Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند سالی است که معضل نخاله ها و زباله ها در ورودی شهر یاسوج از طرف پلیس راه اصفهان - یاسوج به کار خود ادامه می دهد و طبیعت مرکز استان را بیش از پیش تهدید می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از چهارفصل؛ استان کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی کوهستانی و تقریبا مرتفع است که کوه‌های زاگرس با رشته‌های موازی، سراسر شمال و شرق و کوه‌های سیاه و سفید، خومی خائیز و نیل جنوب شرقی آن را در برگرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهانه انبری صخره های زاگرس بزرگ و بر دامنه دنای همیشه سفید پر برف، در لابلای جنگلهای تنومند و سرسبز بلوط و بن و کیکم شهر یاسوج قرار گرفته است.

این شهر مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد است و تاکنون بالغ بر 18 کیلومتر وسعت یافته است، یکی از مهمترین دلایل این توسعه مرکزیت اداری و سیاسی این شهر می باشد که از سال 1342 مرکز فرمانداری کل کهگیلویه و بویر احمد بوده و سپس در سال 1355 به مرکزیت کل استان ارتقاء یافته است.

ورودی شهرها آیینه تمام نمای زیبایی ها

ورودی شهر ها همواره به عنوان آیننه تمام نمای یک شهر محسوب می گردد که همواره مسافران و گردشگران از آن به عنوان یک نقطه تعلق و قضاوت یاد می کنند و زیبایی شهر را در ورودی آن می بینند چرا که نخستین تصویری که در ذهن هر مسافر در بدو ورود به شهر نقش می بندد ورودی آن است . ورودی شهر از چنان کیفیت فضایی برخوردار بود که جزء عناصر شاخص و از ویژگیهای بارز هر شهر به حساب می آید.

 

یاسوج شهر گردشگران

یاسوج به عنوان شهری که به عنوان پایتخت طبیعت ایران شهرت گرفته و همواره پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است، این روزها به معضلی دچار است که چندین سال است مهد فرهنگ و تمدن لرهای کهگیلویه وبویراحمد را آزار می دهد و همچون زخمی بر پیکره این طبیعت زیبا و چهارفصل خودنمایی می کند و در سوگ عدم بررسی این معضل وحل شدن آن توسط مسئولین نشسته است.

 

وجود نخاله ها و زباله ها

چند سالی است که معضل نخاله ها و زباله ها در ورودی شهر یاسوج از طرف پلیس راه اصفهان - یاسوج به کار خود ادامه می دهد و طبیعت مرکز استان را بیش از پیش تهدید می کند به طوری که با ورود به این منطقه با صحنه های ناگواری از انباشته شدن نخاله های ساختمانی و زباله ها در طبیعت بکر یاسوج روبرو می شوید.

ضایعات ساختمانی حدود %30- 15 وزن کل پسماندهای جامد و بیش از نصف پسماند شهری را به خود اختصاص میدهد. هر چند این نوع زباله نسبت به زباله های خانگی خطرات آلودگی کمتری دارد ولی به نوبه خود، به علت حجیم بودن، باعث بوجود آمدن مشکلات زیست محیطی و مناظر ناپسند میگردد.

چاره کار چیست؟

یکی از بهینه ترین برنامه ها در مدیریت نخاله های ساختمانی، بازیافت آن هاست؛ به لحاظ صرفه جویی های اقتصادی و فواید محیط زیستی که دارد باید مورد توجه جدی مسئولین قرار گیرد . تحقیقات نشان میدهد که ۴۰ درصد از سنگ دانه ها و ۸۰ درصد از ریزدانه های موجود در نخاله ها را میتوان در تولید بتن به کار برد . مواد بازیافتی نخاله های ساختمانی قابل استفاده در کف سازی ها، پیاده رو سازی ها و زیر سازی معابر هستند .

پاسخگویی مسئولین در این موضوع 

شهردار مادوان آبان ماه امسال با بیان اینکه جمع آوری زباله های این ورودی بر عهده شهرداری مادوان و شهرداری یاسوج نیست، ابراز کرد: بخشی از این محدوده که پایین دست این ورودی محسوب می شود جزء حوزه استحفاظی مادوان سلفی و محدوده بالایی آن نیز جزء محدوده دهیاری روستای مزدک بوده که قانوناً این دهیاری ها باید مبادرت به جمع آوری زباله های آن بکنند.

شهردار مادوان با تأکید بر اینکه طبق قانون پنج برابر محدوده حریم هر شهر به آن شهرداری تعلق دارد، بیان کرد:بر اساس معیاریهای قانونی این محدوده زیر مجموعه شهرداری یاسوج بوده اما شهرداری مادوان برای حال و رفاه مردم و مسافران در چندین وهله مبادرت به جمع آوری زباله های این مناطق می کند.

جهانبخش با بیان اینکه موضوع که به دنبال راهکاری مناسب برای در طرح قرار دادن این مناطق برای از بین بردن این پدیده زننده هستیم، بیان کرد:یکی از دلایل انباشت زباله در  این ورودی، توجه نکردن به مقوله فرهنگسازی است و بیشتر این زباله توسط رهگذارانی که بیشتر از روستاها برای عزیمت به شهر می آید صورت می گیرد و زباله های خود را در این مکان رها سازی می کنند.

حال باید دید که مسئولان کهگیلویه و بویراحمد به انتظار خواهند نشست که این موضوع از طرف یک دهیار ساماندهی شود و یا عزم خود را برای حل این مشکل که چندین سال است چنبره بر ورودی مرکز استان انداخته است و خطرات زیست محیطی آن طبیعت بکر یاسوج را تهدید می کند، به کار می گیرند؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۴۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟

به گزارش خبرآنلاین، بدر حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

همشهری در خبری نوشت:حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900320

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • جمع آوری افزون بر ۲ هزار سرویس نخاله از سطح شهر خرمشهر
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است