Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - داوران بخش مستندنگاري دهمين دوره جايزه ادبي جلال آل‌احمد، اسامي 5 نامزد دريافت جايزه اين بخش را اعلام کردند.
به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، هيأت داوران بخش مستندنگاري اين رويداد ادبي، پنج اثر راه يافته به عنوان نامزدهاي دريافت دهمين جايزه جلال آل احمد را (به ترتيب حروف الفباي نام کتاب‌ها) به شرح زير اعلام کردند:
– آنک!… پاريس، نوشته دکتر ميرجلال‌الدين کزازي از انتشارات صداي معاصر
اتاق شماره 24 ، نوشته صبريه فلاح حسيني از انتشارات صرير
– سفر ديدار، نوشته دکتر محمدرضا توکلي صابري از انتشارات اختران
– ملاصالح، نوشته رضيه غبيشي از انتشارات شهيد کاظمي
– نگاهي به دروازه غار، نوشته دکتر احمد مسجدجامعي از نشر ثالث
مرتضي سرهنگي، مصطفي رحيمي و مريم برادران، اعضاي هيأت داوران بخش مستندنگاري اين دوره از جايزه ادبي جلال آل‌احمد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کتاب اتاق شماره 24 ، نوشته صبريه فلاح حسيني خاطرات يک زن جنگزده است که با متني روان و خوش خوان، سختي هاي زندگي در دوران جنگ را تشريح کرده است. پيش از اين 5 فراز از اين کتاب را در مشرق منتشر کرده بوديم که تقديمتان مي کنيم.
زني که در خرمشهر سه بار دستگير و آزاد شدعزاداريِ محرم در رستوران هتل!وقتي زمين دولتي به ما نرسيداز پارچه کوپني تا توپ 25 تومانيماجراي تُشک هاي دولتي براي مهاجران جنگي
خاطرات خودنوشت صبريه فلاح حسيني از زندگي مهاجرين جنگ تحميلي در کتاب «اتاق شماره 24» از سوي انتشارات صرير منتشر شده. نويسنده خود از هموطنان کُرد است که با تشويق بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس قزوين، خاطراتش را نوشته و در قالب کتابي 380 صفحه اي منتشر کرده است. اين کتاب 25000 تومان قيمت دارد و براي تهيه آن مي شود با 02833361151 تماس گرفت.
درباره کتاب ملاصالح نيز در مشرق مطالبي منتشر شده است که برخي از آنها در زير آمده است:
عاشقانه‌هايي از يک شهيد / از رصد ديده‌بان عراقي تا دوختن لباس سپاهترجمه «ملاصالح»؛ اداي دين به همه قهرمانان مظلوم/ بازار خوب کشورهاي عربي براي خاطرات دفاع مقدسادامه ترويج «ملاصالح» توسط بازيگران سينما و تلويزيونداستان عجيب يک هميشه زندانيبه ايران فرستادند که اعدامم کنندترجمه کتاب «ملاصالح» به زبان عربي«ملاصالح» شيرين‌تر از عسل بود/ شخصيت ملاصالح شبيه شخصيت سياوش است / فريبي که عراقي‌ها از «ملاصالح» خوردندتوليد مستند زندگي «ملاصالح» در آينده نزديکملاصالح قاري، مرد هميشه زنداني!
نگاهي به سوابق هيئت داوران:
مرتضي سرهنگي، نويسنده و پژوهشگر صاحب‌نام ادبيات پايداري است. وي پس از پيروزي انقلاب اسلامي تا سال 1367 در روزنامه جمهوري اسلامي مشغول به کار بود و گزارش‌ها، مصاحبه‌ها و نوشته‌هاي زيادي از او در اين روزنامه به چاپ رسيده است.
راه‌اندازي دفتر ادبيات و هنر مقاومت، تاليف، گردآوري و تدوين خاطرات و آثار ادبي دوران دفاع مقدس، بخش ديگري از کارنامه ادبي و پژوهشي اين نويسنده به شمار مي‌رود.
ـ اسرار جنگ تحميلي به روايت اسراي عراقي، سفر به قله‌ها، ده روز محاصره (خاطرات يک افسر عراقي)، خانه کوچک، زندگي بزرگ (گفت‌وگو با پروين داعي‌پور، همسر سردار شهيد حسن باقري) و… از جمله آثار منتشر شده مرتضي سرهنگي است.
مصطفي رحيمي، نويسنده و پژوهشگر صاحب‌نام ادبيات دفاع مقدس است. گروه خاطره‌ي دفتر ادبيات و هنر مقاومت، کارگروه تخصصي خاطرات بنياد شهيد، شوراي کارشناسي خاطره‌ي بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس مجموعه فعاليت‌هاي ادبي و پژوهشي مصطفي رحيمي را شامل مي‌شود. «دو کوه»، « چهار گلوله براي توفيق» و «بابانظر» از جمله آثار منتشر شده اين نويسنده حوزه دفاع مقدس به شمار مي رود.

مريم برادران، نويسنده و مستند نگارِ متولد سال 1355 را به رغم نگارش آثار ارزشمندي چون: حنانه، زماني براي آسودن و اينک شوکران ، دوره درهاي بسته، فاطمه ناهيدي، نيمه پنهان اما اغلب اهالي ادبيات به کتاب«ر» مي‌شناسند. کتابي که توانست در نهمين دوره جايزه ادبي جلال آل احمد جايزه بخش مستندنگاري را به خود اختصاص دهد.
آثار مريم برادران در حوزه مستندنگاري به باور بسياري از صاحب‌نظران، از استحکام و پويايي قابل قبولي برخوردار بوده است به گونه‌اي که توانسته نظر اعضاي هيات علمي اين دوره از جايزه را براي قرار دادن نام وي در فهرست داوران اين بخش به خود جلب کند.
اختتاميه دهمين جايزه جلال آل‌احمد، عصر روز شنبه شانزدهم دي‌ماه از سوي بنياد شعر و ادبيات داستاني در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۲۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است

آیین اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزارشد. در این مراسم حسن انوری مصحح گلستان سعدی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، بلرام شکلا ریاست مرکز سفارت هند در جمهوری اسلامی ایران و جمعی از ادیبان و دوست‌داران زبان و ادب فارسی حضور داشتند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اینکه سعدی از بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین ادیبان جهان به شمار می‌آید، در این باره توضیح داد: شعر سعدی با وسعت اطلاعات او در حوزه‌های مختلف به خصوص تجربیات او در امر گردشگری از او شخصیت خاصی ساخته بود، شعر سعدی در موضوعات مختلف سروده شده است، کمتر موضوعی می‌توان پیدا کرد که سعدی درباره آن سخن نگفته باشد.

محمود شالویی با بیان اینکه سعدی آثار مهم زمان خود را هم مورد بررسی قرار داده است، ادامه داد: ابوالحسن سَریّ بن المُغَلَّسی السَقَطی معروف به سری سقطی یکی از عرفای بزرگ جهان اسلام است که یکی از اتفاق‌های زندگی او در کتاب تذکرة الاولیای عطار نیشابوری هم ذکر شده است.

وی افزود: سعدی با بغداد و مردم آنجا آشنایی کامل دارد، زیرا ۵۰ سال در شهر بغداد زندگی کرده است. سقطی در بازار بغداد مغازه داشت. یک روز خبردادند که بازار بغداد گرفتار شعله و آتش شده است. سقطی پرسید آیا دکان من هم دچار آتش شد؟ گفتند نه دکان تو آسیب ندید و سقطی گفت «الحمدلله» و ۳۰ سال برای این لفظ استغفار کرد. زیرا او فقط به خود اندیشیده بود و به دیگران که زندگی خود را از دست داده بودند، اهمیت نداده بود.

شالویی با تاکید بر اینکه جشنواره‌ها و توجه به بزرگان در دوره جدید در مدت زمان یک هفته تا ۱۰ روز انجام می‌شود، ادامه داد: آغاز برنامه‌های سعدی در روز جمعه ۳۰ فروردین در آرامگاه سعدی بوده است، تا امروز که اختتامیه آن برگزار می‌شود. به کوشش انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از اول اردیبهشت ماه جاری مصادف با روز بزرگداشت سعدی، به مدت یک هفته، رویداد‌های مختلف و متنوعی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه سعدیه شیراز، دانشگاه علامه طباطبائی (ره)، موسسه فرهنگی اکو و سفارت هندوستان در ایران، در پاسداشت مقام فرهنگی، ادبی و حکمی این شاعر بلندآوازه ایرانی برگزار شده است.

مصحح گلستان سعدی که نسخه‌های متعدد سعدی را مورد بررسی قرار داده نیز در این آئین در این باره توضیح داد: در بررسی نسخه‌های خطی که در اختیار غلامحسین یوسفی بود و خانواده ایشان به دست من رساندند، بخش بزرگی از تحقیقاتم را انجام دادم.

به گفته حسن انوری، فارسی، انگلیسی، یونانی و ایتالیایی را می‌توان بزرگترین چهار زبان آن زمان دانست، هرچند امروزه کارکرد قبلی را ندارند، اما هنوز هم جز چهارزبان اصلی بشر هستند.

ریاست مرکز سفارت هند در جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه هندوستان یکی از مهد‌های زبان فارسی بوده است، ادامه داد: فارسی در هندوستان ۷۰۰ سال زبان رسمی بود. در این میان سعدی مطرح‌ترین شاعر در هندوستان بود. هنوز هم بسیاری یادگیری زبان فارسی را با استفاده از گلستان و بوستان سعدی شروع می‌کنند.

بلرام شکلا با اشاره به کتاب یکی از نویسندگان بزرگ هندوستان، گفت: او در کتابش از سعدی با عنوان «مهاتما شیخ سعدی» نام می‌برد. مهاتما صفتی به معنی بزرگ است که معمولا همراه گاندی نوشته می‌شود.

وی ادامه داد: برخی می‌گویند سعدی به هندوستان سفر نکرده است، در حالی که در بوستان حکایتی داریم که سعدی در هندوستان به عنوان برهمن بخشی از زندگی را گذرانده است و درباره گجرات، شمشیر و فلفل هند سخنانی بیان کرده است.

شکلا با اشاره به اهمیت شاعران برای ایرانیان، بیان کرد: به عنوان یک خارجی وقتی به ایران می‌آیم و می‌بینم که چقدر به شاعران خود احترام می‌گذارند، شگفت زده می‌شودم. ایرانیان همیشه بهانه‌ای می‌آورند تا به یاد شاعران باشند، خیابان و مترو را به نام شاعران نامگذاری می‌کنند و برنامه‌هایی درباره شاعران برگزار می‌کنند. ما باید این اقدامات ایرانیان درباره شاعران را یاد بگیریم. این دلیل بزرگی برای دوست داشتن ایران است.

 بلرام شکلا ریاست مرکز سفارت هند در جمهوری اسلامی ایران
در پایان این مراسم از حسن انوری و همسر غلامحسین یوسفی قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • برگزاری جایزه داستان و بازآفرینی با رویکرد روایتگری ادبی
  • نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • نامزدهای بهترین بازیکن ماه آوریل 2024 لالیگا
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو