Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت دستگاهی برای تست محفظه احتراق توربین‌های گاز شدند که قادر به تست 7 پارامتر در این بخش از موتورهای گازی است.

بنیامین کنکاشور از محققان طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، محفظه احتراق را قلب تپنده موتورهای توربینی توصیف کرد و گفت: از اجزای اصلی توربین گاز، محفظه احتراق آن است و طراحی محفظه احتراق نیازمند ملاحظات خاص مدل‌سازی و آزمون‌های تجربی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه توربین‌های گاز نقش حیاتی در تولید توان برای مصارف گوناگون دارند، اضافه کرد: از این رو ایران برای دستیابی به دانش و فناوری طراحی و ساخت این نوع موتورها سرمایه‌گذاری‌های عظیمی داشته است.

به گفته این محقق، یک محفظه احتراق کارآمد می‌تواند سوخت و هوا را با نسبتی مناسب و به طور کامل مخلوط کرده و شعله‌ای پایدار ایجاد کند.

کنکاشور ادامه داد: علاوه بر آن، توزیع دمای گازها درون محفظه و خروجی از آن، ترکیب گازهای خروجی و توزیع دمای جداره محفظه باید در محدوده مشخصی باشد.

این محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: به منظور رسیدن به این اهداف لازم است در فرآیند طراحی محفظه احتراق، آزمایش‌های تجربی و عددی مختلفی صورت پذیرد. آزمایش‌های پیش از طراحی، مربوط به ایجاد بانک اطلاعاتی لازم برای استفاده در فرایند، طراحی می‌شود و در زمان اجرای فرایند طراحی نیز لازم است تا سامانه‌های مختلف محفظه احتراق به دو صورت مستقل و مونتاژ شده مورد آزمایش قرار گیرند.

وی با اشاره به اجرای مطالعاتی با عنوان "دستگاه آزمون‌گر محفظه احتراق توربین گاز" در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خاطر نشان کرد: به منظور ایجاد امکان آزمایش محفظه احتراق، یک دستگاه آزمونگر محفظه احتراق توربین گاز نیاز است که در این پژوهش موفق به طراحی و ساخت دستگاه تست محفظه احتراق شدیم.

کنکاشور با اشاره به اهمیت این دستگاه در بررسی محفظه احتراق، یادآور شد: از این آزمونگر می‌توان به منظور بررسی اثر تغییرات هندسی بر روی عملکرد محفظه احتراق، استخراج نقشه اشتعال‌پذیری و پایداری، بررسی ترکیب گازهای خروجی، توزیع دمای گازهای خروجی، دمای گازهای درون محفظه احتراق، دمای جداره محفظه و افت فشار محفظه احتراق استفاده کرد.

محقق این طرح با بیان اینکه آزمونگر ساخته شده قادر به آزمایش محفظه احتراق تا حداکثر دبی هوای 800 مترمکعب بر ساعت است، اظهار کرد: دستگاه تست ساخته شده قابلیت پیش‌گرم کردن هوای ورودی به محفظه تا حداکثر دمای هزار کلوین را دارد.

وی با تاکید بر اینکه این آزمونگر قادر به انجام آزمایش با انواع سوخت‌های مایع، گاز طبیعی وLPG  است، ادامه داد: در این دستگاه امکان نصب یک قطاع تک انژکتوره محفظه احتراق حلقوی و یا یک محفظه احتراق لوله‌ای کامل در مقطع آزمون وجود دارد و به این ترتیب محفظه در شرایط اتمسفریک و دبی هوا و دبی سوخت مختلف آزمایش می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر آن یکسری کدهای تحلیلی نگاشته شده که با استفاده از آنها امکان پیش‌بینی شرایط کاری محفظه احتراق و مقایسه نتایج به دست آمده با نتایج تجربی فراهم ‌شده است.

به گفته وی، یکی از نرم‌افزارها امکان محاسبه توزیع دبی هوای ورودی و دیگری امکان پیش‌بینی دمای خروجی از محفظه احتراق در شرایط کاری مختلف را فراهم می‌کند.

کنکاشور با بیان این که توسعه این نرم‌افزارها امکان استفاده از آنها برای تحلیل عملکرد محفظه احتراق‌های پیشرفته و صنعتی را فراهم می‌کند، اظهار کرد: تاکنون این دستگاه آزمونگر برای تست دو محفظه احتراق "صنعتی" و "تحقیقاتی" آزمایش شده است.

به گفته وی، تاکنون به دلیل نبود فناوری‌های مورد نیاز محفظه‌های احتراق مورد آزمایش قرار نمی‌گرفت که با این طرح زمینه تست این بخش از موتورهای توربین گازی در کشور فراهم شد.

به گزارش ایسنا، طرح "طراحی و ساخت دستگاه آزمونگر محفظه احتراق توربین گازی" از سوی مسعود عیدی‌ عطارزاده و بنیامین کنکاشور و با همکاری محمد مهدی بالزاده، امیرحسین عظیمی، مجید آقایاری و سیدمحمدرضا سادات اخوی و با راهنمایی دکتر صادق تابع جماعت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی شده است.

این طرح همچنین در گروه مکانیک نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی موفق به کسب رتبه اول پژوهش‌های کاربردی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۵۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) آزمایش اولین رنج روور برقی در دمای ۴۰- درجه قطب شمال

رنج‌روور اولین خودروی تمام برقی خود را در حال انجام تست در جایی در نزدیکی مدار قطب شمال به نمایش گذاشت. نمونه اولیه با طراحی تمام مشکی خود، وفادار به سبک نمادین برند خود، ظاهر شد و در عین حال کیفیت ساخت خود را به رخ کشید.

به گزارش روزیاتو، اولین آزمایش رنج‌روور برقی در دنیای واقعی به دنبال یک سال توسعه مجازی و اصلاح قطعات آن اتفاق افتاد؛ و حالا برای اولین بار رنج‌روور برقی را بدون هرگونه استتاری می‌بینیم.

لندروور ادعا می‌کند که خودرو جدیدش بی‌صداترین و پیشرفته‌ترین رنج‌رووری است که تاکنون ساخته است.

با این‌همه این خودروی جدید در ظاهر تفاوت زیادی با رنج‌روور‌های معمولی بنزینی که از سال ۲۰۲۲ در بازار هستند ندارد.

برنامه آزمایشی که برای این وسیله نقلیه در نظر گرفته شامل نمایش عملکرد قابل قبول در شدیدترین شرایط آب و هوایی است؛ از دمای منفی ۴۰ درجه در مدار قطب شمال تا دمای بالای ۵۰ درجه در بیابان‌های خاورمیانه.

جگوار لندرور (JLR) بر این باور است که رنج‌روور برقی راه را برای بهبود قابلیت پیشرانه‌های الکتریکی، بهینه‌سازی و سفر‌های لوکس باز خواهد کرد.

با این حال پیش از آنکه بتواند به فروش گذاشته شود باید از پس آزمون‌های دشوار برای ارزیابی از آن در دمای بسیار بالا یا بسیار پایین بربیاید.

اکنون آزمایش‌ها برای بهینه‌سازی پیشرانه روی دریاچه‌های یخ‌زده سوئد به پایان رسیده است.

یک نوآوری قابل‌توجه در رنج‌روور برقی سیستم کنترل کشش پیشرفته آن است که از تنظیمات سنتی متمایز است. این سیستم جدید مدیریت لغزش چرخ را به هر واحد کنترل محرک الکتریکی اختصاص می‌دهد و زمان واکنش گشتاور در هر چرخ را تا حد زیادی، از حدود ۱۰۰ میلی‌ثانیه به تنها یک میلی ثانیه، کاهش می‌دهد. موضوعی که باعث می‌شود عملکرد کم‌نظیری روی سطوح یخی یا لغزنده داشته باشد.

برد باتری آن چقدر است؟

شرکت خودروسازی بریتانیایی هنوز درباره بسیاری از جزئیات عملکرد رنج‌رور برقی اطلاعاتی منتشر نکرده است.

آنچه می‌دانیم این است که این خودرو از معماری شارژ ۸۰۰ واتی استفاده می‌کند که آن را با مواردی مانند پورشه تایکان یا شاسی‌بلند‌های EV۶ و EV۹ کیا همتا می‌سازد که ساز و کار شارژ فوق‌العاده سریعی دارند.

با توجه به معماری و اندازه بسته باتری، بسیاری انتظار دارند که رنج‌روور برقی بتواند با یک بار شارژ حدود ۶۴۵ کیلومتر را طی کند.

چقدر قیمت خواهد داشت؟

رنج روور برقی در بریتانیا در کارخانه Solihull این شرکت ساخته خواهد شد.

شرکت خودروسازی بریتانیایی لیست انتظار خودروی آینده خود را در ماه دسامبر گشود و ادعا کرد تا ماه فوریه بیش از ۱۶ هزار نفر نسبت به آن ابراز علاقه کردند.

با این حال تا زمانی که این خودرو به طور رسمی معرفی نشود، قیمت آن مشخص نخواهد بود.

با این حال، با توجه به اینکه رنج‌روور بنزینی در حال حاضر قیمتی بیش از ۱۰۰ هزار پوند دارد، مدل تمام برقی آن می‌تواند نزدیک به ۱۵۰ هزار پوند قیمت داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • (تصاویر) آزمایش اولین رنج روور برقی در دمای ۴۰- درجه قطب شمال
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • دستیابی به دانش فنی نسل جدید دستگاه طیف سنجی لیزری