Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@23:27:40 GMT

ابداع روشی دقیق برای سنجش مقاومت روکش آسفالت

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۴۰۹۸۷

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ساخت سه دستگاه و انجام آزمایش‌های متعدد موفق به ابداع روشی دقیق و نوین برای سنجش مقاومت روکش آسفالتی در برابر جمع‌شدگی هم در محل پروژه و هم در محل آزمایشگاه شدند. آفتاب‌‌نیوز : دکتر علیرضا نوری مجری طرح، مقاومت برشی بین لایه‌های روکش و روسازی قدیمی را موثرترین خصوصیت روکش برای جلوگیری از جمع شدگی عنوان کرد و گفت: در بسیاری از روسازی‌های دارای روکش به خصوص روسازی‌هایی که در آنها از ژئوسنتتیک‌ها برای تقویت روکش در برابر ترک خوردگی استفاده شده است، کم بودن مقاومت برشی بین لایه روکش و روسازی قدیمی موجب می‌شود مقاومت روسازی در برابر برخی خرابی‌ها از جمله جمع شدگی روکش که به صورت خرابی هلالی شکل بروز می‌کند، بسیار کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‌نیوز به نقل از ایسنا، نوری با بیان اینکه این خرابی‌ها عموما  در محل‌هایی که روسازی در معرض بارگذاری سطحی و به موازات سطح روسازی قرار می‌گیرد، مشاهده می‌شود، ادامه داد: این محل‌ها می‌توانند محل شتاب گیری خودروها، شیب‌های مسیر راه، محل ترمزگیری خودروها و همچنین محل دور زدن خودروها باشند. البته پیش نیاز دیگر بروز این نوع خرابی ضعف در اتصال روکش آسفالتی به لایه روسازی قدیمی است. 
وی افزود: به منظور پیشگیری از بروز برخی خرابی‌ها در روکش آسفالتی از مصالحی به نام ژئوسنتتیک استفاده می‌شود که پارچه‌هایی با مقاومت و مشخصات معینی هستند و در بین لایه روکش و لایه روسازی قدیمی به کار می‌روند. این مصالح به رغم اینکه موجب کاهش برخی ترک خوردگی‌ها در روکش می‌شوند، می‌توانند عامل کاهش مقاومت برشی بین لایه روکش و لایه زیرین شده و خرابی‌هایی را به روسازی تحمیل کنند.
این محقق از اجرای پژوهشی در راستای ارائه راهکارهایی برای ایجاد تغییر در ژئوسنتتیک‌ها خبر داد و یادآور شد: در این پژوهش تلاش شد ضمن حفظ مقاومت در برابر ترک خوردگی، راهکاری برای حفظ مقاومت روکش در برابر جمع شدگی ارائه شود.
این محقق استفاده از دستگاه اندازه‌گیری مقاومت بیرون کشش (Pull-out) ژئوسنتتیک از محیط آسفالتی که طی این پژوهش طراحی و ساخته شد را یکی از راهکارهای ارزیابی عملکرد ژئوسنتتیک در محیط آسفالتی و در پی آن بهبود عملکرد این مصالح دانست.  
مجری طرح با بیان اینکه ارزیابی مقاومت برشی بین لایه‌ها طی سال‌های اخیر در کشورهای پیشرفته نیز بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر برخی دستگاه‌های جدید به منظور ارزیابی مقاومت برشی بین لایه روکش و روسازی زیرین ارائه شده‌اند که عمدتا تنها اثر بار ناشی از شتاب گیری و ترمزگیری را در قالب بار برشی در نظر می‌گیرند و امکان شبیه‌سازی مناسب اثر قائم ناشی از وزن خودروها و سختی روسازی را ندارند. همچنین عدم تقارن نمونه منجر به بروز برخی لنگرهای ناخواسته در آزمایش می‌شود که نتایج آزمایش را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
نوری با بیان اینکه برای رفع مشکلات دستگاه‌های پیشین و به منظور ارائه دستگاهی آزمایشگاهی که امکان ارائه نتایج دقیق‌تر را داشته باشد، دستگاهی با نام (AUT-SLT) طراحی و ساخته شد، افزود: این دستگاه که توانایی بارگذاری برشی سیکلی را نیز دارد، طی آزمایش‌های متعدد صحت پاسخ‌ها و تکرارپذیری آنها کنترل شد. 
به گفته وی، دستگاه SLT طراحی‌شده به خودی خود امکان آزمایش در محل پروژه را ندارد و نیازمند اخذ نمونه از محل پروژه و انتقال به آزمایشگاه است.
نوری، طراحی دستگاه دیگری با نام (AUT-SFT) به منظور پاسخ به نیاز مهندسین در خصوص اندازه گیری مقاومت برشی در محل پروژه با کمترین میزان خرابی را از دیگر خروجی‌های این پژوهش نام برد و خاطر نشان کرد: در این دستگاه تنها با ایجاد یک برش مربع شکل بر روی روسازی در محل پروژه و قرار دادن فک دستگاه درون برش امکان آغاز آزمایش وجود دارد.
وی با بیان اینکه این دستگاه با اتصال به برق فندکی خودروی حامل آغاز به کار می‌کند، یادآور شد: با اعمال بار قائم یا بدون آن مقدار مقاومت برشی بین لایه‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. این دستگاه علاوه بر امکان اندازه‌گیری مقاومت برشی در محل پروژه می‌تواند با ایجاد تغییرات کوچکی مقاومت کششی بین لایه‌ها را ارزیابی کند.
این پژوهش توسط دکتر علیرضا نوری و به راهنمایی دکتر فریدون مقدس نژاد و دکتر علی خدایی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟

تهیه‌کننده فیلم «لایه‌های دروغ» که سه سال قبل در جشنواره فجر رونمایی شده بود، بیان کرد که این فیلم پس از تدوین دوباره با نام «تاوان» راهی اکران شده است.

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۰ و در چهلمین جشنواره فیلم فجر، فیلمی با نام «لایه‌های دروغ»، محصول مشترک ایران و فنلاند به کارگردانی رامین سهراب و تهیه‌کنندگی محسن صرافی به نمایش درآمد که بیشترین مانور رسانه‌ای آن روی اکشن بودن فیلم خلاصه می‌شد.  

این فیلم با بازی رامین سهراب، نادر فلاح، آرمان درویش، کامران تفتی، ارسلان قاسمی، ونوس کانلی، مجید سعیدی، میلاد میرزایی، روشنک گرامی و آنتی رینی ساخته شده که فیلمبرداری آن در مقطعی به دلیل مصدومیت رامین سهراب (بازیگر اصلی و کارگردان) متوقف شده بود.

سهراب با ابراز  امیدواری از اینکه تلاش کرده‌ یک فیلم اکشن مطابق با استانداردهای جهانی بسازد، در همان سال‌ها گفته بود:‌ در ایران با وجود بدلکاران زیاد، متاسفانه فیلم اکشن ساخته نمی‌شود که از جمله دلایل فقدان آن بودجه زیاد مورد نیاز برای این نوع فیلم‌ها است.

او امیدوار  بود که «لایه های دروغ» سرآغاز ساخت فیلم‌های اکشن بیشتر در ایران باشد ولی نمایش فیلمش در جشنواره فجر بازخوردهای متفاوت و حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.  

رامین سهراب در نشست خبری فیلمش در جشنواره با اشاره به اینکه در پنج سالگی در فیلم «یاران» با بازی جمشید هاشم‌پور (۱۳۷۲) حضور داشته، گفته بود:‌ دوست دارم اکشن سینمای ایران را زنده کنم یعنی آنچه را در زمان فیلم‌های جمشید هاشم‌پور هم وجود داشت و می‌خواهم این کار را ادامه دهم تا دوباره اژدها وارد شود.

رامین سهراب

بیشتر بخوانید:

یک اکشن بین‌المللی برای جشنواره فیلم فجر 

نشست یک فیلم پر انتقاد در جشنواره

حالا با وجود تمام آن بحث‌ها و انتقادها پس از گذشت سه سال از نمایش فیلم در جشنواره فجر، «لایه‌های دروغ» با نام جدید «تاوان» روی پرده سینماها رفته است.

محسن صرافی - تهیه‌کننده این فیلم - در گفت‌وگویی با ایسنا درباره تغییر اسم فیلم و اینکه آیا بازخوردهای جشنواره منجر به این تصمیم شده است، بیان کرد:‌ بازخوردهای جشنواره بیش از آنکه مبتنی بر خود فیلم باشند، فرامتن بود و برای من قابل اعتنا نبودند. در این مدت فیلم در چند جشنواره بین‌المللی «ژانر» شرکت داشته و در بخش کارگردانی و فیلمبرداری جایزه‌هایی را هم کسب کرده است. این نشان می‌دهد، فیلم ظرفیت‌هایی داشته که باید شناسایی می‌شدند ولی ما منتقد «ژانر» در ایران نداریم.  

وی افزود:‌ این فیلم با تدوین دوباره اکران می‌شود و علاوه بر تدوین، موسیقی و صداگذاری آن نیز اصلاح شده است. این تغییرات براساس الگوهای فرهنگی و بومی انجام شده است.  

صرافی در پاسخ به اینکه آیا تغییر اسم فیلم بخاطر تداعی نشدن حاشیه‌های جشنواره فجر بوده، گفت: اصلاً اینطور نبود و به آن حاشیه‌ها اعتباری نمی‌دهم. واقعیت این است که با اگرچه «لایه‌های دروغ» ترجمه نام اصلی فیلم است، اما هم به دنبال واژه‌ای تک‌سیلابی برای اکران در ایران بودیم که بیشتر در ذهن بماند و هم اینکه اسم فیلم باید به آن بیاید. فکر کردیم اگر قرار است فیلم در ایران اکران شود، نامی را انتخاب کنیم که به این دو مورد نزدیک باشد.  

به گفته وی «تاوان» که محصول مشترک ایران و فنلاند است، اوایل ژانویه سال ۲۰۲۴ در کشور فنلاند اکران شده است.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست
  • نظارت دقیق دستگاه قضایی البرز بر عملکرد مدیران شهری
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • آغاز عملیات روکش و لکه‌گیری آسفالت معابر منطقه ۸ اصفهان