Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: نقاش پیش‌کسوت کشورمان معتقد است ، رسانه‌های دیداری و شنیداری کشورمان چندان به هنرهای تجسمی به‌ویژه هنر نقاشی نپرداخته‌اند و جای نقد آثار نقاشی در برنامه‌های تلویزیونی خالی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مصطفی ندرلو درباره اینکه چقدر هنر با زندگی امروز مردم در مصادیق مختلف آمیخته شده، اظهار داشت: اساسا نمی شود هنر را از زندگی مردم جدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر انعکاس روح انسان‌هاست که باید بتواند باعث متعالی شدن انسان شود. هنر در واقع یک راه است که بازتاب جوهر وجودی انسان را می‌توان در آن دید.

وی در ادامه افزود: جامعه در حال حاضر دچار چالش‌هایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... است که متاسفانه در این میان به هنر کمتر اهمیت داده شده است. زیبایی در فطرت همه انسان‌ها قرار دارد و خلق آن هم به انسان آرامش می‌دهد.

این استاد دانشگاه پیرامون هنر نقاشی بیان داشت: نقاشی در عین حال که می‌تواند با همه اقشار ارتباط برقرار کند، اما مثل سینما و موسیقی نیست و مخاطبان خاص خود را دارد. از سوی دیگر، تاکنون و با توجه به سرعت رشد تکنولوژی، هیچ چیز نتوانسته جایگزین هنر نقاشی شود.

ندرلو نقاشی را نوعی بیان اندیشه دانست و ادامه داد: در بسیاری موارد انسان‌ها در جوامع مختلف در قالب هنر نقاشی حرف خود را می زنند. در حقیقت تابلوهای نقاشی علاوه بر تاثیر بصری آن به عنوان بخشی از تاریخ، فرهنگ و اندیشه جوامع هم محسوب می شوند.

این پژوهشگر هنر در باب روند تحول هنر نقاشی در کشورمان عنوان داشت: هنر نقاشی در طول تاریخ ما فراز و فرود بسیاری داشته. از آنجا که آموزش و تهیه وسایل این هنر خیلی ساده و آسان نبوده و هزینه‌بر بوده، بیشتر در جاهایی که حامی هنر وجود داشته توانسته به حیات خودش ادامه دهد. به مرور که مسائل مختلف در کوران های تاریخی رخ می دهد به نحوی اعتلای هنر نقاشی دستخوش تغییراتی شده، اما در دوره معاصر با ایجاد مدارس هنری وسعت بیشتری می یابد؛ به گونه ای که امروزه در بیشتر خانواده‌ها حداقل یک اثر در یکی از رشته‌های هنرهای تجسمی یافت می‌شود. هنر نقاشی امروزه مردمی‌تر و عمومی‌تر شده و دیگر فراگیری آن در دسترس یک گروه ویژه نیست.

ندرلو در پاسخ به این پرسش که چقدر موافقید آثار هنری از نمایشگاه‌ها به میان مردم و سطح شهر بیایند، توضیح داد: به نظرم این شیوه چندان جالب نیست و هنر نقاشی در مراکز خاص خود بهتر می تواند بازتاب داشته باشد. برای عمومی کردن این هنر نیز به نظرم بهتر است آثار در کتاب ها چاپ شوند و در موردش نقد و توصیف ارائه شود. رسانه‌های دیداری و شنیداری باید با نقد آثار تجسمی سطح فکر و فرهنگ مردم را بالا ببرند.

او در جواب این سوال که آیا چنانچه مردم آثار هنری را بیشتر ببینند در ارتقای ذائقه بصری شان تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: حتما تاثیرگذار است، منتها انتخاب مدیا نیز مهم است. کتاب، برنامه های تلویزیونی و امثالهم می‌تواند محمل خوبی برای این امر باشد. شما کدام برنامه تلویزیونی را دیده اید که یک کارشناس نقاشی را بیاورد و آثار نقاشی را نقد کند؟ چیزی که هویت بصری فرهنگ ایرانی را بازتاب می دهد نقاشی های تاریخی ماست. زیباترین آثار نقاشی که در نگاره های ما وجود دارد، در شاهنامه، قصص انبیاء و ... بوده و به دست ما رسیده است. بدون اغراق جایگزینی برایش در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. اما اینکه توجه به نقاشی در کدام رسانه مطرح شده یا چه موقع باید این اتفاق بیفتد، گسترش تکنولوژی می تواند به این امر بسیار کمک کند.

وی در توضیح بیشتر افزود: اگر این آثار را در بیلبوردها نمایش دهیم افراد به صورت گذری آن را می بینند و فرصت تفکر و تعمق در اثر را نمی یابند. گاهی افراد ساعت ها آثار را در نمایشگاه ها و موزه ها بررسی و درباره آن بحث و صحبت می کنند تا به درک خوبی از اثر برسند. حتی در مواقعی یک اثر نقاشی می تواند بیشتر از یک کتاب قطور واجد معانی مختلف باشد. نباید با نقاشی سطحی برخورد کنیم. اما متاسفانه به هنرهای تجسمی ما در دو دهه اخیر کم لطفی شده و خیلی به آن پرداخته نشده است، در حالی که نیاز به حمایت بیشتری دارد.

گفتنی است مصطفی ندرلو فارغ‌التحصیل کارشناسی نقاشی از دانشگاه هنر و کارشناسی ارشد گرافیک از انگلستان است. از دیگر سوابق وی می‌توان به عضو هیئت علمی دانشگاه هنر، عضو مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و عضو گروه گرافیک صداوسیمای جمهوری اسلامی اشاره کرد. در ضمن وی به‌عنوان مسئول راه‌اندازی و مدیر رشتة تصویرسازی (کارشناسی ارشد) دانشگاه هنر مشغول به فعالیت است.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۵۴۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان صدا و سیما، پیمان جبلی در آخرین شب ضبط برنامه تلویزیونی «برمودا» شبکه نسیم با میزبانی از امیر دریادار سیاری، در جمع عوامل این برنامه حضور یافت و با بیان اینکه این برنامه با پشتیبانی یک اتاق فکر قوی طراحی شده است، گفت: برمودا در زیست‌بوم رسانه‌ای متنوع و رقابتی کنونی توانسته توفیق بزرگی را رقم بزند و تبدیل به اعتبار، نماد و یکی از ویژندهای سیما و شبکه نسیم شود.

وی افزود: موفقیت برنامه، مسئولیت تیم تولید را سنگین‌تر می‌کند تا در فصل‌های بعد به توقعات و انتظارات مخاطبانش که بالاتر رفته، پاسخ دهند و با ریل‌گذاری درستی که انجام شده، محتوای مدنظر را به افکار عمومی منتقل کنند.

جبلی با بیان اینکه برمودا، قابلیت ساخت فصل‌های متعددی خواهد داشت که با اتکا به اتاق فکری قوی می‌تواند بدرخشد، گفت: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که برنامه نباید روی دور تکرار بیفتد و این رویش و زایش باید تداوم داشته باشد.

وی تحول رویکردی و بسط دامنه‌ساز و کارهای تولیدی مبتنی بر راهبردهای دوره جدید مدیریتی را ازجمله ویژگی‌های ساخت این مجموعه برشمرد و با تأکید بر محوریت محتوا در شاکله برنامه‌هایی چون برمودا، تصریح کرد که تحول محتوایی غایت همه تحول‌هاست و ضرورت دارد دست‌اندرکاران این برنامه و برنامه‌های مشابه آن به این موضوع توجه خاص داشته باشند و بدان اهتمام ورزند.

جبلی در خاتمه افزود: باید از ظرفیت‌های به‌وجودآمده به موقع و بجا استفاده کرد و «برمودا» را که روی‌هم‌رفته کار خوبی است، در مسیر پیشرفت یاری کرد.

کد خبر 849624 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم پيمان جبلى - رئيس صدا و سيما تلویزیون - برنامه تلویزیونی تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه