Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو‌ نظام‌مهندسی ساختمان استان یزد گفت: منطقه ابرکوه ازنظر لرزه‌خیزی در ناحیه‌ی‌ با خطر متوسط قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس مهری عضو‌ نظام‌مهندسی ساختمان استان یزد و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، اظهار کرد: طبق جدول ارائه‌شده خطر زلزله‌خیزی، شهرهای ایران به 4 گروه با خطر بسیار زیاد، زیاد، متوسط و کم دسته بندی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهری افزود: بر اساس این جدول منطقه ابرکوه ازنظر لرزه‌خیزی در ناحیه‌ی‌ با خطر متوسط قرار دارد. مهر تأیید این مسئله آثار تاریخی شهرستان همچون گنبد عالی، مسجد جامع، مناره‌های نظامیه است که پس از چندین قرن هنوز پابرجا هستند.

وی خاطرنشان کرد: درحالی‌که بیشتر این آثار متعلق به قرن‌های چهارم تا سیزدهم هجری بوده و در ساخت آن‌ها، اغلب از مصالحی چون خشت و گل استفاده ‌شده است.

مهری با ارائه نقشه گسل‌های فعال کشور گفت: با بررسی نقشه گسله‌های کشور، دو گسل مهم که از منطقه شرق ابرکوه، بین دهشیر تا ابرکوه عبور می‌کنند قابل‌مشاهده هستند که این دو گسل عبارت‌اند از : 1ـ گسله دهشیر ـ بافت 2ـ گسله نَدوشن ـ مَروست.

عضو‌ نظام‌مهندسی ساختمان استان یزد تصریح کرد: در غرب ابرکوه نیز گسل سراسری زاگرس با کشیدگی شمال غربی- جنوب شرقی، از مجاور منطقه عبور می‌کند که منشا تعدای از زلزله‌های ویرانگر اخیر ازجمله زلزله کرمانشاه بوده است.

مهری اذعان کرد: گسل دهشیر- بافت به طول تقریبی 465 کیلومتر با  کشیدگی شمال، شمال غربی- جنوب، جنوب شرقی از اطراف سیرجان شروع و به‌طرف شمال به‌تدریج تغییر مسیر داده است و به سمت جنوب غربی نائین ادامه می‌یابد.

وی تأکید کرد: گسل ندوشن- مروست از شمال منطقه مروست آغاز شده است و پس از عبور از چاله ابرکوه- سیرجان، به‌ سمت ندوشن کشیده شده است. مسیر عبور هر دو گسل شرق منطقه است.

مدرس دانشگاه ادامه داد: علاوه بر گسل‌های فوق، گسل‌های کوچک متعددی در شمال، جنوب و غرب منطقه دیده می‌شود که مسیر اکثر آنها کشیدگی  شمال غربی- جنوب شرقی دارد.

مهری با توجه به مطالب ارائه‌شده و مطالعات فرم زمین‌شناسی ایران، بیان کرد: ازآنجایی‌که کشور ما بر روی کمربند زلزله‌خیزی جهان قرار دارد و هیچ نقطه آن از خط زمین‌لرزه مصون نیست، منطقه و شهرستان ابرکوه نیز که ازنظر لرزه‌خیزی در ناحیه خطر متوسط زمین‌لرزه به شمار می‌رود، از این اصل پیروی می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: ساخت‌وسازهای استاندارد و ضابطه‌مند که توسط مجریان و ناظران ذی‌صلاح انجام می‌شود و مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود، می‌تواند موجب آسودگی خاطر مردم منطقه در برابر خطرات احتمالی زلزله شود.

 

انتهای پیام/ ف

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۷۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال طغیان رودخانه‌ها در غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبری آب ایران فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب گفت: با توجه به هشدارهای هواشناسی صادره در خصوص فعالیت سامانه بارشی در سطح اغلب استان‌های کشور از روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت تا جمعه ۱۴ اردیبهشت، احتمال وقوع بارش‌های رگباری شدید و طغیان رودخانه‌ها وجود دارد.

وی افزود: براین اساس، ضروری است از حضور و فعالیت در بستر و حاشیه رودخانه‌های استان‌های غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور اجتناب شود.

سخنگوی صنعت آب کشور بیان داشت: مناطق تحت پوشش سامانه بارشی موضوع هشدارهای هواشناسی اخیر به‌طور عمده عبارتند از استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر، ایلام، لرستان، کرمان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، اصفهان، یزد و خراسان جنوبی است.

وی خاطرنشان کرد: البته احتمال فعالیت سامانه در استان‌های همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، اردبیل، گیلان، مازندران و قم نیز وجود دارد و با توجه به ماهیت رگباری بارش‌های بهاره، احتمال طغیان رودخانه‌ها وجود دارد.

قاسم‌زاده تأکید کرد: با توجه به تقارن ایام بارشی با تعطیلات پیش‌رو و احتمال مسافرت هموطنان عزیز در سطح کشور، لذا توجه ویژه به هشدارهای سازمان هواشناسی کشور و رصد وضعیت بارشی مقصد سفرها و اجتناب از ورود به بستر و حاشیه رودخانه‌ها ضروری است.

کد خبر 6092985 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • نصب اِلمان نقشه ایران با محوریت روز کار و کارگر در کرمان
  • ورود سامانه بارشی فعال به خوزستان
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور
  • آتش سنگین یگان موشکی و توپخانه حزب الله بر سر صهیونیست‌ها/ شهر اشباح؛ نام جدید شمال سرزمین‌های اشغالی + نقشه میدانی و عکس
  • هشدار هواشناسی خوزستان درباره تداوم تندباد‌های لحظه‌ای و گردوخاک
  • شلیک ۴۰ موشک از جنوب لبنان به فلسطین اشغالی
  • شروع باران شدید از فردا در ۷ استان
  • بیانیه جدید حزب الله درباره شلیک ده‌ها موشک به پایگاه میرون
  • بیانیه جدید حزب الله درباره شلیک ۳۰موشک به پایگاه میرون صهیونیستی
  • پرتاب ۳۰ موشک به پایگاه میرون ارتش رژیم صهیونیستی