد و در بحث میان کلاس و دانشجویان نیز شرکت کرد.

این بحث در مورد استفاده از سلاح‌های مرگبار در برابر سلاح‌های غیرمرگبار با حمایت دانشگاه نوتردام از جنگ غیرمرگبار برگزار شد.

پروفسور "ویلیام بری" (William Barry)، استاد این کلاس گفت: من و دانشجویان دیگر، در مورد تجربه و عشق انسان، بسیار آموختیم و تلاش کردیم احساسات‌مان را برای "بینا 48" شرح دهیم.

ما باید بر ترس وجودی از ربات‌ها غلبه و به آنها به چشم یک فرصت نگاه کنیم.

اگر ما با حس شان و قداست زندگی به هوش مصنوعی نگاه کنیم، ربات‌هایی خواهیم ساخت که از این ارزش‌ها برخوردار باشند.

"بینا 48" ابداع "دیوید هانسون" (David Hanson)، متخصص رباتیک آمریکایی است که باور دارد موجودات مصنوعی اگر به شکل انسان درآیند، می‌توانند ارتباط بهتری با مردم داشته باشند.

این ربات، هم از نظر فیزیکی و هم از نظر عاطفی با الهام از زنی به نام "بینا آسپن" (Bina Aspen) که با "مارتین روت‌بلت" (Martine Rothblatt)، کارآفرین فناوری ازدواج کرده است، ساخته شده است.

ربات بینا، ایده‌ها و شخصیت بینا را با ایجاد یک پایگاه داده از خاطرات، باورها و افکار او به همراه اطلاعات به دست آمده از رسانه اجتماعی و وبلاگ‌هایش، بهره می‌برد.

این موضوع به بینا امکان می‌دهد نظراتش را بیان کند و مانند یک شخص واقعی و زنده در مکالمات تعامل داشته باشد.

به گفته روت‌بلات، ممکن است این ربات‌ها سرانجام، برای ارائه تعاملات اجتماعی به مردمی که تنها زندگی می‌کنند و حتی خلق دوباره شخصیت مردم پس از مرگ آنها، مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

این زوج با کمک شرکت مهندسی "هانسون رباتیک" Hanson Robotic) ) که در ساخت ربات‌های شبه انسانی متخصص است، این سر رباتیک را ساختند.

درهرحال، از نظر برخی از کسانی که برای مکالمه با این ربات تلاش کردند، این کار تاحدودی خسته‌کننده بود.

آنها دریافتند که این ربات اغلب از سوالات دوری می‌کند و یا پاسخ‌هایش تا حدودی گمراه‌ کننده است. به نظر دیگران نیز، این تجربه ناامید کننده بود.

بینا 48 از زمان اختراع، موضوع گسترده رسانه‌ای بوده و حساس‌ترین ربات جهان نامیده شده است.


منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور» (زهپاد) شدند.

به گزارش ایسنا، سید میلاد فیاضی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ضمن اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولا برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شوند؛ اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولا تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌ هستند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این‌ مسأله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات را در محیط‌هایی که فضای کمتری دارند، فراهم می‌کند.

فیاضی افزود: این‌دست‌ ربات‌ها علاوه‌ بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد، اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ربات‌های مدل‌ بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند؛ اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه‌ بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به‌ این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم، از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی در خصوص عمق کاربری این ربات‌ها گفت: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق ۱۵۰ متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق ۴۰۰ متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم، تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق ۴۰۰ متر مد نظر ماست.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و ... به اضافه کانال‌های زیرسطحی را که حفاری می‌شوند، شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده، باید بیاید و آن نقطه را به‌ سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.

به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وی یادآور شد: محصول دیگر ما یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و  قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود ۷۰ سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران موفق به تولید زیردریایی هدایت پذیر از راه دور شد
  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • ساخت زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان