Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل فرابورس با تشریح دلایل تعویق عرضه اولیه سهام شرکت نخ عطرین قم در روز جاری، گفت: عرضه اولیه این سهم به دوشنبه موکول شده و این عرضه به دلیل عدم انتشار چند نامه از سوی حسابرس در سامانه کدال به تعویق افتاد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، امیر هامونی، از تعویق عرضه اولیه سهام شرکت نخ عطرین قم به فردا دوشنبه 4 دی‌ماه 96 خبر داد و گفت: عرضه اولیه و کشف قیمت این سهم در روز جاری به دلیل لزوم تعهد توثیق 70 درصدی سهام از سوی سهامدار عمده و همچنین انتشار یکی یا دو نامه از سوی حسابرس در سامانه کدال و وقفه زمانی به وجودآمده در این زمینه، باعث شد تا این عرضه اولیه به فردا موکول شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر لزوم دقت اهالی بازار سرمایه و تشکر از حساسیت و رصد گزارش‌ها و معاملات سهام از سوی ذی‌نفعان بازار از جمله سهامداران، گفت: چنانچه فردی بخواهد به نام شفافیت و به بهانه هرآنچه که قبل از پذیرش یک ناشر در بازار سهام اقدام‌هایی در راستای باج‌خواهی اعمال نماید، به‌طور حتم با او برخورد می‌کنیم و چنین رفتارهایی را که با نام شفافیت به دنبال مسموم کردن اذهان عمومی و سرمایه‌گذاران هستند، را زیبنده بازار سرمایه نمی‌دانیم.

مدیرعامل فرابورس با اشاره به حرف و حدیث‌ها در مورد ناشر سهام «نطرین» در فضای مجازی گفت: مسائل عنوان‌شده در خصوصباره فروش و چرخه فروش این شرکت مربوط به قبل از پذیرش ناشر از سوی هیأت پذیرش فرابورس بوده و این درحالی‌ است که انتظار برای وجود برخی موارد برای ناشران غیرشفاف تا قبل از ورود به بازار از جمله دو دفتره یا چنددفتره بودن حسابداری شرکت و یا نبود شفافیت در روند خریدوفروش وجود دارد، اما برای ناظر بازار سهام و هیأت پذیرش آنچه‌ که اهمیت دارد، شفاف بودن دوره‌های زمانی عملکردی ناشر پذیرش‌شده در بازار سهام است. از این‌رو تکیه به گذشته یک ناشر تا قبل از پذیرش در بازار سهام، شیوه درست و زیبنده بازار سرمایه نیست.

هامونی با بیان اینکه تکیه به روند غیرشفاف یک ناشر تا قبل از ورود به بازار سهام، باعث خواهد شد، تا هیچ‌یک از فعالان بخش خصوصی راغب به ورود به بازار سهام و پذیرفتن شفافیت در این بازار نیستند، گفت: با نبش قبر کردن گزارش‌های یک ناشر تا قبل از پذیرش در بازار سهام، باعث خواهد شد، تا همچنان فضای غیرشفاف در بخشی از اقتصاد ادامه یافته و نسبت به ورود به بازار شفاف و متشکل سهام فراری باشند.

وی با تأکید بر اینکه حسابرس معتمد بورس روند چرخه فروش ناشر «نطرین» را در سال 96 تأیید کرده است، گفت: همه فروش‌های این ناشر در دوره مالی 96 واقعی است و این درحالی است که از سهامدار عمده این شرکت تعهد گرفته شده تا 70 درصد از سهم خود در این شرکت را به عنوان ثبات مدیریت نزد شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه وثیقه نماید.

همچنین این ناشر در حالی از اردیبهشت‌ماه امسال در فرابورس ایران پذیرش شده که موضوع شفافیت در مورد آن همواره مطرح بوده و با علم به لزوم شفافیت فعالیت‌ها و عملکرد این شرکت، مورد پذیرش قرار گرفته است.

به گفته این مقام مسئول هم‌اکنون هیچ نگرانی از بابت فروش و چرخه فروش این ناشر وجود نداشته و هرآنچه که در باره معامله این ناشر با شرکت‌های حاضر در لیست سیاه سازمان مالیاتی تحت عنوان کدفروشی اعلام شده، مربوط به سال‌های قبل از درخواست برای پذیرش در فرابورس ایران بوده است.

هامونی با بیان اینکه نباید اجازه داد برخی به اسم فعال بازار سرمایه به دنبال باج‌خواهی از ناشرانی باشند که قصد دارند، از طریق ورود به بازار سهام لباس شفافیت را برتن کنند، عنوان کرد: در زمینه عرضه اولیه سهام «نطرین»، مسائلی مطرح شده که از طریق حراست سازمان بورس و مرجع قضایی پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید شرکت‌های غیرشفاف را برای ورود به بازار شفاف و متشکل سهام تشویق کرد، عنوان کرد: تکیه صرف به گذشته غیرشفاف یک ناشر که می‌خواهد، از طریق ورود به بازار سهام از مزیت‌های شفافیت بهره‌مند شود، در نهایت به تخریب دورنمای بازار سهام و دوری کردن ناشرانی که می‌توانند همچنان با فرار مالیاتی و یا دفاتر غیرواقعی حسابداری به کار خود ادامه دهند، می‌انجامد.

به گفته مدیرعامل فرابورس در سال 1396 هیچ موضوعی در مورد معامله با شرکت‌های حاضر در لیست سیاه سازمان مالیاتی از سوی ناشر «نطرین» وجود نداشته و همه اشخاصی که محصولات این شرکت را خریداری کرده‌اند، جزو بلک‌لیست سازمان مالیاتی نبوده‌اند.

هامونی ادامه داد: هم‌اکنون سهامدار عمده «نطرین» با ارائه تعهد کتبی به فرابورس پذیرفته تا چنانچه مازادی در تعهدات این شرکت به وجود آید، همه آنها را تقبل کند. در عین‌حال یک تا دو نامه از سوی حسابرس این ناشر طی ساعات آینده در سامانه کدال منتشر خواهد شد تا به این ترتیب در ساعات معاملات فردا، دوشنبه این عرضه اولیه انجام و کشف قیمت شود.

مدیرعامل فرابورس در برابر پرسشی مبنی بر چگونگی اثر موضوع تسویه بدهی ناشر به یکی از طلبکاران آن پاسخ داد: این موضوع ناشی از بدهی حدود 3 میلیارد و 400 هزار تومانی این شرکت به یکی از طلبکاران بوده که در عملکرد 6 ماهه اول امسال ناشر نیز به ان اشاره شده است. این بدهی اثر کوچکی بر سودآوری شرکت داشته که در تفاهمی با یکدیگر قرار شده این وجه در شرکت باقی مانده و در ازای آن پس از انجام افزایش سرمایه، «نطرین»، این بدهی در ازای سهام جدید شرکت تسویه شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۹۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • زیرمجموعه وسنا و مپنا به فرابورس می آید؟
  • درآمد ترید در فارکس چقدر است؟
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • اعلام نتایج بررسی اولیه پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه تهران
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟