Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@16:23:11 GMT

کفش ایران در ویترین جهان

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۴۰۴۹۰

کفش ایرانی با نشان «ساخت ایران» به بازار جهان عرضه می‌شود.
 
به گزارش شهروند، کفش ایرانی صاحب برند جهانی تولید می‌شود. رضا تازیکی، مدیر طرح توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) این خبر را اعلام کرده و گفته است؛ قرارداد تولید کفش توسط تولیدکنندگان ایرانی تحت نام یک برند معتبر خارجی به امضا رسیده است و این کفش‌ها با نشان «ساخت ایران» به بازار جهانی عرضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رخدادی که حالا به معنی بازگشت قدرتمند کفش ایران به بازار جهانی است، آن‌هم پس از دهه‌ها که چینی‌ها بازار کفش ایران را به گل نشاندند و با تولید بی‌کیفیت اما ارزان نبض خریدارانی را به دست گرفتند که قدرت خریدشان روز‌به‌روز به زوال می‌رفت.
رویای از دست‌رفته کفش ایرانی
حالا در شرایطی مدیر طرح توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) خبر تولید کفش ایرانی با برند جهانی را به ایرنا اعلام کرده که کفش ایرانی از لحاظ مرغوبیت سالیان‌ سال زبانزد بوده است. خاطره شیرین استفاده از کفش‌های باکیفیت تولید داخل در دهه ٥٠ و ٦٠ هنوز از اذهان ایرانیان پاک نشده است.  کفش‌های باکیفیت روی آنها عبارت «ساخت ایران» درج شده بود. کفش‌هایی که در آن روزگار علاوه بر محبوبیت در بازار داخل، نیم‌نگاهی به بازار کشورهای همسایه داشت و به مرور زمان در جوامع عضو اتحادیه جماهیر شوروی سابق طرفداران بسیاری پیدا کرده بود. چرخ زمانه اما برای صنعت کفش ایران مانند بسیاری از صنایع دیگر خوب  نچرخید.
افزایش واردات بی‌رویه کفش از چین به‌عنوان بزرگترین تولید‌کننده محصولات ارزان و البته بی‌کیفیت تأثیر خود را بر تولید کفش ایران گذاشت. براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت ایرانی‌ها سالانه ١٠٠‌میلیون جفت کفش مصرف می‌کنند که از این میان ٣٠ تا ٣٥‌میلیون جفت کفش از خارج از کشور وارد می‌شود.  به ‌گفته یک مقام مسئول، حدود ٥٠‌درصد بازار کفش ایران در قبضه چینی‌هاست، زیرا در موارد بسیاری کفش‌های چینی به اسم کفش ایرانی علامت‌گذاری و مارک‌‌زده می‌شود. براساس اعلام اتحادیه کفاشان تبریز، در‌ سال گذشته کفش‌های چینی ٧٠‌درصد از ٢‌هزار واحد تولیدی کفش دست‌دوز تبریز را به تعطیلی کشاند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کفش ماشینی در مورد مشکلات تولیدکنندگان ایرانی می‌گوید: «البته وضع کفش تولید داخل در سال‌های اخیر رو به بهبود بوده، اما بهبود کلی شرایط تنها وابسته به خود تولید‌کننده نیست. موفقیت تولید کفش در ایران نیازمند تنوع خوب در مواد اولیه، نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دیده، رفع قوانین و مقررات دست‌وپاگیر است. متاسفانه ما امروز از تولیدکنندگان مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌کنیم.  درحالی‌ که این نوع مالیات برای مصرف‌کنندگان است. وقتی تولیدکننده مواد اولیه‌ای به کشور وارد می‌کند و در مرز ورودی گمرک از او ٩‌درصد مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌شود، درحقیقت ما با دست خودمان قیمت تمام‌شده یک محصول را بالا می‌بریم.»
رمز موفقیت چینی‌ها چیست؟
کفش تنها کالایی نیست که چینی‌ها در تولید انبوه و صادرات آن موفق هستند. برنامه‌ریزی درست، شناخت دقیق از مزیت‌ها و استفاده صحیح از داشته‌هایی چون فراوانی نیروی کار موجب رشد فزاینده اقتصاد این کشور شده است.  در این میان اما رمز موفقیت چینی‌ها قرارگرفتن در زنجیره ارزش تولید کالا در بازارهای جهانی بود. واقعیت این است تولید هر کالا در دنیا وابسته به یک زنجیره ارزش است. در این زنجیره ارزش، کشورها، شرکت‌ها و جوامع بسته به سطح تکنولوژی، توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایشان در فرآیند تولید حاضر شده  و سهم خویش از درآمد ناشی از فروش را دریافت می‌کنند.  اگر در گذشته چینی‌ها در زنجیره ارزش تولید کالاهای گوناگون تنها تامین‌کننده نیروی انسانی، انرژی و زمین بودند و کشورهای دیگر دانش و فناوری و سرمایه را تأمین می‌کردند، اما امروز چینی‌ها در این زنجیره ارزش جایگاه خویش را تغییر داده‌اند و از کشوری که نیروی انسانی و زمین را تأمین می‌کرد، به کشوری تبدیل شده‌اند که خود طراحی و مدیریت می‌کند. در حقیقت باید گفت که حضور در زنجیره ارزش تولید کالا مهمترین عامل موفقیت چین در کسب ورود به بازارهای جهانی در محصولات مختلف است.
ورود ایران به زنجیره ارزش جهانی کفش
 حالا با اعلام خبر قرارداد میان تولیدکنندگان کفش ایرانی با یک برند مطرح خارجی، اینگونه به ‌نظر می‌رسد که دروازه‌های رشد و توسعه این کسب‌وکار در کشورمان درحال بازشدن است.  ورود تولیدکنندگان کفش خارجی به ایران را می‌توان مقدمه سرمایه‌گذاری و شراکت اقتصادی پایدار با طرف‌های ایرانی دانست. شراکتی قطعا به گسترش صادرات این محصولات و بازگشت اعتماد از دست‌رفته به محصولات ایرانی در کشورهای منطقه منجر خواهد شد.
رئیس اتحادیه کفش ماشینی در خصوص قرارداد همکاری با شرکت‌های خارجی برای تولید کفش در ایران می‌گوید: «برای آن‌که مثل گذشته بتوانیم سهم مناسب خویش را در بازارهای جهانی و حداقل بازار‌های کشورهای همسایه به دست آوریم، بهترین راه همکاری با برند‌هایی است که در حال حاضر سهم بازار، شبکه فروش و موقعیت مناسب در بازارهای صادراتی دارند و در میان کشورهای همسایه شناخته‌شده هستند.  اولین انتظار از این همکاری این است که تولیدات ایرانی با عبارت made in iran سهم خویش را در بازار به دست آورد؛ یعنی اعتماد مشتریان را کسب كند. همکاری با برند‌های مطرح می‌تواند این زمینه را برای کفش‌های ایرانی به دست بیاورد.»
 او در ادامه می‌گوید: «البته اگر قرارداد با طرف خارجی قرارداد خوبی نباشد، می‌تواند نکات منفی داشته باشد. اگر در حین تولید دانش فنی به ایران منتقل نشود و یا برند‌های ایرانی با مالکیت‌های ایرانی رشد نکنند، این کسب‌و‌کار همیشه تحت ‌خطر خواهد بود.  چرا که وابستگی به یک برند خارجی ممکن است در بلند‌مدت دردسرساز باشد. این وضع خصوصا در اقتصاد‌هایی که تحت‌ تأثیر مسائل سیاسی است، ممکن است آسیب‌هایی به سرمایه‌گذاری‌ها وارد كند؛ لذا توصیه من به تولیدکنندگان این است که برندینگ محصولات خویش را به موازات همکاری با طرف خارجی شروع کنند. توجه کنیم که یک برند بین ١٠ تا ١٥‌ سال طول می‌کشد تا در بازار سهم خویش را به دست بیاورد.»  در این میان اما انتقال دانش فناوری علاوه بر شراکت با طرف‌های خارجی خود نیازمند فراهم‌آوردن زیرساخت‌های علمی در کشور است. یکی از مسائل عمده آموزش عالی در ایران غیرمنطبق بودن فعالیت‌های علمی در دانشگاه متناسب با نیاز بازار کسب و کار، صنعت و تولید در کشور است.  اژدرکش در مورد میزان زمان لازم برای انتقال دانش و فناوری در این حوزه می‌گوید: « انتقال دانش و فناوری بستگی به مولفه‌های گوناگون دارد. ما همیشه داعیه این را داشته‌ایم که تولید ناخالص ملی را بالا ببریم و یا صادرات غیرنفتی را با ارجحیت محصولات با ارزش افزوده بالا جایگزین صادرات نفتی کنیم. کفش یکی از کالا‌هایی است که به واسطه بالا‌بودن ارزش افزوده آن، خوشنام‌بودن محصولات ایرانی در گذشته یکی از کالاهایی است که می‌توان روی آن سرمایه‌گذاری کرد. بنابراین باید زیرساخت‌های فنی، علمی و قانونی را برای انتقال دانش فنی به کشور فراهم کنیم.»
او در ادامه در خصوص فقدان زیرساخت مناسب علمی و آکادمیک در کشور برای انتقال دانش در بستر همکاری با خارجی‌ها به کشور گفت: «صنعت کفش ایران با دانشگاه خیلی فاصله دارد. برای بومی‌سازی این دانش نیازمند سرمایه‌گذاری در بسترهای دانشی هم هستیم.  به‌عنوان مثال یک دانشگاه در میلان ایتالیا با بیست رشته در حوزه طراحی و تولید کفش وجود دارد. خوب در این فضا نیروی انسانی در یک بستر علمی و در رشته‌های مختلف صنعت کفش و البته در یک فضای رقابتی رشد می‌کند. وقتی ما زیرساخت مناسب برای این منظور را نداریم لذا انتقال دانش و فناوری به کشورمان طولانی‌تر می‌شود.»
علی اژدرکش در خصوص بازار کفش ایرانی می‌گوید: « از نظر تعداد تولید در دنیا ٢٢‌میلیارد جفت پایپوش در دنیا تولید شده است. سهم ما از این میزان ٢٠٠‌میلیون جفت است. از این میزان تولید ما حدود ١١٠‌میلیون دلار درآمد ارزی داشته‌ایم. جالب است بدانید که سهم ایتالیا از همین میزان تولید و صادرات ١٠‌میلیارد یورو بوده است.  در این‌جا صحبت از کیفیت و ارزش افزوده است. این ١٠میلیارد دلار حاصل تمرکز و تعهد به کیفیت است. حاصل مهیاکردن بازارهای خوب، بازرگانی پیش روی تولید یا بازرگانی قبل از تولید برای ایجاد شبکه فروش است. حاصل یکپارچگی و اقدام هماهنگ کل زنجیره تأمین است. حاصل تهیه‌کردن خوب، ارزانقیمت و متنوع مواد اولیه است.»
 او در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد بازارهای کفش ایران در کشورهای همسایه می‌گوید: «کفش ایرانی عمدتا به کشورهای عراق و افغانستان صادر می‌شود. متاسفانه سهم ما از کشورهای آسیای میانه هنوز مناسب نیست. این در حالی است که به دلیل عدم تولید کفش در آنها و همچنین نیاز بالای مردم این کشورها به کفش با توجه به وضع اقلیمی، می‌توانند بازار خوبی برای محصولات ما باشند. البته در این مسیر رقبای جدی مثل ترکیه وجود دارند.»
 رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کفش ایرانی در آخر راه‌حل بهبود شرایط اقتصادی را حرکت به سمت بازار آزاد ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «درنهایت ما باید به سمت بازار آزاد حرکت کنیم بازاری که در آن کیفیت و رقابت تعیین‌کننده همه چیز باشد.»

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • دانش‌آموزان نابغه ایرانی بر بام والیبال جهان ایستادند
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت